Εσωτερική Ασφάλεια

«Σώσαμε 500 οχήματα»: Τι λέει ο διοικητής Τροχαίας Αγίας Παρασκευής για το κλείσιμο της Μαραθώνος (βίντεο)

Το πόσο αργά κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός αναδεικνύει τα όσα είπε ο διοικητής Τροχαίας Αγίας Παρασκευής Αργύρης Μπακαλώνης, που μίλησε στον ΣΚΑΪ για την περιβόητη απόφαση να κλείσει η Λεωφόρος Μαραθώνος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο και την απόφαση που ελήφθη από την Τροχαία σώθηκαν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άτομα, αφού η κυκλοφορία τουλάχιστον 500 οχημάτων εξετράπη.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο κ. Μπακαλώνης, η Τροχαία έλαβε εντολή να αναλάβει δράση στις 18.12, ενώ 16 λεπτά αργότερα η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος.

«Εγώ ήμουν 17.45 στο σημείοΜέχρι τις 18.12 η λεωφόρος ήταν ανοιχτή. Όταν πήρα εντολή, διαβίβασα σε έναν υπαστυνόμο στη Ραφήνα, μαζί με έναν δικυκλιστή να κλείσουν την κίνηση της Μαραθώνος και την κίνηση των οχημάτων προς τη Φλέμινγκ, προς την παραλία. Αυτό προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα στα οχήματα τα οποία βρίσκονταν εντός του χώρου, να απεγκλωβιστούν», είπε αρχικά και εξήγησε, όταν ρωτήθηκε από τη Νίκη Λυμπεράκη: «Βάζαμε τα οχήματα που βρισκόντουσαν σε στενά δεξιά στη Μαραθώνος να κινηθούν στο αντίθετο ρεύμα, για να διαφύγουν».

«Υπήρχε ένα αυτοκίνητο που τα ωθούσε ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα στη λεωφόρο Μαραθώνος», συνέχισε και εξήγησε ο διοικητής Τροχαίας Αγίας Παρασκευής: «Υπήρχαν 14 σημεία στο Μάτι, που δεν είχαν διασταυρώσεις»

«18.28 πέρασε η φωτιά στη λεωφόρο Μαραθώνος, 500 οχήματα με εκατοντάδες οδηγούς σώθηκαν», είπε επίσης ο κ. Μπακαλώνης και απέρριψε τις μαρτυρίες όσων λένε πως με το κλείσιμο της Μαραθώνος κάηκε ο κόσμος.

https://youtu.be/l0OZFDm9oTU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ