Πολεμικό Ναυτικό

Θέσεις μάχης κοντά στα Στενά έλαβαν ελληνικές πυραυλάκατοι - Σε διασπορά με πρόσχημα ο ελληνικός Στόλος

Συναγερμός στο ελληνικό Πεντάγωνο μετά το δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολού για το «Οθωμανικό σχέδιο» που αναφέρει πιθανότητα ελληνικής προκλήσεως.

Για τον λόγο αυτό σε  διασπορά ευρίσκεται ο ελληνικός στόλος σε ολόκληρο το  Αρχιπέλαγος του Αιγαίου,  σφυγμομετρώντας τις αντιδράσεις των Τούρκων που έθεσαν σε επιφυλακή στολίσκο μαζί με κομάντος , λόγω αναμενόμενων «ελληνικών προκλήσεων».

Η Πυραυλάκατος «ΞΕΝΟΣ» θα καταπλεύσει αύριο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μαζί με την «ΤΠΚ ΡΟΥΣΣΕΝ» που θα μεταβεί στο λιμάνι Σαμοθράκης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως ο λόγος είναι οι" εορταστικές εκδηλώσεις" αλλά όλα εξαρτώνται από την στάση των Τούρκων που βιάζονται από ότι δείχνουν όλα τα δεδομένα.

Τα ελληνικά πολεμικά πλοία σαφώς έχουν ως αποστολή και την επιτήρηση πιθανής εξόδου τουρκικών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων από τα Δαρδανέλια .

ΤΠΚ «Ρουσσέν»

Χρειάστηκαν να περάσουν πολλά χρόνια, και να φθάσουμε, λίγο πριν τη δύση του 20ού αιώνα στη προμήθεια νέων πυραυλακάτων, πάλι σε ελληνικά ναυπηγεία.

Επρόκειτο για τη ναυπήγηση από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας του τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ, που βασιζόταν στο βρετανικό σχέδιο Super Vita της Vosper Thornycroft.

Η πρακτική του Π.Ν. με τα πλοία αυτά, αλλά και με τα επόμενα που ακολούθησαν (Combattante IIIA) και ναυπηγήθηκαν εν πολλοίς στην Ελλάδα (Combattante IIIB) ήταν η ταχεία έξοδος στο Αιγαίο, η αγκίστρωση σε προκαθορισμένες θέσεις και η προσβολή με βλήματα σημαντικών εχθρικών αμφίβιων και ναυτικών μονάδων προς αποφυγή και αποτροπή απόβασης.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εκτόπισμα 541 τόνοι (πλήρες 580 τόνοι

Μήκος / πλάτος / βύθισμα 61,9μ / 9,5μ / 2,6μ

Ταχύτητα (μέγιστη) 34,25 κόμβοι

Οπλισμός 4 εκτοξευτές MM.40 Block 2 Exocet, 1 α/α και αντιπυραυλικό σύστημα RAM

1 πυροβόλο ΟΤΟ Breda Super Rapido, 2 πυροβόλα ΟΤΟ Breda

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα είναι σε θέσεις διασποράς στα εξής λιμάνια:

Αγίου Ευστρατίου

Αλεξανδρούπολης

Αμοργού

Βόλου

Θάσου

Θεσσαλονίκης

Ικαρίας

Καβάλας

Καλύμνου

Λέσβου

Λήμνου

Μεγίστης

Οινουσσών

Ρόδου

Σαμοθράκης

Σάμου

Σκοπέλου

Φούρνων

Χίου

Ψαρών

Στο Αιγαίο το τουρκικό Ναυτικό έδωσε εντολή απόπλου μιας φρεγάτα και δύο πυραυλακάτωνς καθώς και μονάδας των ειδικών δυνάμεων SAT. Μάλιστα αναφέρεται ότι οι παραπάνω μονάδες έλαβαν αποστολές περιπολίας και είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη αποστολή.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το τουρκικό Επιτελείο αναμένει προβοκάτσια από την Αθήνα!

Αναφέρεται ότι «για να εμποδιστεί η οποιαδήποτε πιθανή προβοκατόρικη ενέργεια των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων και του ΓΕΝ, μια φρεγάτα και δύο πυραυλάκατοι θα επειχειρούν στο Αιγαίο επί 24ώρου βάσεως ενώ  εντολές ετοιμότητας έχουν δοθεί και στις υποβρύχιες μονάδες των SAT».

Ο  Τούρκος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Ακάρ ο οποίος  επισκέφθηκε φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είχε στείλει μήνυμα ότι αυτές είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο .

«Στη Μεσόγειο, αν υπάρχει καθήκον στο Αιγαίο, θα το εκπληρώσουμε για την πατρίδα μας, την εθνικότητά μας, οπότε κανείς δεν πρέπει να κάνει λανθασμένες ενέργειες σε αυτό το θέμα», είπε ο Ακάρ.

Οι Τούρκοι κατά το πρότυπο της δράσης τους στα Ίμια , αλλά και σε άλλες περιπτώσεις «δημιουργούν θόρυβο» πρώτα χωρίς να υπάρχει λόγος και κινούνται παραπλανητικά σε διαφορετικά σημεία για να αποκρύψουν το πραγματικό σχέδιο τους .

Πρόκειται για μία πρακτική που ανάγεται στην  τουρκο-μογγολική καταγωγή τους από τα βουνά Αλτάυ στα οποία ανήκουν , και την  οποία την χρησιμοποιούν μετά από εκατοντάδες χρόνια .

Στην προκειμένη περίπτωση ετοιμάζουν πιθανότατα τετελεσμένα σε Κύπρο και Αιγαίο με προσπάθεια οριοθέτησης ΑΟΖ μέσω του πλωτού τρυπανιού τους , κάτι που το έχουν ανακοινώσει ανεπίσημα δεκάδες φορές.

Τόσες εταιρείες και χώρες μαζεύτηκαν για να «αρμέξουν» τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο θα το άφηνε έτσι ο Ερντογάν που θέλει  να κερδίσει και τις εκλογές στις 24 Ιουνίου ;       

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 Πολεμικά Πλοία του Αρχηγείου Στόλου θα καταπλεύσουν σε λιμένες του κεντρικού και βορείου Αιγαίου, μετά το πέρας της άσκησης «Καταιγίς 2018», με σκοπό να συμμετάσχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος». Στον λιμένα Αλεξανδρούπολης θα καταπλεύσει η Πυραυλάκατος «ΞΕΝΟΣ», η οποία θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 20.00 το βράδυ.

https://www.youtube.com/watch?v=Ks_E0IOTj0M

https://www.youtube.com/watch?v=BuaZmmgZXJo

https://youtu.be/AKLTRu-faTQ?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ