Ρωσία

Εθνική τραγωδία δια χειρός Τσίπρα, Κοτζιά: Η σύγκρουση με την Μόσχα φέρνει γεωπολιτικές ανατροπές - Εν αναμονή των αντιποίνων του Κρεμλίνου

Σαράντα οκτώ ώρες μετά την αποκάλυψη της Καθημερινής ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων «διπλωματών» και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο, βρισκόμαστε εν αναμονή των αντιποίνων της Μόσχας. 

Η Ρωσία σίγουρα πλέον θα αλλάξει την αττζέντα της στην περιοχή και θα έρθουν νέες θύελλες για την Ελλάδα στον γεωπολιτικό τομέα.

Οι χθεσινές παρεμβάσεις τόσο της Μόσχας, όσο και των ΗΠΑ ξκαθάρισαν το τοπίο.

Σε πρώτη φάση η Μ. Ζαχάροβα δήλωσε τα εξής:

Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα δε συνεισφέρει τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθήνας, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Προχωρούμε πάντοτε με την αρχή ότι τέτοιου είδους ενέργειες, όπως οι απελάσεις διπλωματών έχουν συμμετρικές συνέπειες. Αυτές οι ενέργειες δεν προσθέτουν τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις. Ωστόσο, θεωρούμε την ίδια στιγμή πως οι διμερείς σχέσεις έχουν δική τους αξία. Εμείς μιλάμε για συνεργασία προς όφελος των λαών των δύο χωρών», ανέφερε η κ. Ζαχάροβα, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Εν συνεχεία την σκυτάλη ανέλαβαν οι ΗΠΑ:

Την στήριξή του στην Ελλάδα εκφράζει το State Department για το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, με την κατηγορία παράνομων ενεργειών , κατά της εθνικής ασφάλειας, οι οποίες κρίνονται ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Όπως τονίζει σε tweet της η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert, που τονίζει πως «Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της»

Ελληνικοί κυβερνητικοί κύκλοι γνωστοποίησαν ότι η «παράνομη δράση» των Ρώσων σχετιζόταν με τα συλλαλητήρια για το όνομα της ΠΓΔΜ και είχε χαρακτήρα υπονόμευσης της κυβερνητικής πολιτικής. Οι Ρώσοι «διπλωμάτες» κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να επηρεάσουν δημάρχους και μητροπολίτες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και να χρηματίσουν κρατικούς αξιωματούχους. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «παρέμβαση στα εσωτερικά μας» και ζήτησε σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας. Είναι φανερό ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν μπει σε φάση ψυχρότητας.

Πραγματικά η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό.

Ετσι λοιπόν, υπάρχει ύπουλο σχέδιο συκοφάντησης των συλλαλητηρίων για την υπεράσπιση της Μακεδονίας/ Οπως δε μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ελληνική διπλωματική πηγή.: «H Ελλάδα απέλασε τους Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα μας λόγω της παράνομης δραστηριότητάς τους στα συλλαλητήρια ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων για το ονοματολογικό»!

Μάλιστα χθες, σε δηλώσεις που θα προκαλέσουν νέο γύρο αντιπαράθεσης με την Μόσχα προχώρησε ο Α. Τσίπρας. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως η Ρωσία είναι υπερδύναμη.

Τα πυρά του κατά της Ρωσίας με αφορμή τις πληροφορίες περί παρεμβάσεων της Μόσχας στη Βόρεια Ελλάδα για να υποσκάψει τη συμφωνία των Πρεσπών, έστρεψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίζομαι την εθνική κυριαρχία. Επιδιώκουμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και καλές σχέσεις με τις περισσότερες χώρες, εντούτοις έχουμε την απαίτηση να σέβονται όλες οι χώρες την εθνική μας κυριαρχία. Και όταν βλέπουμε κάποια περιστατικά τα οποία δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, λαβμάνουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Ο παραδοσιακός σύμμαχος, το «αποκούμπι» που αναζητούσε πολλές φορές η Ελλάδα στη Μόσχα απομακρύνεται με την ελληνική διπλωματία να έχει κάνει τις επιλογές της.

Όπως όλα δείχνουν και η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις ευλογίες του εθνικοπατριωτικού κόμματος των ΑΝΕΛ, εγκαταλείπει την στροφή προς ανατολάς και πλέον δηλώνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα «ανήκει στη Δύση».

Εδώ και καιρό είχε γίνει σαφές ότι γύρω από τα δυτικά Βαλκάνια υπήρχε μια μεγάλη γεωπολιτική αντιπαράθεση. Η επέκταση του ΝΑΤΟ σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων αντιστοιχούσε στην επιθυμία κατοχύρωσης της αμερικανικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλούν τη Ρωσία του Β.Πούτιν, ας σοβαρευτούν κάποιοι επιτέλους!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...