Κόσμος

Η πλειοψηφία των Ρώσων πιστεύει ότι υπάρχει μια σκιώδης παγκόσμια Κυβέρνηση

Η συντριπτική πλειονότητα των Ρώσων πιστεύει ότι υπάρχει μια σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση και ότι αυτή είναι εχθρική προς το ρωσικό έθνος.

Η κρατική υπηρεσία έρευνας της Ρωσικής κοινής γνώμης VTSIOM δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης στην οποία το 67% των Ρώσων πολιτών δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι υπάρχει μυστική παγκόσμια κυβέρνηση, ενώ το 21% δήλωσε ότι δεν πιστεύουν στην ιδέα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Τα υπόλοιπα ποσοστά ήταν αναποφάσιστοι.

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αύξηση σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, όταν μόνο το 45% των Ρώσων δήλωνε ότι πίστευε στην ύπαρξη μιας παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνησης , ενώ πάνω από το 30% απέρριπτε την ιδέα. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν στην παγκόσμια κυβέρνηση είναι υψηλότερο μεταξύ των ενηλίκων μεγαλύτερης ηλικίας (πάνω από το 70% δήλωσαν ότι το πιστεύουν), αλλά ακόμη και μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών, περισσότεροι από τους μισούς (55% ) δήλωσαν ΝΑΙ.

Περίπου το ένα τρίτο πάντως των ερωτηθέντων είπε ότι δεν διέθεταν στοιχεία που να υποστηρίζουν την ύπαρξη παγκόσμιας κυβέρνησης. Εκείνοι που ανέφεραν στοιχεία έδειξαν κυρίως την ύπαρξη υπερεθνικών οργανώσεων όπως ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

Μία κυβέρνηση

Είναι αξιοσημείωτο ότι περίπου το 74% όσων πιστεύουν όσα δήλωσαν θεωρούν ακόμη ότι η παγκόσμια κυβέρνηση είναι εχθρική έναντι της Ρωσίας, ενώ μόνο το 10% δήλωσε ότι ενεργεί προς το καλύτερο συμφέρον της Ρωσίας.

Ερωτώμένοι για το ποιοι πιστεύουν ότι είναι μέρος της παγκόσμιας κυβέρνησης , το 23% των Ρώσων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση ανέφερε τους επικεφαλής μεγάλων τραπεζών και άλλων ολιγαρχών. Το 8% δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επικεφαλής ομάδα ανώτερων πολιτικών. Μόνο το 2% δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι είναι μέλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Και λιγότερο από το 1% δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι είναι μέλος του Donald Trump.

Μια άλλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η VTSIOM τον Απρίλιο έδειξε ότι το 49% των Ρώσων θεωρεί τη χώρα τους μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη, από 57% πάντως πριν από ένα χρόνο!

Ωστόσο, περίπου το ένα τρίτο είπε στους ερευνητές ότι αναμένουν από τη Ρωσία να γίνει ηγετικό παγκόσμιο έθνος τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια.

Όταν ρωτήθηκαν τι κάνει τη Ρωσία ισχυρή και σεβαστή, το 26% απάντησε ο στρατός, το 22% δήλωσε «το ισχυρό πνεύμα και η βούληση του Ρωσικού λαού» και το 17% απέδωσε την επιτυχία της Ρωσίας στον «καλό και ισχυρό πρόεδρο» Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές