Κυβέρνηση

Σε προχωρημένη σήψη οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Το Μαξίμου απάντησε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ - Ο Δ. Καμμένος αποδόμησε την φιέστα του Π. Καμμένου: «Δεν θα κάνει τίποτα»

Σε προχωρημένη σήψη βρίσκονται πλέον οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι πλέον κούρασαν και εξοργίζουν τον ελληνικό λαό.

Από την μία το σόου του Π. Καμμένου, που έβαλε καθυστερημένα την στολή του Μακεδονομάχου και από την άλλη οι χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Σκοπιανό.

Πρόκειται πλέον για μία Κυβέρνηση που δεν έχει πλέον να δώσει κάτι άλλο στην πατρίδα. Ολοι οι Ελληνεες πλέον φωνάζουν, να φύγουν τώρα από την εξουσία!

Εχουν στήσει πλέoν ένα θέατρο, οι ηθοποιοί είναι οι κυβερνητικοί. Κομπάρσοι; Νομίζουν πως είναι ο ελληνικός λαός, που πλέον δεν πείθεται από τις κυβερνητικές ακροβασίες.

Απάντηση Δ. Καμμένο, σε Π. Καμμένο

Τον ισοπέδωσε πραγματικά τον Π. Καμμένο, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δ. Καμμένος. «Πολιτικά τσαλιμάκια εκ τους ασφαλούς» χαρακτήρισε την «καθυστερημένη» όπως είπε αντίδραση του Πάνου Καμμένου να ζητήσει εκλογές ή δημοψήφισμα για την κύρωση της συμφωνίας, ο πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από όλα αυτά που λέει, αφού ο Τζανακόπουλος είπε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Ο ίδιος κάλεσε το Μαξίμου «να απαντήσει» ως «οφείλει» στο ερώτημα αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ρίξουν την κυβέρνηση». «Υπογράψαμε με πολιτικό δόλο», είπε αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι «δεν τίθεται θέμα των 180 ψήφων».

Σχετικά με την παράδοση της αντιπροεδρίας της Βουλής, μετά τη διαγραφή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για την οποία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης του έχει απευθύνει δημόσια έκκληση, απάντησε ότι, «δεν είπα ότι δεν παραιτούμαι, αλλά ότι πρέπει να συζητήσουμε τα διαδικαστικά».

Επικαλέστηκε και πάλι το σχετικό κανονισμό της Βουλής και είπε ότι «οι 182 ψήφοι που πήρα από όλους τους συναδέλφους είναι προσωπικές» και συμπλήρωσε ότι, δεν ανησυχεί για την πρόταση μομφής που ετοιμάζεται για την παράδοση της αντιπροεδρίας. Εκτίμησε ωστόσο, ότι, «το ζήτημα θα επιλυθεί προς το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα όσα του καταλογίζει ο Υπουργός Άμυνας, για χρηματισμό με σκοπό την παραίτησή του, είπε ότι δεν ασχολείται «με κουταμάρες» και χαρακτήρισε «πολιτικό ολίσθημα» στο οποίο έχουν πέσει βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η απάντηση του Μαξίμου στο Καμμένο

«Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των δηλώσεων του ΥΠΕΘΑ και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει θέμα 180 ψήφων στη Βουλή για την κύρωσή της.

Αναφορικά με τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, πριν η συμφωνία έρθει στο κοινοβούλιο, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην ΠΓΔΜ, «η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ».

Εξάλλου, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.

Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους. Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.

Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.

Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.

Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…».

Πρωτοφανής διάσταση απόψεων Κοτζιά - Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η διγλωσσία της κυβέρνησης γύρω από τα εθνικά θέματα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς, υπουργοί της ίδιας κυβέρνησης, «διαβάζουν» τη συμφωνία των Πρεσπών εντελώς διαφορετικά. Ο υπουργός Άμυνας τη χαρακτηρίζει «κακή» και ο υπουργός Εξωτερικών «πολύ καλή».

Ο κ. Καμμένος, μάλιστα, απείλησε ότι αν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή θα ζητήσει είτε εκλογές είτε δημοψήφισμα, εφόσον η κυβέρνηση δεν συγκεντρωθούν 180 ψήφοι.

Ο κ. Κοτζιάς, από την πλευρά του… πανηγυρίζει για τη συμφωνία, λέγοντας ότι το πρόβλημα «λύθηκε» και προεξοφλεί ότι το επόμενο εξάμηνο δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Κοτζιάς: «Η συμφωνία δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία για να τίθενται οι 180 ψήφοι ως προϋπόθεση»
Η συμφωνία είναι πολύ καλή. Η συμφωνία δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία για να τίθεται ως προϋπόθεση 180 ψήφοι» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ.

Η συμφωνία με την πΓΔΜ δεν έγινε προκειμένου να μπει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, επισήμανε ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και σημείωσε: «Εμείς το πρόβλημα το λύσαμε, γιατί θεωρούμε ότι είναι εθνικά ωφέλιμο για την Ελλάδα να λύνει τα προβλήματα που μας κρατάνε φυλακισμένους στην ιστορία, να μπορούμε μαζί με τους λαούς να κοιτάμε στο μέλλον».

Τόνισε ότι το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας είναι να λύσει τα προβλήματα με τα Σκόπια και να συσπειρώσει τις δυνάμεις της για το ανατολικό ζήτημα.

Τώρα που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση πρέπει να συμπαρασύρει όλη την περιοχή των Βαλκανίων σε μια αναπτυξιακή τροχιά και σε αυτό συμβάλλει η συμφωνία με την πΓΔΜ, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Επισήμανε ότι θέμα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση δεν μπαίνει το επόμενο εξάμηνο, αναφέροντας ότι αυτό το χαρτί το έκαψε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε πως είναι άλλο θέμα η ψήφος εμπιστοσύνης και άλλο πράγμα να ψηφιστεί η συμφωνία για το Σκοπιανό. Η συμφωνία για το Σκοπιανό έχει μια πλειοψηφία βουλευτών στη Βουλή, έτσι όπως έχουν εκδηλωθεί οι ίδιοι οι βουλευτές, συμπλήρωσε και τόνισε: «Το ζήτημα είναι ότι μέχρι να έρθει για ψήφιση στη Βουλή, να κάνουμε σοβαρή δουλειά, να την εξηγήσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι στοιχειώδη πράγματα δεν είναι γνωστά ή είναι διαστρεβλωμένα συστηματικά από την αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι θα προχωρήσει η συμφωνία στη γείτονα χώρα, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι έχει ήδη έχει περάσει με πλειοχηφία 69 ψήφων από τη Βουλή της και άσκησε κριτική στη ΝΔ λέγοντας: «Ο πρόεδρος Ιβάνοβ που είναι ένας Γκρουεφσκικός -ένας Νεοδημοκράτης- έχει απορρίψει αυτή τη συμφωνία και έχει αρνηθεί να την υπογράψει με το επιχείρημα ότι έκανε όμηρο και υποτακτικό τη Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα». Δηλαδή, λέει ακριβώς τα αντίστροφα απ' ό,τι λέει η ΝΔ, αλλά στην ουσία τους είναι τα ίδια, συμπλήρωσε και σημείωσε: Και οι Γκρουεφσκικοί και η ΝΔ θεωρούν ότι η κάθε χώρα έχει παραδώσει το σύμπαν στην άλλη χώρα. 

Παρατήρησε, μάλιστα, πως η ΝΔ και οι Γκρουεφσκικοί έχουν ένα κοινό: «Δεν θέλουν συμφωνία, δεν θέλουν ειρήνη, δεν θέλουν ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων. Θέλουν και τροφοδοτούνται από έναν κακώς εννοούμενο εθνικισμό, που δεν έχει σχέση με τον πατριωτισμό, από ακροδεξιά μοτίβα, από επιθετικότητα και υποτίμηση τρίτων λαών. Είναι και οι δύο τους στο ίδιο μοτίβο».

Σε ό,τι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της πΓΔΜ στην ΕΕ, είπε ότι αυτό που συμφωνήσαμε είναι ότι θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο του 2019.

Εκμυστηρευόμενος τι σημαίνει για τον ίδιο η συμφωνία, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Έκανα ένα μεγάλο βήμα να απελευθερώσω τη χώρα από ένα φυλακισμένο παρελθόν, για ένα ζήτημα που δεν έπρεπε να παραμένει ως αιτία αδράνειας μας απέναντι σε στάσεις αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Έκανα το καθήκον μου απέναντι στην πατρίδα».

Τι είπε ο Καμμένος για τις FREMM

Το θέμα των γαλλικών φρεγατών FREMM άνοιξε και πάλι μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου. Ο υπουργός μίλησε για ανοιχτή διαπραγμάτευση με το Παρίσι, ώστε τελικά το Πολεμικό Ναυτικό να εφοδιαστεί με τις συγκεκριμένες φρεγάτες.

Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης είχε πει ότι το Πολεμικό Ναυτικό επρόκειτο να αποκτήσει δύο φρεγάτες FREMM μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο στη συνέχεια διαψεύστηκαν όσα είχε πει ο κ. Κουβέλης. Τώρα το θέμα το επανέφερε στο τραπέζι ο Πάνος Καμμένος. 

Καμμένος διαψεύδει Καμμένο εν ολίγοις - Δείτε βίντεο και θα καταλάβετε 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=92&v=aaJwQw8tazs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...