Ρωσία

Κατασκευή νέου αντιτορπιλικού από τη Ρωσία - Θα προστεθεί πυρηνική μονάδα

Οι εργασίες για την κατασκευή ενός αντιτορπιλικού της τάξης Lider για το ρωσικό ναυτικό μπορεί να ξεκινήσουν μέσα στο 2020, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής αρχηγός του ναυτικού, υπεύθυνος για τα εξοπλιστικά, Viktor Bursuk.

Ένα πρώιμο σχέδιο του αντιτορπιλικού είναι ήδη έτοιμο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση ότι να πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις και να εργαστούμε πάνω στο τεχνικό σχέδιο το οποίο θα ξεκινήσει αμέσως μετά το 2020 είπε ο Bursuk.

Το πρότζεκτ του αντιτορπιλικού με την κωδική ονομασία Lider έχει αναλάβει το Γραφείο Σχεδιασμού Severnoye στην Αγία Πετρούπολη. Σύνφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ενωμένης Ναυπηγικής Εταιρείας Στρατιωτικής Ναυπηγικής, Ιγκόρ Ποννομάροφ, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει ήδη εγκρίνει τον σχεδιασμό του πολεμικού πλοίου.

Το εκτόπισμα του αντιτορπιλικού θα είναι 10.000 με 15.000 τόνους. Σύμφωνα με τον Bursuk θα προστεθεί σε αυτό μια πυρηνική μονάδα.

tass.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...