Κύπρος

Τιμές στους ήρωες ανήμερα της μαύρης επετείου της τουρκική εισβολής - Αποκαλυπτήρια μνημείου

Τα αποκαλυπτήρια του σεπτού μνημείου αφιερωμένο στην μάνα του αγνοουμένου, θα γίνουν αύριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην παρουσία του υπουργού άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου.

Το άγαλμα φυσικού μεγέθους, έχει κατασκευαστεί από ηφαιστιογενή υλικά, και προσωποποιεί την τραγική μάνα του αγνοουμένου, η οποία έχοντας το ένα χέρι στο μέτωπο, ατενίζει τον ορίζοντα προσμένοντας να ακούσει κάποιο νέο για τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Το άγαλμα τοποθετήθηκε σε ειδική βάση, η οποία με ειδικό μηχανισμό κάθε έξι ώρες θα στρέφει το βλέμμα της μάνας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Στις 20 Ιουλίου το πρωί, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα αποκαλύψει το ομοίωμα του αεροσκάφους Νοράτλας, το οποίο τις προηγούμενες εβδομάδες μεταφέρθηκε στην Κύπρο, και τοποθετήθηκε στην περιοχή ως υπόμνηση της θυσίας των Ελλαδιτών καταδρομέων και αεροπόρων που συμμετείχαν στην επιχείρηση ΝΙΚΗ.

Αύριο το μεσημέρι θα προηγηθεί στην έδρα της 35 Μοίρας Καταδρομών στο Σταυροβούνι, η τελετή εγκαινίων μουσείου από τους υπουργούς άμυνας Κύπρου και Ελλάδας. Στο Μουσείο θα υπάρχουν εκθέματα από τη δράση των καταδρομών στην Κύπρο και από την επιχείρηση Νίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=Dw0gNZmzulI

ant1iwo.com

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ