Κόσμος

Oι ΗΠΑ συντρίβουν την Deutche Bank: Έρχεται χρηματοπιστωτικός τυφώνας - Στον πάτο η Γερμανική τράπεζα - Σοκ και δέος στο Βερολίνο

«Βόμβα» περιωπής αναμένεται  πιθανόν να "σκάσει" όπως  δείχνουν τα πράγματα για την μεγαλύτερη γερμανική κρατική τράπεζα την Deutsche Bank, η οποία  έχει απλώσει τις δραστηριότητες της και ελέγχει μεγάλο κομμάτι του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. 

Τα «μαντάτα» που μπορεί να αλλάξουν την ροή των γεγονότων στην Ευρώπη, μας έρχονται από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα και είναι ανησυχητικά για τον γερμανικό κολοσσό.

Συγκεκριμένα η   Deutsche Bank  ΗΠΑ  απέτυχε να περάσει τα τεστ αντοχής της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) λόγω «εκτεταμένων και κρίσιμων αδυναμιών» στην διαχείριση κινδύνων, ανακοίνωσε  η Fed.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα δεν ενέκρινε το κεφαλαιακό πλάνο της Deutsche Bank  ΗΠΑ  λόγω εκτεταμένων και κρίσιμων αδυναμιών σε όλο το φάσμα των πρακτικών κεφαλαιακού σχεδιασμού της τράπεζας.

«Αν η θυγατρική της γερμανικής  τράπεζας στις ΗΠΑ δεχθεί  μια χρηματοπιστωτική κρίση, η περιορισμένη ικανότητα τω στοιχείων, του εσωτερικού ελέγχου, οι κακές προβλέψεις για έσοδα και ζημιές θα έθεταν την τράπεζα σε κίνδυνο», αναφέρει η έκθεση της Fed.

Η  Fed, σύμφωνα με το υπάρχον αυστηρότατο αμερικανικό σύστημα έδωσε το πράσινο φως έπειτα από επίπονες και εξαντλητικές δοκιμές στις τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley, παρά το γεγονός ότι τα κεφαλαιακά τους αποθέματα ήταν κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια , διότι αυτή η υποχώρηση δεν ήταν  επαναλαμβανόμενη και συνδέονταν  με φορολογικές χρεώσεις, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της Fed.

Οι μέτοχοι του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού όμως εκφράζουν αμφιβολίες για την κατάσταση της τράπεζας, κάτι που βαράει «καμπάνες» για την ΕΕ και το δικό της προβληματικό τραπεζικό σύστημα.

Οι μετοχές της τράπεζας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχώρησαν σε χαμηλό διετίας.

Σημειώνεται πως οι εργασίες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ απέτυχαν να περάσουν τα τεστ αντοχής το 2015 και το 2016, αλλά φέτος για πρώτη φορά  η μητρική εταιρεία  συμμετείχε στην όλη διαδικασία .

Η γερμανική θυγατρική της Deutsche Bank στις  ΗΠΑ ανακοίνωσε παρόλα αυτά ότι κινείται με γοργούς ρυθμούς  για την επίσπευση όλων των απαιτούμενων κινήσεων ώστε να αποκατασταθεί το όλο ζήτημα.

«Η Deutsche Bank  ΗΠΑ  συνεχίζει να παρουσιάζει πρόοδο σε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων και θα συνεχίσει να κτίζει σε αυτές τις προσπάθειες και να συζητήσει εποικοδομητικά με τους επόπτες προκειμένου να πληροί τις εσωτερικές και ρυθμιστικές προσδοκίες», προσθέτει η τράπεζα.

Όλες οι άλλες  ξένες τράπεζες που συμμετείχαν στο τεστ των ΗΠΑ ,  πέρασαν πανηγυρικά όπως η Barclays, η UBS, η Credit Suisse, η HSBC και η TD Bank, πέρασαν όλες.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο, είχαμε αναφέρει ότι μεγάλες ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται από τους Αμερικανούς στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Deutsche Bank.

Σε «προβληματική κατάσταση» βρίσκονται οι δραστηριότητες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, εκτιμά η FED, μια διάγνωση που είναι σπάνια για ένα τόσο μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και επηρέασε αποφάσεις που έλαβε η γερμανική τράπεζα.

Έτσι, οι φόβοι αναζωπύρωσης της τραπεζικής κρίσης στην ευρωζώνη επανέρχονται στο προσκήνιο, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποχρεώθηκε σε μια σπάνια, αν όχι πρωτοφανή, φραστική παρέμβαση στήριξης της Deutsche Bank, ενώ ο Μάριο Ντράγκι μεταβαίνει την Δευτέρα στο Βερολίνο για μια εκτός προγράμματος συνάντηση.

Δημοσίευμα της “Wall Street Journal” αποκάλυψε ότι οι εποπτικές αρχές του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος έχουν εντάξει από πέρυσι την Deutsche Bank στην κατηγορία των τραπεζικών ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα (“troubled”) και άρα παρακολουθούνται πιο στενά από τους επόπτες.

Η ουσία όμως είναι μία, και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση,…αν ο γερμανικός κολοσσός που ονομάζεται  Deutsche Bank «πέσει» …μαζί της θα "πέσει"ολόκληρο  το σαθρό οικοδόμημα των Γερμανών στην Ευρώπη. 

Ξέρουν που κτυπούν οι ΗΠΑ για να διαλυθεί η "γερμανοκρατούμενη" ΕΕ η οποία ξεπέρασε τις δυνατότητες της και προβάλει απειλητικά, ελέω Γερμανίας, κατά της αμερικανικής οικονομίας και βιομηχανίας όπως και η Κίνα,  για αυτό και ξεκίνησε ο Τράμπ να θέτει δασμούς σε ξένα προϊόντα.

Ο οικονομικός πόλεμος προηγείται πάντα του κανονικού στο πεδίο της μάχης , και αυτό ισχύει πάντα και για όλες τις εποχές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...