Κόσμος

Ραγίζουν καρδιές οι γονείς των παγιδευμένων παιδιών στο σπήλαιο μετά τη συγγνώμη του προπονητή: Μην κατηγορείς τον εαυτό σου (εικόνες, βίντεο)

Οι γονείς των παγιδευμένων παιδιών στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης έδειξαν μεγαλείο ψυχής και έστειλαν το δικό τους μήνυμα στον προπονητή των παιδιών.

«Θέλουμε να ξέρεις ότι δεν είναι θυμωμένος μαζί σου κανένας από τους γονείς, οπότε, μην ανησυχείς γι’ αυτό» ανέφεραν χαρακτηριστικά, την ώρα που είχε προηγηθεί η επιστολή του προς αυτούς. «Ευχαριστώ για όλη την ηθική υποστήριξη, ζητώ συγγνώμη απ’ όλους τους γονείς» έγραψε ο 25χρονος Εκαπόλ Τσανταουόνγκ.

Παράλληλα, οι γονείς έστειλαν από κοινού ένα γράμμα στα παιδιά και τον προπονητή τους. Το έγραψε η μητέρα του 14χρονου Nattawut Takamsai. Απευθύνεται «σε όλα τα παιδιά».

«Δεν είμαστε καθόλου θυμωμένοι μαζί σας. Να προσέχετε τους εαυτούς σας. Μην ξεχνάνε να ζεσταίνεστε με τις κουβέρτες γιατί το νερό είναι κρύο», γράφουν. Δεν κρύβουν πως ανησυχούν. Αλλά φροντίσουν να καθησυχάσουν τα παιδιά: «θα βγείτε σύντομα».

Τι έγραφαν στις επιστολές τους τα παιδιά

«Τι θέλουμε να πούμε: Τα παιδιά λένε "μην ανησυχείτε". Είμαστε όλοι δυνατοί. Οταν βγουν έξω, θέλουν να φάνε πολλά πράγματα. Οταν βγουν έξω, θέλουν να πάνε απευθείας στα σπίτια τους. Δάσκαλε, μην μας βάλεις πολλές εργασίες!».

Ταν: «Μαμά και μπαμπά μην ανησυχείτε για εμένα, είμαι εντάξει. Πείτε στον αδελφό μου να είναι έτοιμος να μου φέρει τηγανητό κοτόπουλο. Σας αγαπώ».Πονγκ: «Σας αγαπώ μαμά και μπαμπά. Μην ανησυχείτε για εμένα. Είμαι ασφαλής. Σας αγαπώ».

Νικ: «Μαμά, μπαμπά, ο Νικ αγαπά τη μαμά, τον μπαμπά και τα αδέλφια του. Αν μπορέσω να βγω, μπαμπά και μπαμπά παρακαλώ φέρτε μου μουκάτα για να φάω».

Μαρκ: «Μαμά, είσαι σπίτι, τι κάνεις; Είμαι καλά. Πες στον δάσκαλό μου... (δεν είναι ξεκάθαρη η συνέχεια)»

Μικ: «Μην ανησυχείτε για εμένα. Μου λείπετε όλοι. Παππού, θείε, θεία, μαμά, μπαμπά, αδέλφια, σας αγαπώ όλους. Είμαι μέσα και χαρούμενος. Οι δύτες με φροντίζουν πολύ καλά. Σας αγαπώ όλους».

Ντομ: «Είμαι καλά. Αλλά ο καιρός είναι λίγο κρύος. Ομως μην ανησυχείτε για εμένα. Αλλά μην ξεχάσετε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων μου».Αντούλ: «Τώρα μην ανησυχείτε για εμάς. Μου λείπετε όλοι. Θέλω πραγματικά να γυρίσω όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Νάιτ: «Αγαπώ τη μαμά, τον μπαμπά και τη μεγάλη μου αδελφή. Μην ανησυχείτε για εμένα».

Τερν: «Μου λείπε η μαμά, ο μπαμπάς και ο παππούς. Σας αγαπώ μαμά και μπαμπά. Μην ανησυχείτε για εμένα, μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου».

Μπιου: «Μην ανησυχείτε μαμά, μπαμπά. Εξαφανίστηκε για δύο εβδομάδες. Μετά, θα βοηθήσω τη μαμά να πουλήσει πράγματα στο μαγαζί, θα πάω γρήγορα εκεί».

Τι: «Μην ανησυχείτε, είμαι τόσο χαρούμενος».

https://youtu.be/-bB5ktzQjXc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...