Αυτοδιοίκηση

Ψινάκης τέλος από το Δήμο Μαραθώνα: Μαζεύτηκαν υπογραφές - "Να αποδοθούν νομικές ευθύνες" - Θα γίνει χαμός στην έκτακτη συνεδρίαση...


Μυρίζει πραγματικά μπαρούτι στο Δήμο Μαραθώνα καθώς η Διοίκηση του Δημάρχου Η.Ψινάκι διαλύεται αλλά η οργή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο στην επικείμενη θυελλώδη συνεδρίαση να ξαναδούμε τις σκηνές αυτές:

Κάτοικοι οι οποίοι επέζησαν της καταστροφικής πυρκαγιάς των οικισμών του Ματιού και του Κόκκινου Λιμανιού, εξαγριωμένοι, επιτέθηκαν στον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μαραθώνα. Μια αγανακτισμένη γυναίκα, που είναι τοπική σύμβουλος στο Μάτι, βλέποντας τον αντιδήμαρχο Βάιο Θανασιά, έτρεξε και του επιτέθηκε φραστικά και ύστερα πήγε να τον χαστουκίσει. Και αμέσως έπεσαν τα πρώτα μπινελίκια με μπουκέτα. Όπως έγινε γνωστό, του είχε ζητήσει από τον Απρίλιο να γίνει καθαρισμός στα πεύκα και τα πούσια στο Μάτι, αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

https://www.youtube.com/watch?v=-N9NoMFyG28Πλέον οι μισοί και παραπάνω δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Μαραθώνα ζητούν την παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη μετά την κατακραυγή που έχει ξεσπάσει εις βάρος του έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του notioanatolika.gr, δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ήδη συλλέξει τις υπογραφές προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα στη διάρκεια της οποίας θα ζητηθεί από τον δήμαρχο η παραίτησή του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν μαζευτεί ήδη 20 υπογραφές από τους συνολικά 33 δημοτικούς συμβούλους ενώ για τη διενέργεια συμβουλίου, απαιτείται μόλις το 1/3, δηλαδή 11!

Η προσπάθεια συλλογής υπογραφών συνεχίζεται ενώ αναμένεται το πρωί της Δευτέρας να πρωτοκολληθεί το σχετικό αίτημα στη γραμματεία του προεδρείου του δ.σ. ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία που ορίζει ο νόμος για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Μάλιστα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, αφού εάν οι υπογραφές κατατεθούν το πρωί της Δευτέρας, η εν λόγω συνεδρίαση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή!

Στη διάρκειά της θα ζητηθεί η παραίτηση του δημάρχου και όπως είναι φυσικό αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα είτε εμφανιστεί είτε όχι ο κ. Ψινάκης!

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ψινάκης δέχεται πιέσεις από δύο ακόμη πλευρές.

Αφενός από τους εναπομείναντες πιστούς του οι οποίοι βλέπουν ότι έχει χάσει κάθε έρεισμα στην τοπική κοινωνία και προσπαθούν να... σώσουν ό,τι μπορούν, αφετέρου και από κυβερνητικούς παράγοντες οι οποίοι τον βλέπουν ως αποδιοπομπαίο τράγο στην προσπάθειά τους να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους.

Το πλέον σίγουρο όμως είναι ότι ουδέποτε υπήρξε τόσο απομονωμένος από τους δημότες του δήμαρχος, αφού πλέον το τηλέφωνό του, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν, ελάχιστα χτυπάει ακόμη και για τρέχοντα διαδικαστικά ζητήματα.

Οι παραιτήσεις των δύο αντιδημάρχων του, Δήμ Λαμπαρού και Βασ. Τσουπρά καθώς και αυτή της δημοτικής συμβούλου Αναστ. Παππά, αλλά κυρίως η απουσία του κ. Ψινάκη στην πιο δύσκολη ώρα των δημοτών του και μάλιστα σε βάθος χρόνου, έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και πλέον όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη ημέρα του πιο... glamorous δημάρχου της χώρας, είναι ανοικτά!

Ένας ένας εγκαταλείπουν τον Ψινάκη και ζητούν την παραίτησή του – Ανεξαρτητοποιήθηκε και δημοτική σύμβουλος

Μετά την παραίτηση μέσα σε λίγες ώρες των δύο Αντιδημάρχων του Δήμου Μαραθώνα, Δήμητρας Λαμπαρού και Βασίλη Τσουπράς, όπως έγινε γνωστό ανεξαρτητοποιείται και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Ηλία Ψινάκη, Αναστασία Παππά.

Η κυρία Παππά σε δήλωση της αναφέρει πως η διοίκηση του Ηλία Ψινάκη διαλύεται υπό το βάρος των ευθυνών, ενώ μεταξύ άλλων ζητά και την παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο irafina.gr, αναλυτικά η κυρία Παππά στην επιστολή της αναφέρει:

Η διοίκηση Ψινάκη διαλύεται υπό το βάρος των ευθυνών τους. Οι ώρες συνεχίζουν να είναι κρίσιμες όμως και κάποιος οφείλει να διαχειριστεί την καταστροφή.

Η πρότασή μου είναι η εξής:

1. Παραίτηση Δημάρχου.

2. Παραίτηση Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις κρίσιμες εκείνες ώρες την κατάσταση αλλά και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την Πολιτική Προστασία, γενικά.

3. Παραίτηση της Προέδρου της ΚΕΔΜΑ, για τον τρόπο που δεν συντονίζει τα όσα συμβαίνουν στην πρώην αμερικανική βάση και την απίστευτη και ανιδιοτελή προσφορά του κόσμου.

4. Παραίτηση όσων έχουν καταλάβει καίριες θέσεις ευθύνης και δη έμμισθες και με τον τρόπο άσκησης διοίκησής τους παρέδωσαν το Δήμο στο χάος.

5. Μετά την παραίτηση όλων των ανωτέρω και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, να πάρουν τη θέση τους οι επιλαχόντες, νέα πρόσωπα.

6. Μετά την εισδοχή νέων μελών, να διαχειριστούμε διαπαραταξιακά την κρίση αυτή, προκειμένου να βοηθήσουμε συντεταγμένα, οργανωμένα και με ενότητα, τους συμπολίτες και τον τόπο μας να ανακάμψουν.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και χρειάζεται επιτέλους γνώση, ικανότητα και αποφασιστικότητα.

Αναλυτικά η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της κα. Αναστασίας Παππά:

Προς:

1. κ. Ηλία Ψινάκη, Δήμαρχο Μαραθώνος, επί κεφαλής παράταξης «Πολίτες»
2. κ. Αιμίλιο Ρεΐσογλου, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαραθώνος
3. κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Μαραθώνος της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ»
4. κ.κ. Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους και Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Πριν τέσσερα χρόνια πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά θέλοντας να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ. Αντιμετώπισα την εκλογή μου, όχι μόνο ως τιμή, γιατί είναι μεγάλη τιμή να σε επιλέγουν οι συμπολίτες σου, αλλά κυρίως ως μία τεράστια ευθύνη που ήθελα όμως να επωμιστώ. Πίστευα ότι θα μπορούσα να εργαστώ για λογαριασμό όλων μας και να βοηθήσω στο να πάει ο Δήμος μας ένα βήμα πιο πέρα.

Παρά τις ηχηρές διαφωνίες μου με τον τρόπο που διοικούσε ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ, παρά τα σκάνδαλα τα οποία είχα πάντοτε το θάρρος να καταγγέλλω, παρά το γεγονός ότι όσοι ανέλαβαν θέσεις ευθύνης μετέβαλαν την παράταξη από έναν πολιτικό φορέα διοίκησης σε ένα λούνα παρκ ανταλλαγής τίτλων, συνέχισα σε αυτό που θεωρούσα αξιοπρεπή στάση ευθύνης. Συνέχισα να δουλεύω πιστεύοντας ότι με άκοπη προσπάθεια κάτι θα μπορούσα να προσφέρω προς όφελος των συνδημοτών μου. Η ανικανότητα όμως αυτών που εκβιάζοντας, γλείφοντας και δημιουργώντας ίντριγκες και εξαιτίας της ανικανότητας και της αδιαφορίας του Δημάρχου κατέλαβαν καίριες θέσεις ευθύνης, νίκησε.

Απογυμνώθηκαν πλήρως με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον τόπο μας. Όπως είχε προβλέψει για άλλη εθνική μας τραγωδία ο ποιητής που δυστυχώς είναι πάλι επίκαιρος. Ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι η θέση μου ως Δημοτικής Συμβούλου με κάνει διαφορετική από οποιονδήποτε, αντίθετα με πολλούς «συναδέλφους» που αισθάνθηκαν ξαφνικά «Πλανητάρχες». Η φράση που άκουσα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο «Αυτός είναι πόλεμος, και είμαστε εμείς (οι πολίτες) και εσείς (η δημοτική αρχή)» με τσάκισε! Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα θεωρούμουν εχθρός για συμπολίτες, φίλους, δικούς μου ανθρώπους, λόγω ανικανότητας άλλων.

Ούτε στο χειρότερό μου εφιάλτη δε φανταζόμουν ότι τα πράγματα θα έφταναν σε τούτη την τραγική κατάληξη. Είχα και έχω βαθιά συναίσθηση ότι η πολιτική και η διοίκηση δεν είναι να κορδώνεσαι ότι κατέχεις ένα τίτλο και να παίρνεις το μισθό. Η διοίκηση είναι δουλειά. Δύσκολη δουλειά. Είναι άνθρωποι που σου εμπιστεύονται τη ζωή τους και την ευημερία τους.

Αυτή η εμπιστοσύνη προδόθηκε άγρια από το δήμαρχο και τους ανθρώπους που επέλεξε να τοποθετήσει στις καίριες θέσεις διοίκησης, ακριβώς γιατί δεν κατάλαβαν ότι διοίκηση δε σημαίνει δηλώσεις σε κανάλια και φωτογραφίες στα social media, αλλά σοβαρός σχεδιασμός εκ των προτέρων, τόσο για ομαλές συνθήκες, όσο και για ακραίες. Δεν έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα σήμερα να θρηνούμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Είμαι οργισμένη. Αδυνατώ να δεχθώ ότι αυτοί οι άνθρωποι με πρώτον το δήμαρχο και τους αυλοκόλακές του θα συνεχίσουν να διοικούν την πόλη μου και ότι θα διαχειριστούν μία τέτοια κρίση τη στιγμή που απέτυχαν παταγωδώς να την εμποδίσουν ή να την απομειώσουν. Πάντα ήμουν το «μαύρο πρόβατο» της παράταξης, γιατί έβλεπα, έκρινα, μιλούσα. Αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος «παράταξη» βέβαια για μία παρέα που συναλλάζει τίτλους σαν τα πουκάμισα μην γνωρίζοντας τι να τους κάνει και μη γνωρίζοντας πώς να τους διαχειριστεί. Ο κατάλληλος όρος είναι τσίρκο. Δεν μπορώ στιγμή πλέον να θεωρούμαι έστω και τυπικά μέλος αυτού του τσίρκου λοιπόν, που έχει την ευθύνη για την τραγωδία που ζούμε όλοι. Η ζωή μας, ο τόπος μας άλλαξε και όχι με τον τρόπο που υποσχεθήκαμε όταν αναλάβαμε καθήκοντα, με ευθύνη του δημάρχου και των συνεργατών του.

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες τόσο για αυτό που συνέβη όσο και για αυτό που συμβαίνει τώρα. Έχει ευθύνη ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας για όσα τραγικά συνέβησαν τη Δευτέρα. Είναι υπόλογος στις οικογένειες που θρηνούν απώλειες. Έχει ευθύνη η πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ για το χάος που έχει δημιουργηθεί εκεί. Η απάντησή της, να αναθέσει το «συντονισμό» σε «ειδικό» η οποία βαρύνεται ήδη με έναν αποτυχημένο και πολυέξοδο ημιμαραθώνιο. Κι έχει την κύρια ευθύνη ο δήμαρχος για όλα!

Προσωπικά, έχω ήδη αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με άλλους συναδέλφους – έγκριτους νομικούς, να αποδοθούν και οι νομικές ευθύνες εκεί που αναλογούν.

Ευτυχώς, νέοι άνθρωποι της περιοχής μας και όχι μόνο δραστηριοποιήθηκαν και ανέλαβαν πρωτοβουλίες πέρα και έξω από το Δήμο και τον κρατικό μηχανισμό που δε λειτούργησε. Συνεννοήθηκαν, συντόνισαν τη δράση τους – στο βαθμό του εφικτού χωρίς κεντρικό σχέδιο – αυτοοργανώθηκαν και έχουν υποκαταστήσει τον ανύπαρκτο δήμο ακόμα και σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις του όπως η εκκαθάριση των καμένων περιοχών. Οι συμπολίτες μας κάνουν ότι μπορούν, οργανώνονται και δουλεύουν. Και οι πρωτοβουλίες τους φτάνουν μέχρι το σημείο που πρέπει να απευθυνθούν στο Δήμο για οτιδήποτε. Κι εκεί πέφτουν πάνω σε τοίχο. Οι άνθρωποι που «διοικούν» δε μπορούν να πάρουν την παραμικρή απόφαση, δε μπορούν να υποστηρίξουν οποιαδήποτε δράση, αποτελούν μόνο εμπόδιο στη δράση. Είναι χαρακτηριστικές οι απαντήσεις που μου δίνουν οι εθελοντές, κουνώντας το κεφάλι, κάθε φορά που εμφανίζεται η ανάγκη να επικοινωνήσουν για κάποιο ζήτημα με κάποιον «υπεύθυνο» του δήμου.

Αλλά είναι και χαρακτηριστικά τα φοβισμένα πρόσωπα αυτών των ίδιων «δημοτικών αρχόντων» – αυλοκολάκων του Ψινάκη στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τρομαγμένα βλέμματα υπό το βάρος της ευθυνοφοβίας τους και την οργή του κόσμου.

Είναι αυτονόητο ότι δε μπορώ πια να είμαι μέρος αυτού του τσίρκου. Γιατί πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε αυτούς που δε μπορούν να επωμιστούν ούτε τις ευθύνες τους και τους εθελοντές που πραγματικά προσφέρουν ανιδιοτελώς και κάνουν ό,τι πρέπει να γίνει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Νομίζω η επιλογή είναι αυτονόητη, όπως ήταν πάντα για μένα.

Είμαι με αυτούς που παλεύουν, που προσπαθούν να «σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται», με αυτούς που γεννούν την ελπίδα μέσα από τις στάχτες. Είμαι με αυτούς που μετουσιώνουν τον πόνο και την αγωνία σε αγάπη και φροντίδα.

Είμαι με αυτούς που όλες αυτές τις μέρες μοιραστήκαμε πόνους, κόπους, αγωνίες, που μπορεί πριν να ήμασταν απλώς φίλοι, γνωστοί αλλά τώρα πια μας ενώνει κάτι πολύ βαθύτερο, κάτι που μόνο άνθρωποι που έχουν περάσει μέσα από τις ίδιες δοκιμασίες καταλαβαίνουν. Και είμαι σίγουρη ότι θα είμαστε μαζί και αύριο, όπου χρειαστεί.

Με την επιστολή μου αυτή δηλώνω και τυπικά πλέον την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ» του Ηλία Ψινάκη. Παραμένω ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο μου και φυσικά να βρίσκομαι και να βοηθάω τούτες τις δύσκολες ώρες όπου χρειαστώ, στους Σταθμούς που έχουν δημιουργηθεί, στους δρόμους, οπουδήποτε οι συμπολίτες μου έχουν ανάγκη. Εκεί που είναι ο φυσικός μου χώρος, εκεί που είναι οι δικοί μου άνθρωποι, εκεί που μπορώ να ζω, να προσφέρω, να αναπνέω. Εκεί που ανήκω. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω.

Μάτι – Νέος Βουτζάς, 28/07/2018

Αναστασία Γ. Παππά

Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Μαραθώνος

Παραιτείται η Αντιδήμαρχος Μαραθώνα, κ. Λαπαρού 

«Νιώθω την ανάγκη να παραιτηθώ αφού δεν το έκανε κανένας από τους ανώτερους και ανώτατους» είπε η κ. Λαπαρού στον ΣΚΑΙ και συνέχισε:

«Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Τα θύματα είναι πάρα πολλά. Είναι μια πληγή που θα κάνει χρόνια να κλείσει».

«Παραιτούμε διαμαρτυρόμενη επειδή δεν το έκανε κανείς. Σε μένα δεν αντιστοιχούν πολλά παραπτώματα. Σε αυτούς που αντιστοιχούν πολλά παραπτώματα δεν το έκανε κανείς», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Μαραθώνα.

«Ντρέπομαι γι αυτούς που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, αλλά την ευθύνη δεν την πήραν ποτέ.

Ντρέπομαι γιατί ο δήμαρχος δεν είναι μόνο για την καρέκλα.

Ο Δήμος ξεκινά από τον Βαρνάβα και φθάνει στην Ραφήνα.

Ντρέπομαι που στήριξαν έναν άνθρωπο που δεν το άξιζε, που φέρθηκε με αλαζονεία. Δεν ήταν καν παρών στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο» είπε η κ. Λαπαρού αφήνοντας αιχμές για τον δήμαρχο Μαραθώνα, Hλία Ψινάκη.

Παραιτείται και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων, Β.Τσουπράς

«Η συνείδησή μου ότι υπάρχει περίπτωση να μπορούσε κάποιος να τα καταφέρει καλύτερα από μένα με οδηγεί στην απόφαση να παραιτηθώ και να πάω σπίτι μου», έγραψε στην ανάρτηση του στο Facebook. Το γεγονός αυτό αποτελεί την δεύτερη παραίτηση που λαμβάνει χώρα στον Δήμο Μαραθώνα.

Ο δήμαρχος Η. Ψινάκης, έχων μεγάλο μερίδιο ευθύνης, είναι άφαντος ενώ η ανευθυνότητά του και η αδιαφορία του έχουν προκαλέσει οργή τόσο στους πολίτες όσο και σε μέλη της αυτοδιοίκησης.

Μπορεί στον δήμο Μαραθώνας να παραιτούνται ένας-ένας οι αντιδήμαρχοι, ωστόσο παραίτηση κυβερνητικού δεν έχουμε δει ακόμα. Πότε θα γίνει;

Μετά την παραίτηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Μαραθώνα, Δήμητρα Λαμπαρού, ο Βασίλης Τσουπράς ανακοίνωσε τη δική του παραίτηση και ανέφερε πως τη Δευτέρα θα καταθέσει «με επίσημο έγγραφο στο Δήμο την ολοκληρωτική παραίτησή» του.

Η ανάρτηση του κ. Τσουπρά:

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

σε αυτές τις δύσκολες στιγμές επέλεξα να επικοινωνήσω πρώτα με εσάς, όπως το κάνω από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά.

Ουδέποτε υπήρξα πολιτικός και ουδέποτε θέλησα να γίνω πολιτικός. Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να βοηθήσω τον τόπο που μεγάλωσα. Το ίδιο προσπάθησα να κάνω και το μοιραίο απόγευμα της Δευτέρας.

Δεν ξέρω αν κάποιος στη θέση μου μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα ή χειρότερα.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι από το πρώτο λεπτό ήμουν στον τόπο της πυρκαγιάς και με όλες μου τις δυνάμεις έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να περιορίσουμε το μέγεθος της καταστροφής.

Η συνείδησή μου ότι υπάρχει περίπτωση να μπορούσε κάποιος να τα καταφέρει καλύτερα από μένα, με οδηγεί στην απόφαση να παραιτηθώ και από τη θέση του Αντιδημάρχου και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και να πάω σπίτι μου.

Γι’ αυτό τη Δευτέρα το πρωί θα καταθέσω με επίσημο έγγραφο στο Δήμο την ολοκληρωτική παραίτησή μου.

Με όση ψυχική και σωματική δύναμη μου έχει απομείνει θα προσπαθήσω ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου (όπως ανέκαθεν έπραττα) να βοηθήσω στη μάχη που έχει να δώσει ο τόπος μας για να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της η πρωτόγνωρη τραγωδία που ζήσαμε».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2271418939804315&id=100008086937183&width=500

Το βίντεο που εξόργισε...

https://www.youtube.com/watch?v=nU3B8gbCpkM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...