Κόσμος

Ο Ρωσικός στόλος Μεσογείου με πυραύλους Calibr στοχοποιεί τις αμερικανικές βάσεις σε Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία και Κύπρο

Οι ρωσικοί πύραυλοι «Calibr» σε ετοιμότητα ..μάχης,  θα σημαδεύουν τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο( Δεκέλεια -Ακρωτήρι), τις βάσεις σε Σούδα και Άκτιο, την νατοϊκή διοίκηση στην Νάπολι, καθώς και το αρχηγείο της συμμαχίας στην Σμύρνη, ..μαζί με την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, αναφέρει έγκυρο ρωσικό άρθρο που βάζει σε μεγάλους μπελάδες όλες τις παραπάνω χώρες και την πατρίδα μας, η οποία αποδέχθηκε  και την δημιουργία τρίτης αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.    

Μετά την εντολή του Ρώσου προέδρου Πούτιν , μιλώντας ο ίδιος  σε μια συνάντηση ανωτάτων στρατιωτικών ηγετών της χώρας,  για την μόνιμη παρουσία στη Μεσόγειο ρωσικών πολεμικών πλοίων οπλισμένων  με πυραύλους  «Calibr»…τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως φαίνεται  ραγδαία.

Την σκυτάλη πήρε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος  διέταξε τη σύσταση επιχειρησιακής ναυτικής μονάδας για τη διασφάλιση της παρουσίας της Ρωσίας στη Μεσόγειο.

«Μια τέτοια δύναμη  θα πρέπει πάντα να είναι σε επιφυλακή, έτοιμη να χρησιμοποιήσει όπλα, αν χρειαστεί», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, θορυβημένος από την ομάδα μάχης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS HARRRY TRUMAN .

Η συνεχής παρουσία  ρωσικών πλοίων, εξοπλισμένων με πυραύλους cruise  Calibr στη Μεσόγειο, στοχεύει στη διατήρηση της ισορροπίας εξουσίας στην περιοχή αυτή.

Ένας τέτοιος στρατηγικός στόχος καθορίστηκε από τη διοίκηση του ρωσικού ναυτικού στη σοβιετική εποχή.

Καθώς ενισχύθηκε η μετασοβιετική Ρωσία, η Μόσχα άρχισε να δείχνει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη Μεσόγειο. Ακόμη και πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, πόσο μάλλον τώρα που έχει ενεργοποιήσει δύο βάσεις στην χώρα αυτή.

Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού διαδραμάτιζε  τον κύριο ρόλο στην προστασία των συμφερόντων της Ρωσίας στη λεκάνη της Μεσογείου…μέχρι τώρα όμως .

Ήταν  πλοία που αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της ναυτικής μοίρας της Μεσογείου, αλλά είχαν αποστολή  για να βοηθήσουν τους ναύτες της μοίρας του Ευξείνου Πόντου που ήταν  αποσπασμένοι στα πλοία της Βαλτικής και του Βόρειου  στόλου.

Όχι πολύ καιρό πριν, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας παρέλαβε τα νέα υποβρύχια Rostov-on-Don και Veliky Novgorod εξοπλισμένα με πυραύλους  Calibr-PL.

Εκτός από τα υποβρύχια, πυραύλους Calibr μπορούν  επίσης να  εξοπλίσουν  οποιαδήποτε από τις ρωσικές φρεγάτες που προορίζονται για υπηρεσία στη Μεσόγειο.

Η ενίσχυση του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο Θάλασσα συνδέεται επίσης με την ανάγκη άμεσης αντίδρασης σε απειλές από  πιθανό εχθρό…λέιε το ρωσικό ,άρθρο. Ποιος θα είναι αυτός όμως; Το ΝΑΤΟ σίγουρα πάντως.

«Σε περίπτωση σύγκρουσης, οι πύραυλοι  «Calier» έχουν βεληνεκές για να  καλύψουν  τη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι και τη Δεκέλεια στην Κύπρο, τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, την έδρα του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, την έδρα των αεροπορικών δυνάμεων  του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη της Τουρκίας, και τις  βάσεις του ΝΑΤΟ σε  Ελλάδα και  Ιταλία», αναφέρει επακριβώς ο Ρώσος αρθρογράφος με προτροπή πηγής στο Κρεμλίνο .

Έτσι, το καθήκον των ρωσικών  πλοίων με πυραύλους Calibr στη Μεσόγειο ενισχύει σημαντικά τις στρατιωτικές και πολιτικές θέσεις της Ρωσίας στην περιοχή αυτή.

Επιπλέον, πρόσφατα οι ΗΠΑ ανέπτυξαν  ενεργά τις ναυτικές τους δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ίδιοι οι Αμερικανοί αντέδρασαν με μεγάλη προσοχή στην ενίσχυση της μεσογειακής μοίρας του ρωσικού ναυτικού.

Ο ναύαρχος Mark Fergusson, διοικητής του Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, σημείωσε ακόμη ότι η κυριαρχία του αμερικανικού στόλου στη Μεσόγειο είναι  υπό αμφισβήτηση.

Η ουσία όμως είναι ότι η Ελλάδα εισέρχεται στο κατάλογο των στόχων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού ο οποίος είναι μεγάλος, μόνο και μόνο επειδή διαθέτει νατοϊκές βάσεις.

Για αυτό και η συμμαχία θα έπρεπε να μας παραχωρήσει δωρεάν λόγω κρίσης , πολεμικά πλοία με πυραύλους cruise , συστοιχίες Patriot κά οπλικά συστήματα για να διατηρήσουμε την « ειρήνη» στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο…τόσο απλά.

https://youtu.be/0Tj3ADsyUQE?t=1

https://youtu.be/XfbZ8N5p7j0?t=1

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...