Κυβέρνηση

«Εμφύλιος» στην Κυβέρνηση: Oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τα... «μαχαίρια» στα χέρια - Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου - Το «καράβι» βουλιάζει πλέον

Εμφύλιος ξέσπασε στην Κυβέρνηση. Η αρχή έγινε νωρίς το μεσημέρι, όπως σας αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Νέα εστία σεναριολογίας για τις σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την σταθερότητα της κυβέρνησης «πυροδότησε» η επιλογή του Πάνου Καμμένου να απουσιάσει από το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο, αν και βρισκόταν ελάχιστα μέτρα από την αίθουσα που συνεδρίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους υπόλοιπους αρχηγούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος επέλεξε να παραμείνει απομονωμένος στο γραφεία του κόμματός του, που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου, επικαλούμενος κρίσιμες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Να σημειωθεί ότι η αίθουσα που παραδοσιακά διεξάγονται τα υπουργικά συμβούλια βρίσκεται επίσης στον πρώτο όροφο του Μεγάρου και μόλις σε μία ευθεία περίπου 20 μέτρων μακριά από τα γραφεία των ΑΝΕΛ. Στη συνέχεια, δε, και ενώ το υπουργικό βρισκόταν σε εξέλιξη, ο κ. Καμμένος αποχώρησε από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να παραστεί στην αποφοίτηση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Η επιλογή του, δε, να μην εμφανιστεί έστω στην έναρξη του υπουργικού και στην κεντρική τοποθέτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα ενισχύει τα σενάρια περι κυβερνητικής αστάθειας, αντί να τα αποδυναμώνει. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο κ. Καμμένος φέρεται δυσαρεστημένος από την επιλογή της κυβέρνησης να εκπροσωπηθεί και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου θα γίνει και η πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ.

Επίθεση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την απάλειψη του όρου «λαθρομετανάστευση» από κείμενο διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ ζητούν με ερώτησή τους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι πρόκειται για όρο αδόκιμο που ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα.

Η ερώτηση που κατατέθηκε με επικεφαλής τους κ.κ. Γιώργο Κυρίτση, Χρήστο Καραγιαννίδη και Θ. Δρίτσα, επισημαίνει ότι ο όρος «λαθρομετανάστευση» χρησιμοποιείται συστηματικά στο κείμενο της διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ (της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) σχετικά με την προμήθεια είκοσι πέντε (25) Drones και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για δημιουργία σταθμών βάσης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Π.) του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στην οποία το ΥΠΕΘΑ θα είναι δικαιούχος.

«Η χρήση του όρου αυτού είναι αδόκιμη, τόσο πολιτικά όσο και νομικά. Ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα. Προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχει καμία θέση στον δημόσιο λόγο και ιδίως στη φρασεολογία του Δημοσίου. 

Όσον αφορά στη νομική πλευρά του ζητήματος, οι όροι ‘λαθρομετανάστευση’ και ‘λαθρομετανάστης’ δεν είναι σαφείς νομικά, που σημαίνει ότι δεν απαντώνται σε κανένα επίσημο έγγραφο της ελληνικής έννομης τάξης», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να προβεί στην απάλειψη του «απαράδεκτου» όρου «λαθρομετανάστευση» από τα δημόσια έγγραφα και κείμενα.

Δείτε το έγγραφο:

Βέβαια, σε αυτό το σημείο δεν έχει άδικο ο ΥΠΕΘΑ. Πρόκειται για λαθρομετανάστες, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. Γνωστές βέβαια οι θέσεις των ΣΥΡΙΖαίων. Τα συναισθήματά τους για ότι να έχει να κάνει με τους... πρόσφυγες είναι γνωστά.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Θέλουν να τελειώνουν με τον πρόδερο των ΑΝΕΛ; Και εαν ναι, έχουν ήδη βρει τα εξαπτέρυγα; Βασικό ερώτημα, θα ανεχθεί αυτή την στάστη των βουλευτών ο Καμμένος, ή για άλλη μια φορά θα κάνει κυβίστηση, όπως μας έχει συνηθίσει;

Οπως και να έχει, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε τρικυμία, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...