Κόσμος

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας Ρ.Τ.Ερντογάν - Προς λουκέτο σε Στρατηγείο Σμύρνης και Ιντσιρλίκ- Ειδοποιήθηκε ο Μ.Πομπέο


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για την προστασία του Ρ.Τ.Ερντογάν μετά και την παράδοση τελεσιγράφου από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου, προς τον Αμερικανό ομόλογο του, Μ.Πομπέο, για λουκέτο στις ΝΑΤΟϊκές βάσεις Ιντσιρλίκ και Σμύρνης και απομάκρυνση των ΝΑΤΟϊκών και Αμερικανών Στρατιωτών!

Οπως μπορείτε να δείτε σε εικόνες και βίντεο, τουρκικές ειδικές δυνάμεις φρουρούν πλέον τον Ρ.Τ.Ερντογάν με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα και ειδικές συσκευές κατά drones. Τα μέτρα αυξήθηκαν δραματικά μετά και την απόπειρα δολοφονίας κατά Μαδούρο!

Νέο βήμα κλιμάκωσης στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ έγινε πριν λίγες ώρες με τα τουκικά ΜΜΕ να δημοσιεύουν το τουρκικό τελεσίγραφο προς την Ουάσινγκτον.

Ομως δεν σταματούν εκεί. Προχωρούν με "βομβαρδισμό" δημοσιευμάτων κατά του Αμερικανού πάστορα, λέγοντας πως πρέπει να σαπίσει στη φυλακή καθώς είναι πράκτορας της CIA.

"Ήταν μεταμφιεσμένος ιερέας. Είχε τοποθετήσει την τουρκική σημαία στην εκκλησία στην Σμύρη για να διαφύγει της σύλληψης", αναφέρει η εφημερίδα Takvim, που ανήκει στην οικογένεια Ρ.Τ.Ερντογάν...

Οπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Μάικ Πομπέο δέχτηκε επανειλημμένα το τελεσίγραφο από τον Μ.Τσαβούσογλου στην Σιγκαπούρη πως η Τουρκία θα αναθεωρήσει το "στάτους" των βάσεων σε Ιντσιρλίκ και Σμύρνη. Οπως είχε γράψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η συνάντηση απέβη άκαρπη...

Οι κινήσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν μετά και την δημοσίευση της λίστας των Αμερικανών αξιωματικών που υπηρετούν σε Ιντσιρλίκ-Σμύρνη, δείχνουν πως προετοιμάζει το έδαφος για το τελικό πλήγμα στις ΗΠΑ. Κινείται προς επιπλέον φυλακίσεις Αμερικανών στρατιωτικών...

Υπενθυμίζουμε, πως οι Τούρκοι δημοσίευσαν την λίστα των Αμερικανών στρατιωτικών, συνταγματαρχών και Στρατηγών,που πρέπει να συλληφθούν! Η τουρκική λίστα περιλαμβάνει τους συνταγματάρχες John C. Walker, Michael H. Manion, David Eaglen, David Trucksa, Timothy J. Cook, Mack R. Coker, Sgt . Thomas S. Cooper, Sgt. Ο Vegas M. Clark και άλλους . Ολοι υπηρετούν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Ανάμεσα τους βρίσκετε και ο Στρατηγός Joseph Votel, διοικητής της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ, ο Στρατηγός ε.α. John F. Campbell και ο Rick Boutwell, γενικός διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων.

Μεγάλο ερντογανικό ΜΜΕ ανέφερε πως η Αγκυρα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον. Μετά τις κυρώσεις της Κυβέρνησης Ν.Τραμπ, η Αγκυρα αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και να απαντήσει. Στην τελευταία συνάντηση Πομπέο-Τσαβούσογλου αυτό έγινε κατανοητό στις ΗΠΑ.

"Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί, ο τουρκικός λαός δεν μπορεί να σιωπήσει απέναντι στις άδικες αμερικανικές κυρώσεις . Παρατηρούμε την κατάσταση στο Ιντσιρλίκ και στη Σμύρνη ενώ διαθέτουμε στη φαρέτρα και άλλες απαντήσεις" γράφει η εφημερίδα.

"Θα δοθεί απάντηση στην συμπεριφορά των ΗΠΑ. Σας συστήνουμε να ξαναδείτε την αφοσίωση σας (σσ στην συμμαχία) και την κρίση σας. Δεν είμαστε η παλιά Τουρκία. Εχουμε έναν αποφασισμένο ηγέτη ο οποίος αντλεί την δύναμη του κατευθείαν από το έθνος μας. Μπορεί να αιφνιδιαστείτε..."

Θα έχουμε "λουκέτα"....
https://twitter.com/yenisafakEN/status/1026047754039111680?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/1026135586619437058?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...