Κόσμος

Πρωτοφανές άδειασμα του ΝΑΤΟ - Κατάπιαν «αμάσητη» τουρκική παράνομη ΝΟΤΑΜ στην Κύπρο - Νομιμοποιούν τις προκλητικές ενέργειες της Αγκυρας

Το ΝΑΤΟ σε στενή συνεργασία με την νέο-οθωμανική Τουρκία «παραβλέπει ολόκληρη την διεθνή νομολογία περί στρατιωτικών επιχειρήσεων και «νομιμοποιεί» την Τουρκία σε όλες τις προκλητικές ενέργειες κατά της κυπριακής ΑΟΖ,  τώρα και στην περίπτωση έκδοσης ΝΟΤΑΜ  .

Οι νατοϊκοί αξιωματούχοι « κατάπιαν αμάσητη» τουρκική παράνομη ΝΟΤΑΜ με την οποία δεσμεύεται μεγάλη περιοχή του νοτιοδυτικού τμήματος του FIR Λευκωσίας, ενώ η βορειοατλαντική συμμαχία πραγματοποιεί με την χρήση τουρκικών αεροσκαφών κατασκοπευτικές πτήσεις με φόντο τις συριακές ακτές .

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ Ν0092/18 που εκδόθηκε από τα κατεχόμενα, αναφέρει ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου θα πραγματοποιεί πτήσεις του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Warning and Control System), τα γνωστά AWACS, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Guardian of the Sea» μαζί με νατοϊκά αεροσκάφη, αναφέρει το philnews.

Οι πτήσεις, θα πραγματοποιηθούν 2 και 3 Μαΐου, «στην εναέρια περιοχή συμβουλευτικών υπηρεσιών Ερτζιάν σε διεθνή εναέριο χώρο στη Μεσόγειο θάλασσα».

Δηλαδή σε απλά ελληνικά , Τούρκοι και νατοϊκοί αναγνωρίζουν την τουρκική ΝΟΤΑΜ, στην οποία  κατασκοπευτικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ,...δηλαδή τουρκικά , θα ενεργήσουν κανονικά στα πλαίσια της συμμαχίας  .

Μάλιστα, προτρέπεται η  κυπριακή πολιτική υπηρεσία να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση πτήσεων στη «δεσμευμένη» περιοχή σε ύψος μεταξύ των 28.000 ποδών και των 31.000 ποδών.

Πρόκειται για περιοχή έκτασης 11.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου, που επικαλύπτει σημαντικές ζώνες για την πολιτική αεροπορία στην περιοχή του FIR Λευκωσίας , ενώ στο ύψος αυτό πετούν πάρα πολλά αεροσκάφη.

Η εν λόγω παράλογη απαίτηση  Τουρκο-νατοϊκών προκαλεί δεκάδες  αλλαγές πορείας σε  αεροσκάφη που απογειώνονται από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Ευρώπη, αλλά και από την Αίγυπτο.

Στην επιχείρηση ««Guardian of the Sea» του ΝΑΤΟ  συμμετέχουν μεταξύ άλλων, εκτός της Τουρκίας και η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία, ενώ συντονίζεται από τη Ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Βρετανία.

Μέχρι τώρα οι δυνάμεις των χωρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση  του ΝΑΤΟ  κινούνταν σε περιοχές νότια της Κρήτης επιτηρώντας τις ακτές της Λιβύης όπως και νοτιοανατολικά της Κύπρου, κοντά στη Συρία.

Πρόκειται για την πρώτη μεταφορά των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ βορειοδυτικά της Κύπρου.

Η Ρωσία, για ανάλογες δεσμεύσεις, απευθύνεται πάντοτε στις νόμιμες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Αυτές οι κινήσεις του ΝΑΤΟ έχουν εξοργίσει τον ελληνισμό. Πρόσφατα δε, όπως σας αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το 62% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη και μόνο το 34% θετική. Μάλιστα, το 49% των ερωτηθέντων απαντά πως πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με το 38% που πιστεύει ότι έχει ωφεληθεί.  

 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την  κυπριακή εφημερίδα « σημερινή» η Τουρκία δημιουργεί ναυτική βάση στην Αμμόχωστο με σκοπό τον μόνιμο έλεγχο της κυπριακής ΑΟΖ , και την δυνάστευση των ελληνοκυπρίων που θα έχουν δίπλα τους μονάδες επιφανείας και υποβρύχιο από το νέο-οθωμανικό ναυτικό να τους απειλεί με παραβιάσεις κάθε ημέρα .   

Στην Αμμόχωστο δημιουργούνται ήδη  μόνιμες εγκαταστάσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για την υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεών της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ολόκληρη η κατεχόμενη Κύπρος μετατρέπεται σε μια τεράστια στρατιωτική βάση…για τον έλεγχο της περιοχής.

Σύμφωνα με αποκλειστικά ντοκουμέντα, στοιχεία και φωτογραφίες που παρουσιάζει σήμερα η έντυπη μορφή της εφημερίδας «Σημερινή», η Άγκυρα μετατρέπει την Αμμόχωστο, και συγκεκριμένα το λιμάνι της, σε ναυτικό ορμητήριο και παράρτημα της Βάσης της Μερσίνας, στο πλαίσιο των στρατηγικών σχεδιασμών της να ελέγξει το παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ προχωρεί σε αναβαθμίσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ώστε να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή του από πολεμικά αεροσκάφη για σκοπούς στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Οι εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης θα φιλοξενούν φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και υποβρύχια, τα οποία «σουλατσάρουν» συνεχώς όπως ΄ταν ένα τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε πρόσφατα να μετακινείται  από την Αμμόχωστο προς την Κερύνεια.

Αυτές τις εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούν και οι νατοϊκοί ανάγοντας και πάλι την Τουρκία  σε "σωτήρα" της συμμαχίας . Μόνο  που οι Τούρκοι ανακατεύονται με τα "πίτουρα" ( Ρωσία) και σύντομα θα τους φάνε οι κότες" , διότι είχαν και έχουν πάντα την δική τους ατζέντα . 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές