Κίνα

Στα χέρια της CIA απόρρητα μυστικά για τα αεροπλανοφόρα της Κίνας! (εικόνες)

Ένα από τα ανώτατα στελέχη της ναυπηγικής βιομηχανίας της Κίνας, ο οποίος δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση για περίπου δύο εβδομάδες, κατηγορήθηκε ότι έδωσε μυστικά για τα αεροπλανοφόρα της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο Sun Bo, 57 ετών, είναι ο γενικός διευθυντής της Κινεζικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας (CSIC), της μεγαλύτερης κρατικής εταιρείας κατασκευής πλοίων της Κίνας, η οποία ηγείται σχεδόν σε κάθε σημαντικού ναυπηγικού έργου του κινεζικού ναυτικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Sun επικεφαλής της δεκαετούς προσπάθειας εκσυγχρονισμού του Liaoning , ενός σοβιετικής κατασκευής αεροπλανοφόρου που πωλήθηκε στο κινεζικού ναυτικού μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Το πλοίο έφτασε στο ναυπηγείο Dalian της CSIC στη βορειοανατολική Κίνα το 2002. Οι εργασίες για το σκάφος ολοκληρώθηκαν το 2012.

Σήμερα, η CSIC προΐσταται την κατασκευή του λεγόμενου Type 001A, του πρώτου εγχώριου αεροπλανοφόρου της Κίνας, το οποίο λέγεται ότι έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό με βάση ο Liaoning.


Το πρώτο εγχώρια κατασκευασμένο αεροπλανοφόρο της Κίνας

Η εταιρεία αποτελεί επίσης την αιχμή του δόρατος για την κατασκευή πολυάριθμων φρεγατών του κινέζικου ναυτικού, αντιτορπιλικών τελευταίας γενιάς και πολυάριθμων άλλων πλοίων.

Νωρίτερα φέτος, ανατέθηκε στο CSIC να κατασκευάσει το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του Κινεζικού Ναυτικού.

Ως ο δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος του μεγαλύτερου και σημαντικότερου ναυπηγείου της Κίνας, ο Sun έχει εποπτεύσει όλα τα έργα της εταιρείας τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Όμως ο Sun εξαφανίστηκε μετά τις 11 Ιουνίου, όταν έκανε την τελευταία γνωστή δημόσια εμφάνισή του σε μια εκδήλωση της CSIC.

Στις 17 Ιουνίου, μια σύντομη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας ανέφερε ότι ο Sun είχε τεθεί υπό έρευνα για "σοβαρή παραβίαση των νόμων και της πειθαρχίας του [Κομμουνιστικού Κόμματος] της Κίνας".

Η σύντομη ανακοίνωση ανέφερε ότι η έρευνα της δραστηριότητας του Sun διεξήχθη από την Εθνική Επιτροπή Εποπτείας της Κίνας και την Κεντρική Επιτροπή Επιθεώρησης Πειθαρχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, αλλά δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τώρα έχει αναφερθεί από πολλούς κινεζικούς ιστοχώρους ειδήσεων ότι ο Sun βρίσκεται υπό έρευνα για πολύ πιο σοβαρές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κατασκοπεία.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι o Sun προσεγγίστηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω του εποπτικού ρόλου του στα προγράμματα κατασκευής αεροπλανοφόρων της Κίνας.

Θεωρείται ότι έχει παράσχει στη CIA πληροφορίες σχετικά με τη μετασκευή του Liaoning για δεκαετίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν αναφορές ότι ο Sun έδωσε τα σχέδια στη CIA, αλλά και άλλες τεχνικές προδιαγραφές του τύπου 001A, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή σε μια άκρως απόρρητη εγκατάσταση.

Η ιστοσελίδα Asia Times ανέφερε την Πέμπτη ότι, δεδομένης της ευαίσθητης φύσης των κατηγοριών εναντίον του Sun, είναι απίθανο να αποκαλύψει η κινεζική κυβέρνηση το αποτέλεσμα της έρευνας του στελέχους της CSIC.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...