Κόσμος

Θα τους πετάξουν έξω με τις «κλωτσιές» - Aυστριακός Βουλευτής προς Τούρκους: «Ψηφίσατε Ερντογάν; Φύγετε από την χώρα!» - Η Βιέννη ξεσκεπάζει την ΜΙΤ

Η αυστριακή υπηρεσία πληροφοριών  ανακοίνωσε  ότι η τουρκική ΜΙΤ αλωνίζει και αναμιγνύεται στις εγχώριες υποθέσεις μέσω της τουρκικής κοινότητας στη χώρα, προκαλώντας σάλο σε όλη την Ευρώπη για τις πρακτικές του Ερντογάν που είναι  πλέον "σουλτάνος" μετά τις εκλογές στην χώρα του.

Ο επικεφαλής της αυστριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών P. Gridling απαιτεί από την Τουρκία να εγκαταλείψει τις  δραστηριότητες κατασκοπείας στην χώρα του, οι οποίες έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στην Βιένη .

Η κρίση μεταξύ της Βιέννης και του αυταρχικού καθεστώτος της Άγκυρας εισήλθε σε μια νέα επικίνδυνη φάση.

Η Αυστριακή Υπηρεσία Πληροφοριών για την προστασία  της τρομοκρατίας και του Συντάγματος (BVT) ανακοίνωσε τις τρομερές πραγματικά τουρκικές «δραστηριότητες» σε  έκθεση πεπραγμένων του 2017.

Ο αρχηγός της BVT Peter Gridling  δήλωσε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή στην Αυστρία μέσω των τουρκικών θεσμών δηλαδή της παροικίας των τουρκικής καταγωγής πολιτών στην χώρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η τουρκική κοινότητα στην Αυστρία, χειραγωγείται συστηματικά, ενώ η ΜΙΤ ελέγχει όλες τις  ενώσεις Τούρκων της χώρας , «προσπαθώντας να εντοπίσει και να εξουδετερώσει  πολιτικούς αντιφρονούντες εντός του αυστριακού εδάφους».

Ο επικεφαλής των αυστριακών υπηρεσιών πληροφοριών επεσήμανε την πρόσφατη αύξηση των προσπαθειών του τουρκικού κράτους να στρατολογήσει πολίτες τουρκικής καταγωγής για να υπηρετήσουν ως κατάσκοποι,  και παρότρυνε την Άγκυρα να εγκαταλείψει τη δραστηριότητα αυτή πάραυτα.

Οι αρχές της Αυστρίας  δηλώνουν ότι οι κάτοικοι τουρκικής καταγωγής που επισκέπτονται την Τουρκία παρακολουθούνται με κατασκοπευτικές μεθόδους  απο τις τουρκικές αρχές ,  και στη συνέχεια εκβιάζονται  να υπηρετήσουν ως κατάσκοποι της ΜΙΤ,  κατά την επιστροφή τους στην Αυστρία.

Ο Αρχηγός της αυστριακής υπηρεσίας πληροφοριών Gridling δήλωσε ότι τέτοιες μέθοδοι και δραστηριότητες εμποδίζουν την ενσωμάτωση της τουρκικής κοινότητας στην χώρα και ενδέχεται να προκαλέσουν  και άλλα ζητήματα.

Στις αρχές Ιουνίου, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτζ είχε ανακοινώσει ότι 60 ιμάμηδες και οι οικογένειές τους που έχουν δεσμούς με το τουρκικό κράτος θα απελαθούν λόγω εμπλοκής τους με το πολιτικό Ισλάμ.

Ο κ. Κούρτζ είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα κλείσουν 7 τζαμιά και επεσήμανε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από  περιστατικό,  όπου  παιδιά φόρεσαν  στρατιωτικές στολές στα τουρκικά τζαμιά.

Οι προφυλάξεις που έλαβε η Αυστρία εναντίον των δραστηριοτήτων του καθεστώτος Ερντογάν  αντιμετωπίστηκαν με σκληρή διαμαρτυρία από την κυβέρνηση του ΑΚΡ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος  είχε απειλήσει τον Κούρζ λέγοντας : «η ερασιτεχνική στάση σας μπορεί να σας κοστίσει πολλά».

Από την στιγμή που νέος σουλτάνος Ερντογάν κατηγόρησε τον Αυστριακό πρόεδρο,  οι υποστηρικτές του AKP μέσω των κοινωνικών δικτύων  άρχισαν να του  αποστέλλουν γραπτές απειλές θανάτου.

Δήλωση που αντανακλά την ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με τη Βιέννη έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν πιστεύει ότι θα γίνουν θετικά βήματα με την ΕΕ όσο η Αυστρία θα βρίσκεται φέτος στην προεδρία της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο NTV, ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι δεν αναμένει θετικά βήματα για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στο πλαίσιο των ενταξιακών προσπαθειών της Τουρκίας, αλλά θα συζητήσει την απελευθέρωση της βίζας με τους αξιωματούχους της ΕΕ.

Αναλυτές και ειδικοί επί θεμάτων τρομοκρατίας και εσωτερικής ασφάλειας κρούουν καμπάνες κινδύνου για την αυταρχική Τουρκία, η οποία χειραγωγεί εκατοντάδες τουρκικής καταγωγής Ευρωπαίους πολίτες , που ζουν σε διάφορες χώρες με σκοπό την απόκτηση πάσης φύσεως πληροφοριών, και την εκτέλεση «επιχειρήσεων»,  με στόχο τον επηρεασμό της εκάστοτε κυβέρνησης προς όφελος της Άγκυρας.

Στην Ελλάδα η δράση της Άγκυρας και των μυστικών υπηρεσιών της είναι γνωστή , με τους Τούρκους να έχουν  απλώσει τα πλοκάμια τους  όχι μόνο την Δυτική Θράκη  , αλλά σε όλη την ελληνική επικράτεια και ειδικά στα νησιά που φιλοξενούνται χιλιάδες μετανάστες.

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ), Γιόχανες Γκουντένους με δελτίο τύπου- ρατσιστικό κατά την άποψη της τουρκικής Γενί Σαφάκ- ζήτησε από τους Τούρκους μετανάστες που ζουν στην Αυστρία και ψήφισαν τον Ερντογάν, να εγκαταλείψουν την Αυστρία- μετά τη νίκη του Τούρκου προέδρου και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αναφέρει το echedoros.

Όσοι ψήφισαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές είναι σαφώς καλύτερα να ζούνε στην Τουρκία από ό, τι στην Αυστρία», δήλωσε ο Γκουντένους

Ο αντιπρόεδρος του FPÖ αξιολογώντας το αποτέλεσμα των ψήφων των Τούρκων της Αυστρίας είπε ότι «η ενσωμάτωση των χιλιάδων Τούρκων στη χώρα μας έχει άθλια αποτύχει».

Πάνω από το 70% των Τούρκων ψηφοφόρων στη Γερμανία υποστήριξε τον Ερντογάν στον προεδρικό αγώνα που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο την Κυριακή, κατά τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος κέρδισε με 52,6 τοις εκατό των ψήφων.

Στο  πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο («Ηθελαν αραβο-κουρδική σύγκρουση με στόχο το νησί» – Η ΜΙΤ πίσω από επίθεση στη Λέσβο λένε Κούρδοι), αναφέραμε ότι ομάδα «αγνώστων στοιχείων» φέρεται να επιτέθηκε σε  Κούρδους στο ελληνικό νησί της Λέσβου, αφήνοντας 7 τραυματίες  Κούρδους.

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η περιβόητη ΜΙΤ όμως είναι ύποπτη ότι έχει κάποιο ρόλο στο περιστατικό, αναφέρει γνωστή ξένη κουρδική ιστοσελίδα .

Στο κρατικό στρατόπεδο όπου ζουν μαζί οι Κούρδοι και οι Άραβες στο νησί της Λέσβου, μια απλή συζήτηση μετατράπηκε σε μια σφοδρή  σύγκρουση όπου 7 Κούρδοι τραυματίστηκαν και τέσσερις επιτιθέμενοι συνελήφθηκαν από την ελληνική αστυνομία.

Οι υπόλοιποι «επιτιθέμενοι» αναζητούνται από την ελληνική αστυνομία, οι Κούρδοι που ζουν στο στρατόπεδο έχουν μετακινηθεί  σε άλλη τοποθεσία για λόγους ασφαλείας.

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι μια «αγνώστων » στοιχείων  ομάδα από άτομα προσπάθησε να μετατρέψει το περιστατικό σε μια κουρδική-αραβική σύγκρουση.

Η δράση των Τούρκων πρακτόρων ειδικά στα Βαλκάνια έχει επισημανθεί από ειδικούς αξιωματούχους σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Βοσνία, ΠΓΔΜ  και Κοσσυφοπέδιο.

Στην κυριολεξία «βράζει» η περιοχή μας διότι το καθεστώς Ερντογάν ευνοεί και προωθεί αυτές τις μεθόδους που μας θυμίζουν την πάλαι ποτέ οθωμανική αυτοκρατορία, και αυτό είναι λίαν επικίνδυνο .

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...