Κόσμος

"Λουκέτο σε Ιντσιρλίκ-Κιουρετσίκ" - Τεράστια εκστρατεία σε εξέλιξη στην Τουρκία - Προεδρικό διάταγμα Ερντογάν για επιτάχυνση του TF-X - Αποδέχονται το τέλος των F-35...


Προ ιστορικών γεωπολιτικών ανακατατάξεων βρίσκεται ολόκληρη η περιοχή καθώς έχουν ληφθεί πολύ σημαντικές αποφάσεις από τον Ρ.Τ.Ερντογάν. Πριν λίγο δημοσιεύτηκε το προεδρικό διάταγμα με το οποίο ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε εντολή να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες για την ανάπτυξη του τουκικού εγχώριου μαχητικού ή αλλιώς (Turkish Fighter Programme) "TF-X".

Οι Τούρκοι αποδέχονται το τέλος των F-35. Δεν υπήρχαν άλλωστε λεφτά για αγορά των 100 συν αεροσκαφών που ζητύσαν αρχικά.

Μάλιστα υπάρχει "βομβαρδισμός" δημοσιευμάτων σε τουρκικά ΜΜΕ που αναφέρουν ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε στην απόφαση επειδή "F-35 τέλος για την Άγκυρα" . Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι το πάνε ένα βήμα παρακάτω.

Σε πολλά ΜΜΕ όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που παρουσιάζει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, μιλούν για "λουκέτο στην βάση Ιντσιρλίκ και το ραντάρ στο Κιουρετσίκ" επιβεβαιώνοντας έτσι το χτεσινό άρθρο μας.

Οπως λένε τουρκικά ΜΜΕ, "αυτό το ζητά ο λαός μας".

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αμέσως μετά την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να μπλοκαριστούν οι παραδόσεις των F-35, το προεδρικό διάταγμα του Ρ.Τ.Ερντογάν εξουσιοδοτεί τις αμυντικές εταιρείες της χώρας να επιταγχύνουν την κατασκευή του εγχώριου τουρκικού μαχητικού της TAI

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε εντολή να κατασκευάζονται 12 μαχητικά τον χρόνο και να "πέσει" όλη η χρηματοδότηση στο τεράστιο αυτό εξοπλιστικό τουρκικό πρόγραμμα.

Το κόστος ανέρχεται στα 5 δισ και 659 εκατ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 15 χρόνια. Αν αυτή η περίοδος δεν επαρκεί, τότε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου θα δώσει επιπλέον περίοδο χρηματοδότησης.

Θα λάβουν χώρα 3.000 προσλήψεις και 300 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού.

Η απόφαση έχει ληφθεί βάση του Αρθου 39 του Προεδρικού διατάγματος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η TAI τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, θα είναι τα εξής:

Κινητήρες: 2 x με ώση 20.000 lb

Επιχειρησιακή οροφή: 55.000 πόδια

Μέγιστη ταχύτητα 2 Mach2 M

Ακτίνα δράσης: 600 ναυτικά μίλα

Ραντάρ AESA Aselsan, τεχνολογίας GaN

"Να μπει λουκέτο σε Ιντσιρλίκ-Κιουρετσίκ"

"Οι πολίτες μας θέλουν να κλείσουμε τη βάση του Ιντσιρλίκ και ανα απομακρύνουμε το ραντάρ του Κιουρετσίκ από τη Μαλάτεια" αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Υπάρχει μεγάλο κύμα αντιαμερικανισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Οι πολίτες μοιράζουν τα μηνύματα εκδηλώνοντας συμπαράσταση στην Κυβέρνηση μας".

"Να βγούμε από το ΝΑΤΟ"

"Ανατινάξτε τις ΗΠΑ".

"Από την βάση του Ιντσιρλίκ ξεκινούν οι επιχειρήσεις στην Συρία κατά της Τουρκίας. Από κει στις 15 Ιουλίου απογειώθηκε το αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις των πραξικοπηματιών του Φ.Γκιουλέν".

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα των οπαδών του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν διεξάγει μια πρωτοφανή εκστρατεία αντιαμερικανισμού προετοιμάζοντας περαιτέρω το έδαφος γι αυτό που έρχεται.
https://twitter.com/CapaMagGundem/status/1025249764810653697?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/yirmidorttv/status/1025247096067186689?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...