Πολεμικό Ναυτικό

Ραγδαίες εξελίξεις: Bρισκόμαστε κοντά στην ανακήρυξη ΑΟΖ - Προάγγελος εξελίξεων με Ισραηλινή και Αμερικανική «ασπίδα»


Ερχονται πλέον ραγδαίες εξελίξεις στη περιοχή μας. Οι σημερινές δηλώσεις του ΠτΔ και οι προ ημερών του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου, δείχνουν προς οδεύουμε προς την ανακήρυξη ΑΟΖ.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό επιβεβαιώνει, διαχρονικώς, το έμβλημά του, το οποίο συντίθεται από το ιστορικό απόφθεγμα του Περικλή, κατά την μαρτυρία του Θουκυδίδη: «Μέγα το της θαλάσσης κράτος» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επιθεώρηση του Στόλου στο Φάληρο.

Με το απαράμιλλο φρόνημα και την υποδειγματική αποτελεσματικότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων εν γένει, το Πολεμικό μας Ναυτικό υπερασπίζεται, στο πλαίσιο της Εθνικής του αποστολής, τα θαλάσσια σύνορά μας και, συνακόλουθα, τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς, αμετακλήτως και δίχως ίχνος «γκρίζας ζώνης» καθορισμένα από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. 

Την ίδια αποστολή θα φέρει σε πέρας το Πολεμικό μας Ναυτικό και για την υπεράσπιση της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μετά τον καθορισμό της σύμφωνα με τις διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας. Το οποίο, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, κατά τη νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης είναι δεσμευτικό, με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, και για τα κράτη που δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη του Montego Bay του 1982, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

Με την στάση του αυτή το Πολεμικό μας Ναυτικό διαμηνύει, προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς την φίλη και γείτονα Τουρκία, ότι θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα Ειρήνης, που ενώνει τους Λαούς στον δρόμο της συνεργασίας και της δημιουργίας. 

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε, όμως, οιαδήποτε αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, οιαδήποτε προσβολή των συνόρων μας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Και έχουμε αποδείξει, ως Λαός και ως Έθνος, ότι αυτό το κάνουμε πράξη κάθε φορά που το Εθνικό μας Χρέος το απαιτεί, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Οι δηλώσεις του τα λένε όλα πλέον. Βρισκόμαστε κοντά σε κοσμοιστορικά γεγονότα, που θα αλλάξουν άρδην το γεωπολιτικό statusquo στην Α. Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέβηκε στην φρεγάτα «Σαλαμίς» και βγήκε στα ανοιχτά του Σαρωνικού όπου τον περίμεναν όλα τα πλοία του στόλου που δεν είναι σε αποστολή.

Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, υποβρύχια, κανονιοφόροι και άλλα μικρότερα πλοία, 28 στο σύνολο, περίμεναν στα ανοιχτά της Αίγινας, παρατεταγμένα σε δύο στήλες για να επιθεωρηθουν. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη επίσημη επιθεώρηση στόλου από το 2012. Ανεπίσημα, πλοία του στόλου επιθεωρήθηκαν ξανά στα τέλη Μαρτίου.

Δείτε εικόνες και βίντεο

//www.dailymotion.com/embed/video/x6ll68n

 Η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2018 που έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα έστειλε επίσης μήνυμα ισχύος στο Αιγαίο, διατυμπανίζοντας προς την Αγκυρα, το ποιος κάνει κουμάντο στο Αιγαίο. 

https://www.youtube.com/watch?v=MEexx8Bz17Q

Ολα αυτά θα λάβουν χώρα με ασπίδα το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, που δείχνουν πλέον ξεκάθαρα με την στάση τους πως η Αγκυρα απομακρύνεται από στρατηγικός τους εταίρος.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο πως 40 μαχητικά F-15 και F-16 από 10 πολεμικές Μοίρες έστειλε αιφνιδιαστικά το Ισραήλ στην Ελλάδα για αποστολές μακράς εμβέλειας με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία κάτω από άκρα μυστικότητα.

Η άσκηση έδειξε τους εξής στόχους: Πρώτον το Ιράν, δεύτερον την Τουρκία αν επιχειρήσει το οτιδήποτε στην Κυπριακή ΑΟΖ και σε δεύτερη μοίρα Λίβανος, Συρία, Γάζα.

Η είδηση αποκτά ξεχωριστή σημασία: Λίγες ημέρες πριν ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου πήγε στο Ισραήλ με κύριο θέμα την Τουρκία και τις προκλήσεις της ενώ ακολουθεί η τριμερής των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Ολα δείχνουν πλέον προς δρομολογούνται με ραγδαίους ρυθμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...