Κόσμος

Εταιρεία «στρατολογεί» έφηβες πλημμυρίζοντας με ναρκωτικά τουριστικά νησιά της Μεσογείου

Την ώρα που η μάστιγα του επικίνδυνου laughing gas έχει καταστεί μάστιγα στην νεολαία και ειδικά ανάμεσα στους τουρίστες, ένα δημοσίευμα της Daily Mail αναδεικνύει και μια άλλη πτυχή του προβλήματος, πολύ βαθύτερη.

Σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, μια βρετανικών συμφερόντων εταιρεία προσλαμβάνει νεαρά κορίτσια, συγκεκριμένα η πλειοψηφία τους είναι κοπέλες στην εφηβεία τους, προκειμένουν να προβαίνουν σε πωλήσεις του θανατηφόρου ναρκωτικού «hippy crack» σε τουριστικά θέρετρα των νήσων της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και η Αγία Νάπα.

Το ναρκωτικό, το οποίο είναι γνωστό με την ονομασία laughing gas, είναι παράνομο στην Ευρώπη και στην Κύπρο, ενώ ευθύνεται για τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον τελευταίο χρόνο.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως έδρα της εταιρείας είναι το Lancashire της Βρετανίας, όπου αξιολογεί και «στρατολογεί» εν συνεχεία εκατοντάδες νέους ανά το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου αυτοί να πωλούν το ναρκωτικά στην Αγία Νάπα και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, με την υπόσχεση ότι θα εργοδοτηθούν σε διαφημιστική εταιρεία στην οποία «θα περάσουν την περισσότερη ώρα της δουλειά τους γελώντας (laughing)»!

Η Daily Mail σε μια προσπάθεια εις βάθους διερεύνησης της υπόθεσης, έστειλε δημοσιογράφο υπό κάλυψη να εργοδοτηθεί σε έναν εκ των τουριστικών προορισμών, προκειμένου να αποδείξει ότι το ναρκωτικό διοχετεύεται ανεξέλεγκτα, χωρίς να ερωτάται κάποιος για την ηλικία του, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κατάσταση υγείας του πελάτη, άνευ ορίου, ενώ οι «πωλήτριες» αφήνουν στους πελάτες να εννοηθεί πως το συγκεκριμένο ναρκωτικό δεν τελείως παράνομο…

Εξάλλου, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, οι «εργοδοτούμενοι» έφηβοι οι οποίες μπορεί να είναι ακόμα και μόλις 16 ετών, πληρώνονται από 20 μέχρι 80 ευρώ για «εργασία» από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Μιλώντας με τον εργοδότη η υπό κάλυψη δημοσιογράφος ανακάλυψε ότι οι «εργαζόμενοι» μπορούν να καταναλώνουν, όσο αλκοόλ αλλά και laughing gas επιθυμούν. Μάλιστα, την συμβούλεψε να πλησιάζει τους άντρες πελάτες με σκοπό να πουλάει περισσότερα, παίρνοντας προμήθεια από τις πωλήσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ