Κόσμος

Προ των πυλών Iσραηλινή χερσαία επιχείρηση στην Συρία - Ωρα μηδέν στο Γκολάν: Μαζικές μετακινήσεις δυνάμεων


Του Βασίλη Καπούλα

"Νεκρή" περιοxή θυμίζει το Βόρειο Ισραήλ με μαζικές μετακινήσεις δυνάμεων οι οποίες συνεχίστηκαν και σήμερα. Θέμα χρόνου είναι η έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στην Συρία με στόχο την δημιουργία "buffer Zone" στην Quneitra.

Το Ισραήλ αναπτύσσει διαρκώς δυνάμεις, άρματα μάχης, πυροβολικό, τεθωρακισμένα, συστοιχίες Iron Dome, Patriot, Αrrow , David’S Sling ενώ τα καταφύγια παραμένουν ανοιχτά. Μπορείτε να δείτε εικόνες από την περιοχή

Συμβούλιο πολέμου στο Γκολάν του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ, Gadi Eisenkot, με τους Στρατηγούς Yoel Strik (Διοικητής Βόρειας Διοίκησης), Tamir Yadai και τον Ταξίαρχο Amit Fisher (βίντεο με την μετάβαση παρακάτω).

Ο τελευταίος είναι ο Διοικητής της Μεραρχίας Bashan. Αργότερα ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τους Δημάρχους της περιοχής για να δοθούν οδηγίες.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Λίμπερμαν, ανακοίνωσε πως θα παραμείνει στο Αρχηγείο των IDF στο Τελ Αβίβ και δεν θα μεταβεί πουθενά.

Επιπλέον ανέφερε πως το Ιράν προσπαθεί να εγκαταστήσει στην Συρία πυραύλους που μπορούν να καταρρίψουν πολιτικά αεροσκάφη πάνω από το Ισραήλ.

"Δεν ψάχνουμε για πόλεμο, αλλά αν οι Ιρανοί προσπαθήσουν να εκτοξεύσουν πυραύλους , τότε είναι καλύτερο να τους τσακίσουμε".

Ηδη Ισραηλινά μαχητικά πετούν πάνω από το Γκολάν, την Quneitra, την Daraa ενώ στον αέρα βρίσκονται ιπτάμενα τάνκερ Boeing B-707 (264), KC-707 3J6C και King Air B200 Zufit.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν σκηνές που μόνο στην Γάζα αντικρύζουν.

Η ποσότητα δυνάμεων και ο οπλισμός είναι εντυπωσιακός. Η στρατιωτικός ανταποκριτής,  Anna Ahronheim, μετέβη στο Γκολάν και έδειξε το καταφύγιο ενώ εξήγησε τι θα συμβεί αν ακουστεί η σειρήνα:

"Θα μείνω εδώ για 10 λεπτά μέχρι να υπάρξει ασφάλεια. Επειτα θα βγω".

Το Ισραήλ στέλνει συνεχώς δυνάμεις. Σήμερα έφτασαν επιπλέον συστοιχίες Iron Dome, MLRS και άρματα Merkava

Αν και ο Αρχηγός των Δυνάμεων IDF  είπε στους κατοίκους του Γκολάν ότι μπορούν να επιστρέψουν σε "πλήρη καθημερινή ρουτίνα" εντούτοις τα καταφύγια παρέμειναν ανοικτά.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως έκλεισαν και όλοι οι τουριστικοί χώροι στην περιοχή.

Ολα δείχνουν πως θα ξεκινήσει μεγάλη ισραηλινή επιχείρηση....
https://twitter.com/IDFSpokesperson/status/994256086252257280?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...