Κόσμος

Αίμα και πόνος ιστορικά καταγεγραμμένα: Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν τους μουσουλμάνους μετανάστες-Οι 10 χώρες που απαγορεύουν την μουσουλμανική ενδυμασία

Του΄Αγγελου Ρούσσου

Ποια είναι η έντονη διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο οι δυτικές και οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν τους μουσουλμάνους μετανάστες; Για τις πρώτες - συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και των χωρών της Σκανδιναβίας – είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ οι υπόλοιπες -συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχοσλοβακίας- αντιτίθενται, συχνά μάλιστα με κραυγή διαμαρτυρίας.

Μέρος της απάντησης, για αυτήν την διαφορά που μπορεί να εκπλήξει μερικούς, εντοπίζεται γύρω από την ιστορία: τα έθνη της Ανατολικής Ευρώπης έχουν μια μακρά και οικεία ιστορία και έτσι καταλαβαίνουν το Ισλάμ καλύτερα από τα δυτικά έθνη.

Εξετάστε τη λογική του Ούγγρου πρωθυπουργού Victor Orbán για την απόρριψη των μουσουλμάνων μεταναστών:

“Εκείνοι που μεταναστεύουν έχουν ανατραφεί σε άλλη θρησκεία και αντιπροσωπεύουν μια ριζικά διαφορετική κουλτούρα. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι Χριστιανοί, αλλά μουσουλμάνοι. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, διότι η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή ταυτότητα έχουν τις ρίζες τους στον Χριστιανισμό .... Δεν θέλουμε να επικρίνουμε τη Γαλλία, το Βέλγιο, οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά πιστεύουμε ότι όλες οι χώρες έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν εάν θέλουν να έχουν μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων στις χώρες τους. Αν θέλουν να ζήσουν μαζί τους, μπορούν. Εμείς δεν θέλουμε και νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε πολλούς μουσουλμάνους στη χώρα μας. Δεν μας αρέσουν οι συνέπειες της ύπαρξης ενός μεγάλου αριθμού μουσουλμανικών κοινοτήτων που βλέπουμε σε άλλες χώρες και δεν βλέπω κανένα λόγο για κάποιον άλλον να μας αναγκάσει να δημιουργήσουμε τρόπους διαβίωσης στην Ουγγαρία που δεν θέλουμε να δούμε” ... .

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συνέχισε να επικαλείται την ιστορία: "Πρέπει να πω ότι όταν πρόκειται για τη διαβίωση μαζί με τις μουσουλμανικές κοινότητες, είμαστε οι μόνοι που έχουν εμπειρία γιατί είχαμε τη δυνατότητα να περάσουμε εκείνη την εμπειρία για 150 χρόνια".

Ο Ορμπάν αναφερόταν στην κατάκτηση και κατοχή του Ισλάμ από το 1541 έως το 1699. Στη συνέχεια, οι διώξεις και η τρομοκρατία ήταν αχαλίνωτες.

Και δεν ήταν μόνο η Ουγγαρία. Οι μουσουλμάνοι κατέκτησαν, κατέλαβαν και τρομοκρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης - συχνά με τρόπους που κάνουν τις φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κρατούς να φανούν...ήρεμες. Τα 400 χρόνια σκλαβιάς της Ελλάδας είναι περισσότερα από τα χρόνια που είμαστε ελεύθεροι....

Το 1354, οι Οθωμανοί - οι οποίοι ήταν πιο αφοσιωμένοι στις αρχές της τζιχάντ από τους μουσουλμάνους προκατόχους τους - διασχίζουν πρώτα τα Δαρδανέλια και εγκαθίστανται στην Ανατολική Ευρώπη. Αμέσως, «εκεί υπήρχαν εκκλησίες που [ο Σουλεϊμάν, γιος του Σουλτάνου Ορχάν] τις κατέστρεψαν ή τις μετέτρεψαν σε τζαμιά», γράφει ένας οθωμανικός χρονικογράφος: «Όπου υπήρχαν καμπάνες, ο Σουλεϊμάν τις έσπασε και τις έριξε στη φωτιά. Έτσι, αντί για καμπάνες υπήρχαν οι μουεζίνηδες "

Πριν από καιρό τα Βαλκάνια κατακτήθηκαν στο όνομα της τζιχάντ. Οι φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτές τις κατακτήσεις είναι καλά τεκμηριωμένες. Για παράδειγμα, γράφοντας γύρω στο 1438, ο Bartolomeo de Giano υπογράμμισε την «καταστροφική και θλιβερή σφαγή που βλέπουμε σε αυτές τις μέρες». Οπουδήποτε είχαμε κατακτήσεις, οι τζιχαντιστές δημιούργησαν «μεγάλα βουνά από χριστιανικά κεφάλια» και «τόσο μεγάλη ποσότητα σωμάτωννα σπαράσσεται μερικώς από τα σκυλιά, να φαίνεται απίστευτο σε όποιον δεν τον είχε δει με τα μάτια του ".

Οι επιζώντες είτε υποδουλώθηκαν για να «υπηρετήσουν τις πονηρές και βρώμικες απολαύσεις τους» και / ή να αναγκαστούν να γίνουν «Σαρακηνοί [Μουσουλμάνοι] οι οποίοι αργότερα θα είναι εχθροί των χριστιανών». Από την Ουγγαρία, τριακόσιες χιλιάδες υποδουλώθηκαν και " σε λίγες μέρες "από τη Σερβία και την Τρανσυλβανία εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζώθηκαν με τη βια. "Η μαζική υποδούλωση των σλαβικών πληθυσμών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προκάλεσε, στην πραγματικότητα, στον λόγο μας την λέξη" σκλάβος"," σχολιάζει ο ιστορικός. "Στην εποχή του Βartolomeo, το να είσαι σκλάβος σήμαινε να είναι Σλάβος".

Τα σκλαβοπάζαρα της Αδριανουπόλεως, τότε πρωτεύουσας του οθωμανικού σουλτανάτου, κατακλύστηκαν με ανθρώπινη σάρκα σε πώληση για ψίχουλα. "Μια πολύ όμορφη σκλάβα ανταλλάσσεται για ένα ζευγάρι μπότες και τέσσερις Σέρβοι σκλάβοι για ένα άλογο. "

Ομοίως, οι μουσουλμάνοι σύμμαχοι των Οθωμανών, οι Τατάροι της Κριμαίας πούλησαν «σαν πρόβατα» περίπου τρία εκατομμύρια Σλάβους (Πολωνούς, Λιθουανούς, Ρώσους και Ουκρανούς ) μεταξύ του 1450 και του 1783. Το 1630, ένας Λιθουανός περιέγραψε πώς οι μουσουλμάνοι δάσκαλοι "ευνουχιζαν" τους άνδρες και "έκοβαν τα αυτιά και τα ρουθούνια τους, έκαιγαν τα μάγουλα και τα μέτωπα με σίδερο και τους αναγκαζαν να δουλέψουν με τις αλυσίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας , και στις φυλακές κατά τη διάρκεια της νύχτας ζούσαν από το πενιχρό φαγητό που αποτελείτο από το κρέας των νεκρών ζώων, σάπιο, γεμάτο σκουλήκια, το οποίο ακόμη και ένας σκύλος δεν θα έτρωγε. Οι νεώτερες γυναίκες κρατούνταν για άσχημες απολαύσεις. "

Η μουσουλμανική επιθετικότητα και οι φρικαλεότητες κατά των Ανατολικών Ευρωπαίων κορυφώθηκαν με τη σφαγή -αν όχι γενοκτονία- κάθε χριστιανού που θα μπορούσε να φτάσει ο σουλτάνος ​​(Σέρβοι, Βούλγαροι, Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι) και τελείωσε μόνο με την εγκατάλειψη του οθωμανικού σουλτανάτου σύντομα μετά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή είναι λοιπόν η μακρά ιστορία διαβίωσης με και υπό το Ισλάμ, που έχει προκαλέσει πολλά ανατολικοευρωπαϊκά έθνη να απορρίψουν τους μουσουλμάνους μετανάστες.

Φυσικά, ορισμένοι θα υποστηρίξουν ότι η προαναφερθείσα ιστορία δεν αφορά τις τρέχουσες πραγματικότητες. Αυτό θα ήταν μια εύλογη θέση αν δεν συνυπολόγιζε όμως κανείς το γεγονός ότι κάθε δυτική πόλη που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό έχει βιώσει μια δραματική άνοδο στην τρομοκρατία και τα εγκλήματα εν γένει - τα περισσότερα από τα οποία τροφοδοτούνται από αυτή την παλιά ισλαμική εχθρότητα για τους άπιστους.

Στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το έγκλημα και οι βιασμοί έχουν αυξηθεί σε άμεση αναλογία με τον αριθμό των μουσουλμάνων «προσφύγων» που έγιναν αποδεκτοί. Μόνο η Σουηδία - όπου οι βιασμοί έχουν αυξηθεί κατά 1,472% από τότε που η χώρα αγκάλιασε την "πολυπολιτισμικότητα" - φέρεται να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Όταν πρόκειται για την εξέταση της σχέσης της με το Ισλάμ, η Δύση θα έκανε καλά να επανεξετάσει και να μάθει από την ιστορία. Διαφορετικά θα πρέπει να συνεχίσει να μαθαίνει από τον σκληρό δρόμο....

Οι δέκα ευρωπαϊκές χώρες που περιορίζουν τη θρησκευτική ενδυμασία των μουσουλμάνων γυναικών

Με την Δανία να είναι η πιο πρόσφατη χώρα που περιόρισε την μουσουλμανική ένδυση η λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιβάλει περιορισμούς στην θρησκευτική ενδυμασία για τις μουσουλμάνες γυναίκες μεγαλώνει.

Συγκεκριμένα:

Γαλλία
Από τον Απρίλιο του 2011, η Γαλλία απαγόρευσε οποιαδήποτε καλύμματα προσώπου, συμπεριλαμβανομένων της burqa και του niqab. Οι γυναίκες που παραβιάζουν την απαγόρευση τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Το 2016, η απαγόρευση του μαγιό πλήρους σώματος, από δήμαρχους στη γαλλική Ριβιέρα προκάλεσε παγκόσμια οργή. Αργότερα ανακλήθηκε μετά από νομική πρόκληση στην πόλη Villeneuve-Loubet. Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας έκρινε ότι η απαγόρευση "παραβίασε τις θεμελιώδεις ελευθερίες".

Βέλγιο
Το Βέλγιο απαγόρευσε τα πέπλα προσώπου, συμπεριλαμβανομένου του niqab και της burqa, τον Ιούλιο του 2011. Οι γυναίκες που παραβιάζουν την απαγόρευση μπορούν να φυλακιστούν για επτά ημέρες ή να πληρώσουν πρόστιμο 137,5 ευρώ.

Ρωσία
Οι μαντίλες Hijab απαγορεύτηκαν στο δημόσιο σχολείο στην περιοχή Σταυρούπολη, στα νοτιοδυτικά της χώρας. Το αμφιλεγόμενο μέτρο επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2013.

Τον Φεβρουάριο του 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αποφάσισε επίσης να υποστηρίξει την απαγόρευση του hijab στα σχολεία της Δημοκρατίας της Μορδοβίας.

Ιταλία
Στη βορειοανατολική περιοχή της Λομβαρδίας, οι αξιωματούχοι επέβαλαν απαγόρευση εισόδου σε δημόσια κτήρια και νοσοκομεία με καλυμμένο πρόσωπο, το οποίο περιλαμβάνει την burqa και το niqab, τον Δεκέμβριο του 2015.

Ελβετία
Στη νότια ιταλόφωνη περιοχή του Ticino, το πέπλο που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο απαγορεύτηκε το 2016. Στους παραβάτες μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα μέχρι 9.200 ευρώ.

Τον Ιούνιο του 2018, μια εκστρατεία για μια ψηφοφορία που πρότεινε την εθνική απαγόρευση των πέπλων προσώπου δημοσίως συγκέντρωσε 100.000 ψήφους, προκαλώντας δεσμευτικό δημοψήφισμα που αναμένεται αργότερα φέτος στο σύστημα άμεσης δημοκρατίας της Ελβετίας.

Βουλγαρία
Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας απαγόρευσε τα πέπλα προσώπου στο κοινό τον Οκτώβριο του 2016. Τα άτομα που παραβιάζουν αυτήν την απαγόρευση δέχονται πρόστιμο 1.500 ευρώ (1.115 δολάρια).

Γερμανία
Το 2017, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ίδια απαγόρευση, συμπεριλαμβανομένου του niqab και της burqa, για γυναίκες που εργάζονται στη δημόσια διοίκηση, το δικαστικό σώμα και το στρατό. Ακολούθησε απαγόρευση σε σχολεία, εκλογικά κέντρα, πανεπιστήμια και κυβερνητικά γραφεία, υποκινούμενη από το νότιο κράτος της Βαυαρίας.

Οι γερμανοί δάσκαλοι απαγορεύονται επίσης να φορούν μαντίλες σε οκτώ από τα 16 κράτη της Γερμανίας. Το 2015, το συνταγματικό δικαστήριο ανέβαλε μια γενική απαγόρευση για το hijab για τους δασκάλους στα δημόσια σχολεία.

Αυστρία
Η "πράξη αντιπαράθεσης" τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2017, η οποία απαγόρευσε τα πέπλα πλήρους προσώπου, συμπεριλαμβανομένου του niqab και της burqa, σε δημόσιους χώρους. Οι παραβιάσεις τιμωρούνται με πρόστιμο μέχρι 150 ευρώ.

Ολλανδία
Τον Ιούνιο του 2018, η ολλανδική ανώτερη Βουλή ψήφισε νόμο που απαγόρευσε την κάλυψη προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των μπουρκά και niqab σε δημόσιους χώρους όπως σχολεία, νοσοκομεία, δημόσια μέσα μεταφοράς και κυβερνητικά κτίρια.

Νορβηγία
Τον Ιούνιο του 2018, το κοινοβούλιο της Νορβηγίας ψήφισε για την απαγόρευση της μπούργκας στα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ