Πατριαρχεία

Ωμός εκβιασμός Ερντογάν σε Βαρθολομαίο και άλλους 17 θρησκευτικούς ηγέτες προκειμένου να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις και να εκθέσει τον Τραμπ


Σε ωμό εκβιασμό των εκπροσώπων των μειονοτικών εκκλησιών και θρησκειών στην Τουρκία προχώρησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν λίγο πριν ανακοινωθούν οι αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία. Μόνο υπό το πρίσμα αυτό ερμηνεύεται η απίστευτη ανακοίνωση που βγήκε πριν λίγο και κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ.

Το καθεστώς Ερντογάν συντόνισε την θρησκευτική ανεπίθεση ως απάντηση στην επίθεση που δέχεται από την Αμερική προκειμένου να εκθέσει τον Ν.Τραμπ. Η σύγκρουση πλέον Τουρκίας-ΗΠΑ είναι σφοδρή και μετωπική.

"Ζούμε ελεύθερα την πίστη μας και ασκούμε ελεύθερα τη λατρεία μας σύμφωνα με τις παραδόσεις μας". Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων της Τουρκίας Αράμ Ατεσιάν και ο Αρχιραβίνος της Τουρκίας Ραβ Ισάκ Χαλέβα.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προσπαθεί με καθε τρόπο να καθυστερήσει τις αμερικανικές κυρώσεις ανατρέποντας το επιχείρησμα της Ουάσινγκτον. Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μ.Πενς, τόνιζε σχετικά:

«Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνθρωπος». «Είναι ένας άνθρωπος με βαθιά θρησκευτική πίστη, ο οποίος επιτελεί ποιμενικό έργο στην Τουρκία για πάνω από 20 χρόνια».

“Ο πρόεδρος το είπε ξεκάθαρα. Ο κατ’ οίκον περιορισμός για τον πάστορα δεν φτάνει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις αν ο Μπράνσον δεν απελευθερωθεί”.

Eτσι, πριν λίγο προχώρησαν σε μια περίεργη κοινή δήλωση οι εκπρόσωποι των μειονοτικών εκκλησιών και θρησκειών στην Τουρκία, ανάμεσα τους και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν 18 επικεφαλής θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία δηλώνουν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα περιορισμό στην έκφραση και την λατρεία των θρησκειών τους.

Εντυπωση προκαλεί  το γεγονός ότι 18 εκπρόσωποι εκκλησιών αισθάνθηκαν την.... ανάγκη να συντονιστούν(!) και να βγάλουν μια τέτοια ανακοίνωση υπέρ του Ερντογάν εν μέσω του θέρους.

Η ανακοίνωση υπογράφουν μεταξύ άλλων:

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων της Τουρκίας Αράμ Ατεσιάν και ο Αρχιραβίνος της Τουρκίας Ραβ Ισάκ Χαλέβα, και την οποία αναμεταδίδουν όλα τα τουρκικά μέσα ανεφέρει:

"Ως θρησκευτικοί εκπρόσωποι και επικεφαλής ιδρυμάτων αρχαίων κοινοτήτων διαφορετικών θρησκειών και πεποιθήσεων που υπαάρχουν στη χώρα μας εδώ και αιώνες, ζούμε ελεύθερα την πίστη μας και ασκούμε ελεύθερα τη λατρεία μας σύμφωνα με τις παραδόσεις μας. Δηλώσεις που ισχυρίζονται ή υπονοούν πως υπάρχει καταπίεση είναι απολύτως αβάσιμες.

Το πολλά προβλήματα και οι αδικίες που υπήρξαν στο παρελθόν λύθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους κρατικούς θεσμούς και ανταλλάσσουμε απόψεις για τα θέματα που θέλουμε να προωθήσουμε, με καλή πρόθεση και θέληση για λύση.

Δημοσιεύουμε αυτή την κοινή ανακοίνωση συνειδητά και με την υπευθυνότητα για την σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης"...

Ταυτόχρονα, η Αγκυρα ανακοίνωσε και επίσημα πως θα προβεί σε αντίποινα, αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις για τη δίκη του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε την ανακοίνωση

https://twitter.com/DailySabah/status/1024314828842848258?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...