Αρχείο

Συμβούλιο πολέμου στη Λέσχη Μπιλντερμπεργκ: Εξετάστηκαν σενάρια εναντίον Ρωσίας-Ιράν - Τι είπε ο Β.Πούτιν

Αποφασισμένοι οι νεοταξίτες να σύρουν τον κόσμο σε μια νέα πολεμική περιπέτεια με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, να απαντά άμεσα στις πληροφορίες πως η φετινή φετινή συνεδρίαση της περιβόητης Λέσχης Μπιλντερμπεργκ ήταν αφιερωμένη στον πόλεμο.

Ειδικότερα αφορούσε σενάρια πολέμου εναντίον Ρωσίας και Ιράν και δευτερευόντως την απόκτηση της δύναμης που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη....

Με συμβούλιο πολέμου παρομοιάζουν αναλυτές την φετινή σύνοδο της Λέσχης Bilderberg. Στην ημερήσια διάταξη ήταν μεταξύ άλλων η Ρωσία και το Ιράν. Στη αίθουσα συνεδριάσεων ήταν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο γερμανός υπουργός Άμυνας και ο διευθυντής της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού, DGSE.

Στο Τορίνο της Ιταλίας μαζί με τους παραπάνω αναφερθέντες και ένα πλήθος ακαδημαϊκών, στρατηγικών και στρατιωτικών θεωρητικών, αν και για εκείνες τις χώρες που βρίσκονται σε συγκεκριμένες γεωπολιτικές περιοχές δεν υπάρχει τίποτα το θεωρητικό σχετικά με αυτές τις συνομιλίες.

Δεν υπάρχει τίποτα θεωρητικό για παράδειγμα όταν οι πρωθυπουργοί της Εσθονίας και της Σερβίας συζητούν για τη Ρωσία ή ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλάει για το Ιράν.

Η σαφέστερη ένδειξη ότι μια σύγκρουση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βρίσκεται στα χαρτιά είναι η παρουσία του κορυφαίου πολεμικού gambler του Πενταγώνου, James H. Baker.

Είναι ειδικός στις στρατιωτικές τάσεις και καμία τάση δεν είναι πιο μοντέρνα στον κόσμο της στρατηγικής μάχης παρά η τεχνητή νοημοσύνη, θέμα επίσης βασικό στην ατζέντα της Λέσχης.

Επίσης παρών στο Τορίνο ο στρατιωτικός θεωρητικός Μάικλ Χ. Χόροβιτς, ο οποίος έχει γράψει εκτενώς για τον πιθανό αντίκτυπο στο μέλλον του πολέμου.

Ο Χόροβιτς βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη ως "τον απόλυτο παράγοντα". Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες στο Texas National Security Review, αναφέρει την παρατήρηση του Πούτιν από το 2017:

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον, όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Όποιος γίνεται ηγέτης σ 'αυτή τη σφαίρα, θα γίνει ο ηγεμόνας του κόσμου ».

Ο Χόροβιτς λέει ότι "η Κίνα, η Ρωσία και άλλοι επενδύουν σημαντικά στην τεχνητή νοημοσύνη για να αυξήσουν τις σχετικές στρατιωτικές ικανότητές τους", διότι προσφέρει "τη δυνατότητα να διαταράξει την αμερικανική στρατιωτική υπεροχή".

Η παγκόσμια στρατιωτική κυριαρχία είναι ξαφνικά πολύ ψηλά στις συζητήσεις και οδηγεί στο πιο ενδιαφέρον θέμα της ατζέντας της Bilderberg: "παγκόσμια ηγεσία των ΗΠΑ".

Ο πιο διάσημος γεωπολιτικός “σοφός” της Λέσχης, Χένρι Κίσινγκερ, από το 2005 έγραψε για το πώς η άνοδος της Κίνας θα επιφέρει "μια ουσιαστική αναδιάταξη του διεθνούς συστήματος".

Και εδώ είναι η ουσία....

Αυτή η τεκτονική αναδιαμόρφωση της εξουσίας, στην οποία το κέντρο βάρους των παγκόσμιων υποθέσεων μετακινείται από την Αμερική στην Κίνα, είναι μια έννοια πριν από την τεχνητή νοημοσύνη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Google περιέγραψε πρόσφατα την τεχνητή νοημοσύνη ως σημαντικότερο γεγονός για την ανθρωπότητα από "τον ηλεκτρισμό ή την φωτιά"!

Αυτό που σημαίνει αυτή η «περιεκτική επανάσταση» για τις παραδοσιακές δομές εξουσίας είναι η δυνατότητα πλήρους μετασχηματισμού. Δεν είναι μόνο ότι η παγκόσμια ηγεσία θα μεταβιβαστεί από τις ΗΠΑ στην Κίνα σαν σκυτάλη. Είναι ότι ολόκληρη η δομή της παγκόσμιας ηγεσίας θα μπορούσε απλώς να εξαϋλωθεί ή να λάβει μια μορφή που κανένας, ούτε καν ο Κίσινγκερ, δεν θα μπορούσε να προβλέψει.

Αυτό σημαίνει για τη Bilderberg ότι το σύστημα της διατλαντικής επιρροής και της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης που έχει εγκαταστήσει και συντηρεί η Λέσχη για περισσότερες από έξι δεκαετίες θα μπορούσε να εξαφανιστεί εν μία νυκτί.

Όλες οι διπλωματικές μηχανορραφίες του Józef Retinger και του Étienne Davignon, όλης της εξουσίας του Rockefeller, του Agnelli και του Wallenberg, μπορούν να διαταραχθούν από την τεχνητή νοημοσύνη!

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η Μπίλντερμπεργκ, σε αυτή την κατάσταση υπαρξιακής αγωνίας, προσπαθεί απεγνωσμένα να συμβαδίσει με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις: φέτος συζήτησε για την "κβαντική υπολογιστική" σε μια συνάντηση με επικεφαλής τον Hartmut Neven, διευθυντή του Quantum Artificial Intelligence Lab της Google.

Ο κατάλογος των επισκεπτών του Τορίνο είναι γεμάτος από αξιωματούχους της Google.

Ο εμπειρογνώμονας τεχνητής νοημοσύνης Ελληνοκυπριακής καταγωγής Demis Hassabis, για τον οποίον αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο άρθρο, είναι πλέον τακτικός συνομιλητής της Λέσχης. Η Bilderberg γνωρίζει ότι το μέλλον έγκειται στην υψηλή τεχνολογία, οπότε αρπάζει το Google και με τα δύο της χέρια.

Εν τω μεταξύ, τα σενάρια πολέμων με τη Ρωσία είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περάσει η ώρα σε διάφορα τραπέζια συζητήσεων....

Ειδικά εάν διοικείς μια γιγαντιαία εταιρεία όπλων, όπως κάνουν πολλοί στη Bilderberg.

Ο Marcus Wallenberg είναι πρόεδρος της Saab, η οποία κατασκευάζει μαχητικά αεροσκάφη. Ο Giampiero Massolo είναι πρόεδρος της Fincantieri, η οποία κάνει φρεγάτες. Και ο Thomas Enders είναι επικεφαλής της Airbus, της έβδομης μεγαλύτερης εταιρείας όπλων στον κόσμο. Οι αψιμαχίες στην Εσθονία θα ήταν καλές για τις επιχειρήσεις αυτές, αν όχι για την Εσθονία.

Ακόμα, το μεγαλύτερο ηθικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η σύνοδος κορυφής δεν είναι το εάν θα επικρατήσει η τρέλα του πόλεμου για το κέρδος. Βομβαρδίζοντας και ανοικοδομώντας χώρες, οι πύραυλοι και τα χρέη, όλα αυτά είναι ωραία για τους ιθύνοντες, άλλωστε ακριβώς έτσι λειτουργεί ο νεοφιλελευθερισμός. Αυτό που είναι πού δύσκολο να δικαιολογήσει κανείς, μέσα σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, είναι η πρακτική διαδικασία με την οποία συζητούνται οι συγκρούσεις, πίσω από κλειστές πόρτες, μεταξύ κορυφαίων πολιτικών σε συνεννόηση με δισεκατομμυριούχους βιομηχάνους και κερδοσκόπους του ιδιωτικού τομέα.

Στη Bilderberg επί παραδείγματι, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συζητάει για τη Ρωσία με χρηματοδότες των οποίων η δουλειά είναι να μετατρέψουν τη γνώση σε δολάρια.

Αυτός είναι που κάνει ο Κίσινγκερ εδώ και δεκαετίες αξιοποιώντας πληροφορίες για χρήματα.

Είναι η γεωπολιτική εκδοχή των συναλλαγών εμπιστευτικών πληροφοριών: ιδιωτική πρόσβαση σε μη δημόσιες πληροφορίες!!

Τι δήλωσε ο Β.Πούτιν

"Ενας νέος παγκόσμιος πόλεμος μπορεί να σημάνει το τέλος του πολιτισμού" είπε ο Πρόεδρος της Ρωσίας. Β.Πούτιν

Ο Β.Πούτιν θυμήθηκε τα λόγια του Albert Einstein.

"Δεν γνωρίζω με τι όπλα θα πολεμήσουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά ο Τέταρτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει με πέτρες και ξύλα ".

Δείτε το Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=gxGH8tyr1RI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ