Κόσμος

Ο Αττίλας "προθερμαίνεται" : Τουρκικά αεροσκάφη "αδειάζουν" αλεξιπτωτιστές σε πρόβα τζενεράλε κατά Κύπρου και ελληνικών νησιών

"Γέμισε" ο ουρανός στην Καισάρεια από εκατοντάδες Τούρκους αλεξιπτωτιστές οι οποίοι πραγματοποίησαν μαζικές ρίψεις από  ελικόπτερα CHINOOK  και μεταφορικά αεροσκάφη C-130 και C-160, προετοιμαζόμενοι για κάτι σίγουρα μελλοντικό και μεγάλο.

Πρόκειται για την άσκηση με την επωνυμία «Erciyes-2018 » η οποία όπως και η πρόσφατη στρατιωτική άσκηση EFES-2018 κά αποτελούν πρόβα τζενεράλε «επιχειρήσεων κατάληψης ελληνικών νησιών» αλλά και απειλή κατά της Κύπρου.

Πρόκειται για δυνάμεις της επίλεκτης  1ης τουρκικής Ταξιαρχίας καταδρομών που από σήμερα προετοιμάζονται εντατικά, παρουσία του διοικητού Αντιστρατήγου Χασάν αλ-Μπακρ στην περιοχή Ιντζέσου .

Στην άσκηση χρησιμοποιήθηκαν και μεταφορικά ελικόπτερα Chinook όπως επισήμανε ο διοικητής του 4ου σώματος υποστράτηγος  Ερκάν Τεκέ, και ο διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας καταδρομών συνταγματάρχης Σεζγκίν Ερντογάν που παραβρέθηκε στην άσκηση .

Η ταξιαρχία αυτή συμμετείχε στην «ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου» (όπως ονομάζουν οι νέο-οθωμανοί την αιματοβαμμένη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο), και είναι πανέτοιμη για να δράσει οπουδήποτε απαιτηθεί, αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης της ταξιαρχίας.

Στις ρίψεις των Τούρκων αλεξιπτωτιστών χρησιμοποιούνται κυρίως αεροσκάφη C-130 και C-160 ενώ παρακολουθείται από ανώτερους και ανώτατους Τούρκους αξιωματικούς .

Κύριο σενάριο είναι η μαζική ρίψη αλεξιπτωτιστών με την χρήση μεταφορικών αεροσκαφών από την 12η βάση Αερομεταφορών όπου τα  αεροσκάφη «άδειασαν» 200 αλεξιπτωτιστές στην περιοχή, με στόχο την κατάληψη της από τον «εχθρό».

Μετά τη διείσδυση τους οι Τούρκοι αλεξιπτωτιστές/καταδρομείς εξασφάλισαν την κεντρική τοποθεσία και τον περιβάλλοντα χώρο ενώ τοποθέτησαν εκρηκτικά στο κτίριο της διοίκησης του εχθρού και σε δύο γέφυρες.

Για την υποστήριξη όλων αυτών των δυνάμεων, μεταγωγικά αεροσκάφη έκαναν ρίψεις με αλεξίπτωτο τροχοφόρων θωρακισμένων οχημάτων, προμήθειες, εφόδια και πυρομαχικά .

Σημειώνεται επίσης η ευρεία χρήση 11 μεταφορικών ελικοπτέρων  CH-47F Chinook τα οποία χρησιμοποιήθηκαν πέρυσι και φέτος.

Οι ασκήσεις της 1ης ταξιαρχίας κομάντο έχουν σαφή σχέση με τις απειλές που εκτόξευσαν οι Τούρκοι μετά τις απανωτές δηλώσεις τους και την επικείμενη κάθοδο του πλωτού γεωτρύπανου και αφορούν την εκμετάλλευση «με το έτσι θέλω»  κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ , απειλώντας παράλληλα ακόμη και με πολεμικές ενέργειες .

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις ανταποκρίνονται σε πραγματικά σενάρια που αφορούν επιδιώξεις της Άγκυρας,  και δεν υλοποιούνται  «για τα μάτια του κόσμου», καταδεικνύοντας ότι ετοιμάζουν το επίλεκτο  στρατιωτικό προσωπικό  τους..για κάτι «μεγάλο και πολύ σημαντικό» με κατεύθυνση την Κύπρο …ξεκάθαρα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=SlSnHpjHxJs

https://youtu.be/7aGkT9yUHvo

https://youtu.be/XuGzOPHCj94?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ