Σκοπιανό

«H συμφωνία έκλεισε» - «Τσίπρας και Ζάεφ αποφασίζουν για “Βόρεια” ή “Νέα Μακεδονία”» - Νέα διάσταση στις διαπραγματεύσεις

Συσκότιση επικρατεί για το ζήτημα της ονομασίας καθώς από τη μια ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αρνείται οποιουδήποτε είδους συμφωνία ενώ στα Σκόπια θεωρούν ήδη διαδεδομένη την συμφωνία και την περιορίζουν μεταξύ δύο γεωγραφικών προσδιορισμών.

Σε μία ανάρτηση-βόμβα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε χθες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιλόσοσκι έγραψε, ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη, στην Αθήνα και πλέον αναμένεται η τηλεφωνική συνομιλία Ζάεφ – Τσίπρα για την τελική απόφαση για το όνομα, το οποίο θα είναι είτε «Βόρεια Μακεδονία» είτε «Νέα Μακεδονία».

«Xθες στην Αθήνα, με τη συμμετοχή τριών διπλωματών από το υπουργείο Εξωτερικών (σ.σ.: της ΠΓΔΜ), έγινε η σύμβαση για την αλλαγή του ονόματος με όλες τις λεπτομέρειες, erga omnes και μια αναθεώρηση του Συντάγματος. Πλέον, περιμένουμε από τους συμβούλους των δύο χωρών, Μπασάνοβιτς και Καλπαδάκη, να οργανώσουν μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα για να αποφασίσουν για το όνομα Βόρεια ή Νέα Μακεδονία!», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Μιλόσοσκι.

Δείτε εικόνα:

Τελικά τι συμβαίνει; Μας εμπαίζει η Κυβέρνηση και θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου;

Πριν λίγο, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι «μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει καμία συμφωνία αν δεν γίνει αποδεκτό το Erga Omnes.

Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού 'Αμυνας, Πάνου Καμμένου, είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει θέμα δεδηλωμένης» και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αρραγής και συμπαγής.

Ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολίασε και την αντίδραση του Ιβάνοφ, λέγοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει διαπραγματευτεί σωστά».

Όπως έχουμε αναφέρει, φαβορί είναι το σλαβικό όνομα Republika Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία), με χρήση έναντι όλων και την Ταυτότητα και την γλώσσα να κατοχυρώνονται σύμφωνα με το Ζόραν Ζάεφ ως μακεδονικά.

Τελικά υφίσταται μυστική διπλωματία; Και εάν ναι γιατί; Τις ειδήσεις-βόμβα της μαθαίνουμε πρώτα από τους Σκοπιανούς. Μπορεί ο Μιλόσοσκι να μην είναι πλέον κυβερνητικό στέλεχος, όμως γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις.

Σύντομα θα μάθουμε την αλήθεια όπως και να έχει. Η απάντηση των Ελλήνων θα είναι πλέον ηχηρή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...