Κόσμος

"Σήμα" να ετοιμαστούν οι ΗΠΑ για λουκέτο βάσεων στην Τουρκία - Υπογράφει και ο Τραμπ για F-35 - Στηρίζει Ερντογάν η Μόσχα: "Τελείωνε με το ΝΑΤΟ για να μπεις σε BRICS"


Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Θύελλα στην Τουρκία για την επικείμενη υπογραφή Ν.Τραμπ ακύρωσης παράδοσης των F-35 στην Αγκυρα, και όχι μόνο! Ουσιαστικά από τα ξημερώματα μπήκε ταφόπλακα στο εξοπλιστικό τουρκικό πρόγραμμα.

Ξεκληρίζει τους Τούρκους ΝΑΤΟϊκούς αξιωματικούς από το Στράτευμα ο Ρ.Τ.Ερντογάν αμέσως μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσινγκτον ενώ στις ΗΠΑ έχει πέσει "σήμα" να είναι όλοι έτοιμοι σε περίπτωση που ο "Σουλτάνος" αρχίζει να κλείνει ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην χώρα.

Ταυτόχρονα ήρθαν και θερμα μηνύματα στήριξης από Τεχεράνη και Μόσχα. Ειδικά η Ρωσία απέστειλε μήνυμα στον Ρ.Τ.Ερντογάν να "τελειώνει με το ΝΑΤΟ για να μπει στους BRICS".

Ετσι ο Ρ.Τ.Ερντογάν συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις στο στράτευμα από φιλονατοϊκούς αξιωματικούς. 27 εντάλματα σύλληψης αξιωματικών του Ναυτικού όλων των βαθμίδων. Είναι πλέον ολοφάνερο πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν "καθαρίζει" το Στράτευμα του ώστε να εισέλθει ανενόχλητος σε νέες "δομές".

Με τίτλο "Στήριξη από την Ρωσία προς την Τουρκία" μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ το μήνυμα στήριξης της Μόσχας στον τουρκικό αγώνα κατά των ΗΠΑ.

Ο Aleksey Cepa, Αντιπρόεδρος των Διεθνών Σχέσεων της Δούμα, ανέφερε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλλουνκυρώεις σε οποιαδήποτε χώρα που δεν συμορφώνεται με τα συμφέροντα τους.

"Υπάρχει ένα ρητό στην Ρωσία, δεν υπάρχει καλύτερος σύμμαχος από τον Στρατό και το Ναυτικό, και οι ΗΠΑ δεν έχουν καλύτερο σύμμαχο από το αμερικανικό δολάριο. Η Ευρώπη είναι ισχύρη , η Κίνα το ίδιο, τότε γίνονται εχθροί.

Οπως οι ΗΠΑ επέβαλαν αμέσως κυρώσεις και στην Τουρκία και ξεκινούν εμπορικό-οικονομικό πόλεμο. Οταν τα αμερικανικά συμφέροντα, δεν ταυτίζονται, τότε αναλαμβάνουν διάφορες δράσεις οι ΗΠΑ" ανέφερε σχετικά.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής για τη Μελέτη των χωρών BRICS, διευθυντής του Κέντρου για την Ασιατική Στρατηγική της Ρωσίας, του Ινστιτούτου Οικονομικών ‘РАН’, Γκεόργκι Τολόραγια, δήλωσε ότι η επιθυμία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταστήσει την Τουρκία πλήρες μέλος της ένωσης BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική) , που εξέφρασε ο ίδιος στο τέλος της συνόδου κορυφής αυτής της ένωσης στις 25-27 Ιουλίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, είναι προς το παρόν ανέφικτη.

Πρέπει πρώτα να φύγει από το ΝΑΤΟ για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. "Δεν γίνεται και τα δύο και ο Ερντογάν το γνωρίζει" όπως ανέφερε.

Αμερικανικές "δεξαμενές σκέψης" αναφέρουν πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ - αυτές που έρχονται στο δεύτερο πακέτο- θα επιφέρουν δραματική κρίση στην τουρκική οικονομία.

Θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο με τη Ρωσία. Εδώ αναφέρουν χαρακτηριστικά τη φράση "Τούρκοι ολιγάρχες". Τράπεζες, ιδρύματα, κρατικοί αξιωματούχοι θα βρίσκονται όλοι στο νέο πακέτο κυρώσεων.

Για το λόγο αυτό η Αμερικανική Κυβέρνηση θα πρέπει αν προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και κυρίως για το λουκέτο σε στρατιωτικές βάσεις όπως είναι αυτή του Ιντσιρλίκ.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναθεώρηση στρατηγικής από Ιράκ μέχρι Βαλκάνια διότι δεν υπάρχει καμία προοπρική ελάχιστης συνεργασίας με Τουρκία στο μέλλον....

Yπόθεση Μπράνσον: Εναντίον της Ουάσινγκτον καταφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

Εναντίον της Ουάσινγκτον καταφέρθηκε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ένας από τους δύο Τούρκους υπουργούς εναντίον των οποίων οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις για την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Διαθέτουμε περιουσία στην Αμερική: τη FETO», έγραψε αναφερόμενος στην οργάνωση του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

«Δεν θα την αφήσουμε εκεί, θα την πάρουμε», πρόσθεσε.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ του Σοϊλού και του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ. Επίσης η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απαγόρευσε σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να συναλλάσσονται με τους δύο Τούρκους υπουργούς.

«Δεν διαθέτω ούτε ένα κομμάτι ξύλο, ούτε μία πένα ούτε στις ΗΠΑ ούτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός Τουρκίας», απάντησε ο Γκιουλ χθες. «Ίσως μια μέρα να αγοράσω έναν μικρό ελαιώνα στη γενέτειρά μου, το Γκαζιαντέπ», πρόσθεσε.

Τέλος τα F-35 - Πανηγυρική επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Με μεγάλη ευκολία πέρασε και από την Γερουσία των ΗΠΑ το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό 716,3 δις δολαρίων του Υπουργείου Άμυνας όπως ενημερώσε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 87 έναντι 10 ψήφων στη Γερουσία, μια εβδομάδα μετά την υπερψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων και τώρα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο αναμένοντας την υπογραφή του Προέδρου Τραμπ.

Ειδικότερα, απαγορεύει την παράδοση αεροσκάφους F-35 Joint Strike Fighter στην Τουρκία, προβλέπει την επιβολή κυρώσεων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην Τουρκία εφόσον αυτή προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών S-400 και προβλέπει αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35.

Τέλος, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συνάντησε τον ιρανό ομόλογο του στην Σιγκαπούρη σε μια πολύ θερμή και ιδιαίτερη σύσκεψη....

https://twitter.com/abdbozkurt/status/1024931036663369728?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές