Εκκλησία

«Ραγισμένο γυαλί» που δεν ξανακολλάει οι σχέσεις Αθήνας-Φαναρίου: Προσβολή στον Άγιο η απουσία του Αρχιεπισκόπου - Τα σημερινά “καρφιά” του Πατριάρχη

Εμείς τα λέγαμε! Πλήρης επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος δεν συλλειτούργησαν για τον Άγιο Γέροντα Ιάκωβο

Όταν όλοι οι υπόλοιποι έπαιζαν το παιχνίδι του Φαναρίου το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ δεν μάσησε τα λόγια του.... Όταν όλοι οι υπόλοιποι έβλεπαν σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου παρά τις δικαστικές διαμάχες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγραφε πως κάτι δεν κολλάει!

Και ήρθε η πλήρης επιβεβαίωση και η ισοπέδωση του ψεύτικου οικοδομήματος των αγαστών σχέσεων Αθήνας-Φαναρίου με όσα συνέβησαν με αφορμή τους εορτασμούς για τον Άγιο Γέροντα Τσαλίκη.

Εδώ Πατριάρχης, άφαντος ο Αρχιεπίσκοπος... Και κλάμα στα φερέφωνα του Φαναρίου...

Ούτε χθες το απόγευμα ο κ. Ιερώνυμος έδωσε το παρών ούτε σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ Ευβοίας με αφορμή τους εορτασμούς για την αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη του νέου Ασκητού.

Της Θείας Λειτουργίας σήμερα το πρωι προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και συλλειτουργησαν οι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος (αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας), Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος και Σηλυβρίας Μάξιμος.

H απουσία του Αρχιεπισκόπου είναι σαφές πλέον πως αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα για τις σχέσεις των δύο πλευρών. Σχέσεις των δύο πλευρών που είναι άκρως προβληματικές. Και πλέον δεν μιλάμε για θεωρητικά ζητήματα, διαφωνίες και άλλα τινά, αλλά για έμπρακτη αντιπαράθεση την οποία καλούνται να επιλύσουν τα ελληνικά δικαστήρια. Και η υπόθεση του κτήματος Προμπονά δεν είναι δικαστική διαμάχη του τύπου “ποια μου έριξε νερά στην μπουγάδα”, αλλά έχει να κάνει με ιδιοκτησία και τα συμπαρομαρτούντα αυτής…

Πριν λίγα λεπτά η Αρχιεπισκοπή ανακοίνωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντήσει την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο αύριο Δευτέρα 04.06.2018 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τη συνάντηση καθώς και την  ανακοίνωση(αν υπάρξει) αμέσως μετά, ώστε να καταλάβουμε το κλίμα που υπάρχει μεταξύ τους αλλά και την ουσία της επίσκεψης.

Πάντως από την σημερινή προσλαλιά του Πατριάρχη δεν έλειψαν τα υπονοούμενα και τα “καρφιά” αφού αναφέρθηκε και “στα κανονικά δίκαια και προνόμια της μητρός Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου”, ενώ επίσης τόνισε πως “το μαρτυρικό Φανάρι παρά τις επιθέσεις και από ξένους και από οικείους με την χάρη του Θεού αντέχει , είναι όρθιο”

Δείτε από το 3.22.00 την ομιλία του Πατριάρχη και το προσκύνημα του κόσμου στον τάφο του Αγίου

https://www.youtube.com/watch?v=Ob__fEVoS3M

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...