Κόσμος

Το Ιράν προειδοποιεί: «Πρέπει να γνωρίζουν ότι η Συρία θα είναι ένα άλλο Βιετνάμ για τις ΗΠΑ»

Ο κορυφαίος βοηθός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Ali Akbar Velayati, ισχυρίστηκε ότι η Συρία και ο Ανατολικός Ευφράτης θα είναι ένα άλλο Βιετνάμ για τις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις ελέγχουν επί του παρόντος τα εδάφη στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι εκκαθαρίζουν τα απομεινάρια της Daesh εκεί.

Ο κορυφαίος βοηθός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Ali Akbar Velayati, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν τις τρομοκρατικές οργανώσεις Daesh και al-Nusra και κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι κατέχει τμήμα της συριακής επικράτειας στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η συμμετοχή των ΗΠΑ στη σύγκρουση θα προκαλέσει τελικά τα προβλήματα στη χώρα.

"Πρέπει να γνωρίζουν ότι η Συρία και ο Ανατολικός Ευφράτης θα είναι ένα άλλο Βιετνάμ για τις ΗΠΑ", πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ διενεργούν σήμερα επιχειρήσεις στη Συρία ενάντια σε υπολείμματα δυνάμεων του Daesh, παρόλο που ο Αμερικανός πρόεδρος Trump ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το έτος την αποχώρηση στρατευμάτων για να «αφήσουν άλλους ανθρώπους να φροντίσουν για τη Συρία». Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ λειτουργεί σε συριακό έδαφος παρά το γεγονός ότι δεν έχει προσκληθεί από τη συριακή κυβέρνηση και δεν έχει εντολή των Ηνωμένων Εθνών, σε αντίθεση με τις ρωσικές δυνάμεις και τους ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους, οι οποίοι είναι εκεί με εντολή της Δαμασκού.

Οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού δεν έχουν αφήσει τον άμαχο πληθυσμό αλώβητο. Τουλάχιστον 8 πολίτες σκοτώθηκαν στο τελευταίο περιστατικό, που έλαβε χώρα στις 2 Ιουνίου, όταν βομβάρδισαν το χωριό Dib-Haddadj στα νοτιοανατολικά του κυβερνήτη Hasakah.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συνασπισμού, περίπου 892 πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατά της Daesh που ξεκίνησε το 2014. Ωστόσο, οι ανεξάρτητες ομάδες παρακολούθησης παραθέτουν ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό - έως και 9.444 άτομα, σύμφωνα με την Airwars, ΜΚΟ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αξιωματούχοι του συνασπισμού ισχυρίζονται ότι διεξήχθησαν έρευνες για τα περιστατικά θανάτων πολιτών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλοι τους διαπίστωσαν ότι η διοίκηση του συνασπισμού έλαβε "όλες τις πιθανές προφυλάξεις" για να αποφευχθούν απώλειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...