Ρωσία

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την Αθήνα - Α. Tσίπρας και Ν. Κοτζιάς «τορπιλίζουν» τις ελληνορωσικές σχέσεις - Εμπλοκή δυτικών κέντρων;

Το Σκοπιανό τορπιλίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας. Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο. Μάλιστα το παραδέχθηκε ορθά κοφτά και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κυβέρνηση πιστεύει ότι όντως υπήρξαν συμπεριφορές που αποσκοπούσαν στην εμπλοκή στο ζήτημα με την πΓΔΜ.

Δεν μας αναφέρει όμως τι είδους εμπλοκές. Μήπως η Αθήνα δέχθηκε πιέσεις από δυτικά κέντρα; Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που σήμερα βγήκε στο φως της δημοσίοτητας το συγκεκριμένο γεγονός, καθώς έτυχε να... συμπέσει με την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που θα ασχοληθεί με τα Σκόπια.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μάλιστα, η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρεί καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να δέχεται συμπεριφορές που προσβάλλουν τόσο το ελληνικό κράτος όσο και το διεθνές δίκαιο.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=6b0YSoaXf1Q

Η Ελληνική Κυβέρνηση αφού βιάστηκε να επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου, απολαμβάνει πλέον τα απόνερα της συμφωνίας. Πάνω απ'όλα όμως χάνουν οι Ελληνες και η Ελλάδα.

Το Σκοπιανό κονιορτοποιεί πλέον την Κυβέρνηση, όπου ήταν και είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα υπέρ της Δύσης. Τα σημερινά γεγονότα θα έχουν συνέχεια, με μόνη χαμένη την Αθήνα, καθώς η Μόσχα δεν αστειεύεται.

Σήμερα, ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Η Κίνα ετοιμάζεται να γίνει ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Σερβία, ενώ τα σχέδια για τη δημιουργία μια σιδηροδρομικής γραμμής ταχείας κυκλοφορίας από το ελληνικό λιμάνι του Πειραιά μέχρι την Βουδαπέστη -διαμέσου του Βελιγραδίου- αξιολογείται πολύ ψηλά από την Κίνα. Οι Κινέζοι ευελπιστούν ότι τα Δυτικά Βαλκάνια θα ενσωματωθούν εν τέλει στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά, ωστόσο δεν βιάζεται καθώς τότε τα επενδυτικά της πρότζεκτ θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Και η προσέγγιση της Ρωσίας έχει ωστόσο αλλάξει. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς έναν κατάσκοπο στο Κρεμλίνο για να αντιληφθεί ότι η Μόσχα θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την ΠΓΔΜ από το να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Όχι τόσο για την στρατηγική της σημασία όσο για τη συμβολική αξία μιας τέτοιας αποτροπής.

Η Μόσχα εξάλλου έχει προειδοποιήσει:

«Θα προκύψουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από την ενδεχόμενη είσοδο της χώρας των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και σε όλα τα Βαλκάνια». Αυτή η δήλωση είχε γίνει το Μάρτιο που μας πέρασε.

Η ρωσική πλευρά υπογράμμισε πως «Τα σχέδια εισόδου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια σε όλα τα Βαλκάνια εκτός από τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Σκοπίων».

Το σκεπτικό είναι πολύ απλό. Τα Σκόπια προορίζονται σαν αμερικανική «βάση» στα Βαλκάνια. Εάν ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ τότε στην Ρωσία ο μόνος σύμμαχος που θα έχει απομείνει στην χερσόνησο του Αίμου θα είναι μόνο η Σερβία η οποία και θα έχει περικυκλωθεί πανταχόθεν από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Εν ολίγοις η Ρωσία κινδυνεύει να αποκλειστεί εντελώς από τον ζωτικό για αυτήν χώρο, των Βαλκανίων.

H Mόσχα είχε στείλει ξεκάθαρα μήνυμα και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Ουάσιγκτον υλοποιεί σχέδιο, που έχει εκπονηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα για να ελέγξει τα Βαλκάνια και να αποκλείσει τη διείσδυση της Ρωσίας. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι με το «κλείσιμο» του Σκοπιανού εξυπηρετούνται οι αμερικανικοί σχεδιασμοί και στην ουσία ολοκληρώνεται ο ρωσικός αποκλεισμός.

Οπως σας είχαμε αποκαλύψει, κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι «θα σταματήσει τη συμφωνία» στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το τηλεφώνημα του «φίλου Σεργκέι» ήταν σοκ για τον Κοτζιά, ο οποίος φέρεται να του απάντησε ότι «θα είναι διακρατική η συμφωνία, και δεν μπορεί να την σταματήσει κανείς»…

Η Μόσχα έχει δηλώσει κατά το παρελθόν με όλη την κλίμακα της ανωτάτης ιεραρχίας της ότι ούτε η αμερικανική ούτε ακόμα πιο πολύ η γερμανική παρέμβαση θα γίνει δεκτή σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ορθόδοξους σλαβικούς πληθυσμούς .

Το Βερολίνο όμως έχει καταστρώσει τα δικά του σχέδια .

Πίσω από όλα όμως είναι για μια ακόμη φορά οι Γερμανοί οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τα Βαλκάνια αρχής γενομένης την Βοσνία και την ΠΓΔΜ, τις οποίες προσπαθούν να ελέγξουν , πολιτικά, οικονομικά και τέλος και στρατιωτικά ενόψει της αμερικανικής γεωστρατηγικής «απόσυρσης».

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν ολομέτωπη «επίθεση» σε όλα τα επίπεδα για να κυριαρχήσουν στην περιοχή , χωρίς όμως να λάβουν υπόψιν τους την Ρωσία , η οποία ήδη κυριαρχεί στην περιοχή αυτή.

Οι εξελίξεις πλέον θα είναι αρνητικές για την Ελλάδα, ανοίκαμε τον λάκκο και πέσαμε μέσα!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...