Μαζεύουν υπογραφές κατά Ψινάκη – 180.000 μέχρι τώρα! – Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλεί ο Τσίπρας στις 17:00 – Θα ζητήσουν συγγνώμη;

Δημοσίευση: 27 Ιουλίου 2018, 11:30 πμ | Ανανέωση: Ιούλιος 27, 2018 στις 7:31 μμ

Εκκληση στην κυβέρνηση να χαρακτηρίσει άμεσα ως αναδασωτέες όλες τις δασικές εκτάσεις που κάηκαν από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, απευθύνουν οι πολίτες.


Οι πολίτες μαζεύουν υπογραφές μέσω του AVAAZ.org, για να ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος.

Η αντίδραση των πολιτών κορυφώθηκε μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή παραδέχτηκε πως ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κηρυχθεί αναδασωτέα η καμένη δασική έκταση στον δήμο του, κάτι το οποίο θα ήταν αντίθετο στην εγκύκλιο του ΥΠΕΝ που ισχύει από το καλοκαίρι του 2017. Η εγκύκλιος προστατεύει τις καμένες δασικές εκτάσεις από τους καταπατητές και τα αυθαίρετα, ανακηρύσσοντας τις αυτομάτως αναδασωτέες, αφότου καούν.

Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 184.000 υπογραφές:

Δείτε εικόνα


Την ίδια στιγμή, Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλεί ο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στις 5:00.

Το υπουργικό συμβούλιο συγκαλείται για τις φωτιές και μετά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου κατά την οποία δεν ζητήθηκε καμία συγνώμη, παρά το γεγονός ότι χάθηκαν 84 άνθρωποι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της πυροσβεστική δήλωσαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα έκαναν όλα τέλεια, περήφανοι για τους χειρισμούς τους, ότι δεν έκαναν κάποιο λάθος και ότι θα ενεργούσαν πάλι κατά τον ίδιο τρόπο.