Εσωτερική Ασφάλεια

Υπάρχουν νεκροί! Σκληρή μάχη στην περίμετρο των διυλιστηρίων - Κάηκαν βυτιοφόρα και δεξαμενές - Υπό πολιορκία η χώρα


Τιτάνιες προσπάθειες να μην περάσει μέσα στα διυλιστήρια της Motor Oil η φωτιά που έφτασε περιμετρικά και έκαψε βυτιοφόρα προπανίου και ευτυχώς άδειες δεξαμενές. Συναγερμός ηχεί στα διυλιστήρια με την δύναμη πυρασφάλειας της εταιρείας να έχει ακροβολιστεί ενώ άγνωστο γιατί η Πυροσβεστική δεν φαίνεται να συνδράμει.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς δήλωσε πριν από λίγα λεπτά στον ΑΝΤ1 ότι: «Πολύ φοβάμαι ότι υπάρχουν και νεκροί»

«Εγώ είδα με τα μάτια μου έναν άνθρωπο στον δρόμο καμένο και να μην δίνει σημάδια ζωής. Δεν μπορώ να πω αν ήταν νεκρός ή σε ημιθανή κατάσταση. Ούτε θέλω να πω την περιοχή που τον είδα γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πανικό και φόβο. Μπορεί να ήταν σε ημιθανή κατάσταση».

Επίσης, πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, ενώ και η οικογένειά του είναι εγκλωβισμένη.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων στο Μάτι. Οι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί λόγω της μεγάλης φωτιάς ενώ ένας κάτοικος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ανέφερε ότι 

"Είδα μωρό λίγων μηνών με σοβαρά εγκαύματα"

"Υπάρχουν νεκροί απο την φωτιά, ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο αριθμός τους" είπε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, δίνοντας τραγική διάσταση στον πύρινο εφιάλτη που έχει ζώσει την Αττική απο το πρωί.

Οι λέξεις αυτές του Δημάρχου έβγαιναν με δυσκολία, καθώς ενώ βρισκόταν "στον αέρα", συνομιλώντας με την Ρίτσα Μπιζόγλη, ακούστηκε συνεργάτης του να τον ενημερώνει ότι υπάρχει κάποιος νεκρός, με τον Δήμαρχο να ρωτά "αν είναι "καμμένος;".

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος, με βαριά φωνή και εμφανή στενοχώρια συνέχισε την συνομιλία του με την παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 λέγοντας ότι σίγουρα υπάρχουν νεκροί απο την φωτιά κι ότι ακόμη δεν μπορεί κανείς να πει πόσοι είναι αυτοί., στηριζόμενος προφανώς σε όλες τις πληροφορίες που έχει συλλέξει απο τα μέτωπα της φωτιάς που κατακαίει την περιοχή της ανατολικής Αττικής, σε ένα εξαιρετικά ευρύ μέτωπο.

Όπως είπε ο κ. Μπουρνούς, είδε ανθρώπους γεμάτους εγκαύματα να στέκονται στην άκρη του δρόμου περιμένοντας για βοήθεια, ενώ προσέθεσε ότι η καταστροφή απο την πύρινη λαίλαπα στην περιοχή είναι τεράστια, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 200 καμένα σπίτια.

Στιγμές 2007 ζει η Αττική. Στο Μάτι, στο οποίο εισήλθαν ταχύτατα οι φλόγες ενός εκ των πύρινων μετώπων στην ανατολική Αττική, κάτοικοι κατέφυγαν όπως-όπως στην παραλία για να σωθούν.

Κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι σε λιμανάκια της περιοχής. Πλωτά του Λιμενικού Σώματος σπεύδουν να βοηθήσουν.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι εν λόγω κάτοικοι - ανάμεσά τους και μικρά παιδιά - θα απομακρυνθούν με πλωτό του Λιμενικού που προσεγγίζει την παραλία.

Εχει καεί όλος ο οικισμός στο Μάτι -Ελάχιστα σπίτια διασώθηκαν 

Για πλήρη καταστροφή στο Μάτι κάνει λόγο ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ανέφερε ότι έχουν εκκενωθεί οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα σύμφωνα με την εντολή και η φωτιά έχει φτάσει στο Μάτι, όπου έχει καεί ολόκληρος ο οικισμός. «Τα σπίτια που έχουν διασωθεί είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού» είπε και έκανε λόγο για καμένα αυτοκίνητα και δραματική κατάσταση.

«Νύχτα αγίου Βαρθολομαίου παρά το γεγονός ότι δεν είναι νύχτα ακόμη!» είπε ακόμη σημειώνοντας ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι πάνω από 10 χλμ και ακούγονται εκρήξεις από τα αυτοκίνητα που έχουν πάρει φωτιά, πρόσθεσε. Υπογράμμισε ότι τα σπίτια που έχουν καεί είναι εκατοντάδες.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε Ανατολική και Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.

Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.

Δείτε το βίντεο (από τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό «Ηλέκτρα») με την φωτιά που πλησίασε στα διυλιστήρια Κορίνθου στους Αγίος Θεοδώρους και πλέον αρχίζει να προκαλεί ανησυχία.

Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά έχει φτάσει στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και συγκεκριμένα στο ύψος του εργοστασίου της ΕΚΑΝ (Σουσάκι), κοντά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. 

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=abe90rzogac

Η χώρα είναι κυριολεκτικά σε πύρινο κλοιό με την Αττική να καίγεται παντού. Φωτιά εκδηλώθηκε, πριν από λίγα λεπτά, στον Κάλαμο Αττικής

Η φωτιά που ξέσπασε στον Κάλαμο Αττικής είναι στην κατοικημένη περιοχή Πανόραμα με τον κόσμο πανικόβλητο να εγκαταλείπει τα σπίτια του.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στην Κινέτα σήμερα το μεσημέρι.

Ο αέρας άλλαξε φορά με αποτέλεσμα να «κατέβει» η φωτιά από το βουνό και να έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές.

Πύρινη κόλαση στο Μάτι -Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής που φέρνουν στην μνήμη τις μεγάλες φωτιές της δεκαετίας του ’90 ξυπνούν τα όσα συμβαίνουν σήμερα με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη.

Η φωτιά έχει ήδη κάψει σπίτια και αυτοκίνητα σε Πεντέλη και Νέο Βουτζά, ενώ έχει κατέβει μέχρι τη Λεωφόρο Μαραθώνος και κατευθύνεται προς το Μάτι.

Η φωτιά καίει τα πάντα και στον Νέο Βουτζά

Στο μεταξύ η φωτιά έχει φτάσει και στο Νέο Βουτζά και κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της. Μάλιστα στη λεωφόρο Μαραθώνος καίει και σχολείο και συγκεκριμένα το 1ο ΕΠΑΛ Ραφήνας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και άλλα απειλούνται. Στην περιοχή επιχειρούν, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcyclone.of.rhodes%2Fvideos%2F1589606151148203%2F&show_text=0&width=267

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgiwrgos.tsouklidis%2Fvideos%2F1466451823456218%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ