Κόσμος

Προσευχή για σκύλους και γάτες σε εκκλησία στη Μόσχα για την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Αδέσποτων-Στην Ελλάδα κατάντια...

Την στιγμή που στην Ελλάδα δυστυχώς κάποιοι άθλιοι των ναών δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως τα ζώα είναι και αυτά πλάσματα του Θεού και είτε τα κακοποιούν ενώ την ίδια στιγμη΄κάνουν μεγαλόσταυρους, είτε τσακώνονται με φιλόζωους και αμπαρώνουν με σύρματα και φράχτες τα προαύλια των εκκλησιών, στην Ρωσία δείχνουν τον δρόμο!

Σήμερα, όλοι μπορούν να φέρουν μια γάτα ή ένα σκύλο στην Θεία λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί σε εκκλησία κοντά στη Μόσχα για την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Ασθενών Ζώων. Επίσης μπορούν να φέρουν και ζωοτροφές για το τοπικό καταφύγιο...

Συγκεκριμένα, λοιπόν, μια προσευχή για τη διατήρηση της δημιουργίας του Θεού θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας Ασθενών & Αδέσποτων Ζώων στην Εκκλησία του Αγίου Ηλία στο χωριό Lemeshovo κοντά στη Μόσχα.

"Αυτήν την ημέρα τελούμε μια προσευχή για τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να μοιραστούν την αγάπη με τους αδέσποτους σκύλους και τις γάτες στερημένους από τα σπίτια τους και να συμμετάσχουν στη σωτηρία τους", δήλωσε ο πρωτοπρεσβύτερος Pyotr Dynnikov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι μπορούν να έρθουν στην προσευχή με τις γάτες τους και τους σκύλους τους που θα ευλογούνται με το ράντισμα με αγιασμό.

«Η Εκκλησία είναι μια κιβωτός · ο Θεός προσέφερε την σωτηρία μέσω του δίκαιου Νώε στον ζωικό κόσμο, ο οποίος σύμφωνα με το σχέδιο του Δημιουργού ανατέθηκε στον άνθρωπο για φροντίδα .. Κοιτάζοντας τον δίκαιον Νώε,  ο καθένας από εμάς μπορεί πλέον να οικοδομήσει ή να βοηθήσει να χτίσει τη μικρή κιβωτό του για τη σωτηρία των πλασμάτων του Θεού, γνωρίζοντας τη μόνη γλώσσα που είναι διαθέσιμη σε όλους - τη γλώσσα της αγάπης", δήλωσε ο ιερέας .

Σημείωσε επίσης ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν φαγητό για σκύλους και γάτες, τους ενοίκους δηλδή του ξενώνα για τα ζώα, ο οποίος είναι εξοπλισμένος κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ηλία.

Στον αντίποδα στην Ελλάδα είμαστε ακόμη στην εποχή του χαλκού!!

Απάντηση για τα όσα ανεγράφησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με τους χώρους περίθαλψης αδέσποτων ζώων εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Σε αυτή αναφέρει πως «η χρήση το προαυλίου χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας για περίθαλψη αδέσποτων ζώων είναι όχι μόνο παράνομη αλλά πρωτίστως προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών», ενώ τονίζει πως εάν επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σε απάντηση των όσων αναγράφησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκθέτουμε τα ακόλουθα: Θα πρέπει να γνωρίζουν οι διάφοροι ζωόφιλοι ότι οι χώροι των Ιερών Ναών είναι χώροι προορισμένοι για λατρευτικούς σκοπούς και όχι χώροι περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Ως τέτοιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικοί χώροι ή ειδικοί χώροι προορισμένοι για τό σκοπό αυτό . Ως εκ τούτου η χρήση του προαυλίου χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας για περίθαλψη αδέσποτων ζώων είναι όχι μόνο παράνομη αλλά πρωτίστως προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών . Εάν επαναληφθεί τέτοιο περιστατικο οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη".

Μάλλον οι Ρώσοι που κάνουν λειτουργά για τα αδέσποτα δεν τα ξέρουν καλά τα πράγματα...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...