Καιρός

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μπουρίνι σαρώνει αυτή την ώρα την Αττική - Ζημιές από την κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Φθιώτιδα - Έντονη καταιγίδα και στην Κόρινθο

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει πως ο καιρός θα χαλάσει το Σαββατοκύριακο. Μετά τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο, την Κυριακή (08.07.2018) ήταν η σειρά της Αθήνας και της Κορίνθου να… βραχούν!

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής άνοιξαν οι ουρανοί σε πολλές περιοχές της Αττικής και… έβρεξε για τα καλά. Η λιακάδα έδωσε τη θέση της στον «βαρύ» ουρανό. Η θερμοκρασία «έπεσε» και αίφνης άνοιξαν οι ουρανοί για να γίνουν όλα… μούσκεμα.

Η βροχή ήταν ιδιαίτερα δυνατή και οι δρόμοι δεν άργησαν να γεμίσουν νερό.

Το ίδιο σκηνικό και στην Κόρινθο, όπου η επιστροφή των εκδρομέων μετά το Σαββατοκύριακο έγινε υπό βροχή. Χαρακτηριστικό video από drone που κατέγραψε το μπουρίνι στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου.

https://www.youtube.com/watch?v=ooJ151igx_A

Προβλήματα σε όλη τη χώρα σημειώνονται από την κακοκαιρία, ενώ καταιγίδα σημειώθηκε και στην Αττική. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αύριο, Δευτέρα.

Στην Αττική, η μπόρα χτύπησε κυρίως τα βόρεια και τα Δυτικά, ενώ μικροποβλήματα σημειώθηκαν στο Μενίδι.

Έντονες βροχές σημειώθηκαν επίσης και στην Κόρινθο, αλλά και στη Φθιώτιδα. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού στο ύψος της Καμηλόβρυσης χώματα και πέτρες έπεσαν μέσα στο δρόμο. Ευτυχώς παρά τα έντονα φαινόμενα δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά ατυχήματα ή ζημιές.

Προβλήματα εντοπίζονται και στην Καστοριά όπου υπερχείλισε χείμαρρος και πλημμύρισαν δύο χωριά και συγκεκριμένα οι κοινότητες Λεύκης και Κορομηλιάς. Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Την ίδια στιγμή, έντονη χαλαζόπτωση έπληξε το χωριό Βαμβακού Φαρσάλων, ενώ καταιγίδα «χτύπησε» και την πόλη.

Από τον δυνατό αέρα έπεσαν αρκετά δέντρα, στην Ε.Ο. Φαρσάλων – Λαρίσης αλλά και στα γύρω χωριά, όπου με την συνδρομή του πυροσβεστικού κλιμακίου και αστυνομικών του ΑΤ Φαρσάλων, απομακρύνθηκαν.

https://www.youtube.com/watch?v=wc7KFU6NCHc

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισαν και χωριά των Τρικάλων, όπου καταστράφηκαν καλλιέργειες. Ειδικότερα, σύμφωνα με το trikalavoice η καταστροφή που προκλήθηκε στις καλλιέργειες στα ριζά των Τρικάλων, ήταν ολική.

Οι αγρότες κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθώντας να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους.

https://www.youtube.com/watch?v=lEqIhtzNzOo

Το μπουρίνι που σάρωσε την πόλη των Τρικάλων -Πηγή: trikalavoice.gr

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές, αναμένονται στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και πιθανώς στις Σποράδες και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Ηπειρο και στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Αττική

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά διαστήματα πιθανώς θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο και στα υπόλοιπα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα τοπικά θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...