Εκκλησία

Ρ/καθολικοί στις ΗΠΑ σχεδίασαν την Αγία Οικογένεια σαν μετανάστες για να αντιπολιτευτούν τον Τραμπ

Ανεξέλγκτες διαστάσεις έχει λάβει η κυβερνητική απόφαση στις ΗΠΑ για τον διαχωρισμό προσφυγόπουλων από τις οικογένειες τους στα σύνορα. Μια ρ/καθολική εκκλησία στην Ουάσινγκτον στην προσπάθεια να συσπειρώσει την κοινότητα της για να υποστηρίξει τους μετανάστες που επιδιώκουν να διασχίσουν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, συνέκρινε την Αγία Οικογένεια με εκείνες που συλλαμβάνονται από την αμερικανική συνοριακή περιπολία.

«Συλλαλητήριο εναντίον του Οικογενειακού Διαχωρισμού στα σύνορα», διαβάζει κανείς σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αποστόλου Ματθαίου , που βρίσκεται μόλις πέντε τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο.

Το συλλαλητήριο εναντίον της πολιτικής μηδενικής ανοχής στην πολιτική του Τραμπ στα σύνορα προγραμματίζεται απέναντι από το Λευκό Οίκο για σήμερα το πρωί (ώρα ΗΠΑ)

Το email-πρόσκληση της εκκλησίας περιλαμβάνει μια εικόνα τριών μεταναστών με φωτοστέφανα όπως η Αγία Οικογένεια δηλαδή η Μαρία, ο Ιωσήφ και ο Ιησούς.

"Ακριβώς όπως η Αγία Οικογένεια, γεμάτη από φόβο και άγχος, απορρίφθηκαν καθώς αναζητούσαν ένα ασφαλές μέρος για την οικογένειά τους και χιλιάδες μετανάστες στα νότια σύνορα. Σκεφτείτε να συμμετάσχετε στο συλλαλητήριο του St. Matthews καθώς ενώνουμε τις φωνές μας που απαιτούν δικαιοσύνη για τις χωρισμένες οικογένειες” , αναφέρεται.

"Ενώστε την φωνή σας με την Επιτροπή Κοινωνικής Δικαιοσύνης του Αγίου Ματθαίου, καθώς στέκεστε αλληλέγγυοι με τις οικογένειες που χωρίζονται στα σύνορα ΗΠΑ / Μεξικού. Αντισταθείτε, αφήστε τη φωνή σας να ακουστεί και επιδείξτε την πρόσκληση του Ιησού να καλωσορίσετε τον ξένο με συμπόνοια, να μεταχειριστείτε τον μετανάστη με αξιοπρέπεια και να υποστηρίξετε όσους έχουν ανάγκη με την αγάπη Του ", πρόσθεσε.

Η πολιτική της κεντρικής αμερικανικής διοίκησης, προσαρμοσμένη να διαχωρίζει τις οικογένειες, έχει προκαλέσει διαδηλώσεις σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ.

Επίσης ο Πάπας Φράγκίσκος έχει αγκαλιάσει την έκκληση των ρ/καθολικών ηγετών των Η.Π.Α. Αλλά και Ορθόδοξοι Ιεράρχες έχουν ασκήσει σφοδρή κριτική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...