Κοινωνία

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα Γεράνεια Όρη. Η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τους πυροσβέστες να έχουν ήδη δώσει μία ακόμα ολονύχτια μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς.

Η φωτιά καίει πευκόφυτη χαράδρα, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σημείο, λόγω της έλλειψης δασικών δρόμων. Οι πυροσβέστες έδιναν ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.

Εξαιτίας των ανέμων, ο δήμαρχος Λουτρακίου προχώρησε στην προληπτική εκκένωση τριών οικισμών: Λιοντάρι, Κατσιβίρι και Νέα Πολιτεία.

Το απόγευμα της Τρίτης διατάχθηκε, επιπλέον, η ομαδική αποχώρηση από τις παιδικές κατασκηνώσεις του Αλεποχωρίου, αλλά και η εκκένωση τριών μοναστηριών.

Πάντως, από την πυροσβεστική διευκρινίζεται ότι το μέτωπο είναι αρκετά μακριά από τις προαναφερθείσες θέσεις και ότι οι εκκενώσεις έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα, σστο Μάτι και στον Νέο Βουτζά δεν υπάρχει φωτιά, παρά μικρές εστίες.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης στα μέτωπα που βρίσκονται σε Κόρινθο, Φθιώτιδα και Χανιά ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά στη Λευκίμη Σουφλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...