ΗΠΑ

Αυτή θα είναι πιθανότατα η επόμενη φρεγάτα του Ναυτικού των ΗΠΑ (βίντεο)


Η συγκεκριμένη κλάση φρεγατών αποτελεί την ανθυποβρυχιακή έκδοση/παραλλαγή της ευρωπαϊκής φρεγάτας πολλαπλών χρήσεων FREMM και κατασκευάζεται από την ιταλική ναυπηγική εταιρεία Fincantieri. Η τελευταία είναι μία από τις πέντε εταιρίες που κατέθεσε αίτημα το Ναυτικό των Η.Π.Α. το Φεβρουάριο να υποβάλουν σχέδια φρεγατών για μια σύμβαση την οποία η Η.Π.Α. ελπίζει να αναθέσει μέχρι το 2020.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας νέας τάξης φρεγατών που αποσκοπεί στην κάλυψη του χάσματος δυνατοτήτων μεταξύ του Littoral Combat Ship και των αντιτορπιλικών Arleigh Burke. Η έντονη ναυτική δραστηριοποίηση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο και στο Βόρειο Ατλαντικό, αναγκάζει το Ναυτικό των Η.Π.Α. να αναζητήσει ένα νέο τύπο φρεγάτας για την αντιμετώπιση της απειλής που αντιπροσωπεύουν τα ρωσικά υποβρύχια.

Τόσο το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. όσο και οι σύμμαχοί του στο ΝΑΤΟ προσπαθούν να ξανακτίσουν τις ικανότητές τους για ανθυποβρυχιακό πόλεμο (anti-submarine warfare – ASW), αφού τις άφησαν ουσιαστικά να ατροφήσουν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Τέλος, οι παραλλαγές της κλάσης χρησιμοποιούνται ήδη από τους ναυτικό της Γαλλίας, της Αιγύπτου και του Βασιλείου του Μαρόκου.
https://www.youtube.com/embed/s88zC2u1dLk

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...