Κόσμος

Βύθιση του πλοίου TCG Sadettin Gürcan από το TCG Yildiray του τουρκικού Ναυτικού (Βίντεο)


Με ένα εντυπωσιακό βίντεο το τουρκικό Ναυτικό συνόδευσε την πρόσφατη άσκηση εξαπόλυσης αληθινής τορπίλης SINKEX-2018 από το υποβρύχιο TCG Yildiray (S-350) κλάσης Ay (Type 209/1200) κατά στόχου στην Μαύρη θάλασσα.

Πιο αναλυτικά στις 11 Ιουνίου το υποβρύχιο TCG Yildiray (S-350) κλάσης Ay ηλικίας 37 ετών πραγματοποίησε άσκηση εξαπόλυσης τορπίλης τύπου SST-4 Mod 0 κατά του παροπλισμένου πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμων του τουρκικού Ναυτικού TCG Sadettin Gürcan.

Το πλοίο στόχος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016 μετά από 46 χρόνια σε υπηρεσία. Η βολή της τορπίλης πραγματοποιήθηκε με το υποβρύχιο σε κατάδυση με την τορπίλη να βρίσκει το πλοίο στην πρύμνη και πιο συγκεκριμένα στο σημείο της υπερκατασκευής και να το κόβει στα δύο.

Το υποβρύχιο TCG Yildiray (S-350) θα είναι από τα πρώτα υποβρύχια που θα αποσυρθούν όταν τα υποβρύχια Type 214TN αρχίσουν να παραδίνονται στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2017 το τουρκικό Ναυτικό είχε πραγματοποιήσει ανάλογη άσκηση πάλι στην Μαύρη θάλασσα όπου για στόχος είχε χρησιμοποιηθεί μία από τις φρεγάτες κλάσης Oliver Hazard Perry, το πρώην USS Duncan για στόχο. Σε αυτή την άσκηση το τουρκικό Ναυτικό είχε χρησιμοποιήσει την τορπίλη Mk-24 Mod.2 Tigerfish.

https://www.youtube.com/embed/AOgYO-5zqYY?feature=oembed

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...