Κοινωνία

Δικαστική απόφαση: Βρετανοί οι φυσικοί γονείς, Πολωνή και κάτοικος Αθηνών η παρένθετη μητέρα

Το «πράσινο φως» ώστε μια 31χρονη Πολωνή μόνιμη κάτοικος Αθηνών να κυοφορήσει ως παρένθετη μητέρα το παιδί ζεύγους Βρετανών που κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο, έδωσε πρωτοποριακή δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο ξεπερνώντας γεωγραφικά σύνορα και εθνικότητες, έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε το ζευγάρι των Βρετανών ώστε να μπορέσει η νεαρή γυναίκα από την Πολωνία να φέρει στον κόσμο το παιδί τους με τη μέθοδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, η Βρετανίδα ηλικίας 41 ετών και ο σύντροφός της, ηλικίας 40 ετών ήθελαν να γίνουν γονείς. Ωστόσο, η 41χρονη έπειτα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατον να μείνει έγκυος. Πάσχει, σύμφωνα με τις ιατρικές βεβαιώσεις που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο από «βαριά ενδομητρίωση», έχει «αυξημένα επίπεδα φονικών λεμφωνκυττάρων» και «χαμηλή ωοθηκική ανεπάρκεια».

Αντίθετα, η 31χρονη υποψήφια παρένθετη μητέρα, άγαμη και πολωνικής υπηκοότητας, χαίρει άκρας υγείας και είναι ικανή για κυοφορία, σύμφωνα με τους γιατρούς που την εξέτασαν. Η νεαρή γυναίκα έχει υποβληθεί ακόμη και σε ενδελεχή έλεγχο από ψυχολόγους, από τον οποίο προέκυψε, ότι δεν πάσχει από κάποια ψυχική ή νευρολογική νόσο, με αποτέλεσμα και από την άποψη αυτή, να θεωρείται κατάλληλη για κυοφορία.

Η υποψήφια παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικαστική απόφαση, συμφώνησε εγγράφως ενώπιον συμβολαιογράφου με το ζευγάρι των Βρετανών να κυοφορήσει το παιδί τους, χωρίς να λάβει κανένα απολύτως οικονομικό ή άλλο αντάλλαγμα. Η μόνη συνδιαλλαγή της 31χρονης με το ζευγάρι των Βρετανών θα είναι τα χρήματα που θα πρέπει να της καταβάλλουν οι τελευταίοι για την επίτευξη της εγκυμοσύνης, την κυοφορία, τον τοκετό και τη λοχεία.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η 31χρονη πέραν των γυναικολογικών εξετάσεων που υποβλήθηκε και της εξέτασης της από ψυχολόγο εξετάστηκε και για τους υιούς της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV-1 και HIV-2), της ηπατίτιδας Β και C και της σύφιλης. Σε αντίστοιχες εξετάσεις υποβλήθηκαν όμως και οι φυσικοί γονείς. Διαγνώστηκε ότι άπαντες τυγχάνουν υγιείς.

«Με βάση τα πλήρως ως άνω αποδειχθέντα πραγματικά γεγονότα και δεδομένου ότι η ως άνω υποψήφια παρένθετη μητέρα κατοικεί στην Ελλάδα, συντρέχουν όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή της ένδικης μεθόδου της ιατρικής υποβοήθησης της ανθρώπινης αναπαραγωγής» καταλήγει στην απόφασή του το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την αίτηση των Βρετανών που πλέον έχουν ελπίδα να γίνουν γονείς...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...