Πολεμική αεροπορία

Επιτέλους: Η Πολεμική Αεροπορία αποκτά 12 νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη για πρώτη φορά από το 1969!

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που θα αντικαταστήσει το T-41D που υπηρέτησε με τη σειρά του για 50 χρόνια την Πολεμική Αεροπορία (από το 1969).

Η σύμβαση αφορά στην προμήθεια 12 αεροσκαφών P2002JF και συναφούς εξοπλισμού.

Στην τελετή για την προμήθεια Ολοκληρωμένου Συστήματος Νέου Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΟΣ ΝΑΣΕ) παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος , ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας TECNAM, Walter Da Costa,

Τα πρώτα 4 αεροσκάφη P2002JF πρόκειται να ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία τον Σεπτέμβριο, ενώ η ολοκλήρωση των παραδόσεων αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Το P2002JF κατασκευάζεται από την TECNAM, έχει μέγιστη εμβέλεια 568nm, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 226km/h και κινείται χάρη σε κινητήρα Rotax 912S ισχύος 100hp.

Σημειώνεται ότι μόλις σε 4 ημέρες ξεκινά το πρόγραμμα εκπαίδευσης του τεχνικού προσωπικού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία, ενώ σε δεύτερη φάση (Σεπτέμβριος 2018), θα ακολουθήσει η εκπαίδευση των ιπταμένων και επιπλέον αριθμού τεχνικού προσωπικού.

Τα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα T-41D Mescalero τα οποία χρησιμοποιούνται ανελλιπώς από το 1969, όταν αποκτήθηκαν 21 καινούργια, τότε, αεροσκάφη μέσω του προγράμματος στρατιωτικής βοήθειας ΜΑΡ.

https://www.youtube.com/watch?v=oF1l-AJt3Yg

https://www.youtube.com/watch?v=mpkItaXAnSI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...