Ελληνοτουρκικά

Τουρκία εκτός ορίων: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης με το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό!


Πρώτα ήταν η απειλή του Ομέρ Τσελίκ. Μετά ήρθε η οργισμένη αντίδραση του Ιμπραΐμ Καλίν, εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας. Και μετά, η εκτός ορίων ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την απόφαση του ΣτΕ να δώσει άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι.

Ήταν αναμενόμενο πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το άσυλο σε έναν από τους Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες από την Άγκυρα θα προκαλούσε την αντίδραση από την Τουρκία. Αλλά το να κατηγορείται η Ελλάδα για παραβίαση διεθνών Συνθηκών, μάλλον… παραπάει.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει σκάνδαλο την απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει την ένσταση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη χορήγηση ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι, έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

«Αυτή η απόφαση είναι παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων του 1951 ενώ είναι και αντίθετη με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Και συνεχίζει με ολομέτωπη επίθεση κατά της χώρας μας. «Η Ελλάδα έχει θέσει τις βάσεις για τέτοιες αποφάσεις, που πληγώνουν τη συνείδηση του τουρκικού έθνους, απορρίπτοντας επανειλημμένα τη δίωξη των πραξικοπηματιών.

Οι ελληνικές αρχές δεν πρέπει να επιτρέψουν στις χώρες να γίνουν ασφαλή λιμάνια για πραξικοπηματίες δίνοντας άσυλο σε πραξικοπηματίες, δίνοντας άσυλο μέσω δικαστικών μηχανισμών που δεν κατανοούν το νόμο του να παραβιάζονται οι διεθνείς Συνθήκες».

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Απόφαση σκάνδαλο – Πυρά και κατά Ε.Ε.

Ευκαιρία να επιτεθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρήκε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν. Κι εκείνος, σε μήνυμα του στο twitter, μίλησε για απόφαση που παραβιάζει διεθνείς συνθήκες.

«Το ΣτΕ παραβίασε διεθνείς Συνθήκες με την απόφαση για το άσυλο και καθιστά σαφές ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για πραξικοπηματίες και τρομοκράτες. Αυτή η σκανδαλώδης απόφαση πρέπει να απορριφθεί και να καταδικαστεί από όλους, ανάμεσα σε αυτούς και η Ε.Ε.», έγραψε ο Καλίν.

Απειλές από τον εκπρόσωπο του AKP
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, του κόμματος του Ερντογάν δηλαδή, σε ένα μπαράζ αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έκανε λόγο για σκανδαλώδη απόφαση να δοθεί άσυλο από την Ελλάδα σε έναν από τους Τούρκους αξιωματικούς και απείλησε πως η Τουρκία δεν… ξεχνάει.

Ο Ομέρ Τσελίκ χαρακτηρίζει τους Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, «συνωμότες» και «τρομοκράτες». «Είναι μια ακόμη σκανδαλώδης απόφαση από την ελληνική Δικαιοσύνη για να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες τρομοκράτες» έγραψε αρχικά ο Τσελίκ.

«Η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ από πραξικοπήματα στο παρελθόν», συνεχίζει και κάνει λόγο για «άλλα κίνητρα» της ελληνικής δικαιοσύνης, την οποία κατηγορεί πως εγκατέλειψε τη νομική οδό για να προστατεύσει «τους συνωμότες του πραξικοπήματος».

«Οι συνωμότες του πραξικοπήματος είναι οι πιο επικίνδυνοι εχθροί του έθνους και του κράτους μας. Η ελληνική Δικαιοσύνη συντάσσεται με τους εχθρούς της Τουρκίας με αυτή την απόφαση», σημειώνει ο Τσελίκ, που δεν διστάζει ακόμη και να απειλήσει την Ελλάδα!

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί την ελληνική Δικαιοσύνη πως με την απόφαση να χορηγήσει άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό, ουσιαστικά στηρίζει (!) την απόπειρα πραξικοπήματος! «Δικαστικές αποφάσεις που προστατεύουν τους πραξικοπηματίες ισοδυναμούν με στήριξη της απόπειρας πραξικοπήματος»…

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική Δικαιοσύνη συντάχθηκε με τους εχθρούς της Τουρκίας και τους συνωμότες του πραξικοπήματος με αυτή την απόφαση. Αυτό είναι πιο σοβαρό και πιο ντροπιαστικό από το να στηρίζεις την τρομοκρατία. Θα συνεχίσουμε τη μάχη κατά των συνωμοτών του πραξικοπήματος όπως κάνουμε και κατά της τρομοκρατία. Σε αυτόν τον αγώνα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος στήριξε τρομοκράτες δίνοντάς τους όπλα και ποιος προστάτευσε τους πραξικοπηματίες με δικαστικές αποφάσεις», κατέληξε στο… παραλήρημά του ο εκπρόσωπος του Ερντογάν!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...