Εκκλησία της Ελλάδος

Το Φανάρι θέλει στον “στρατό” του για την ουκρανική αυτοκεφαλία την Ελλαδική Εκκλησία – Και οι Βούλγαροι στηρίζουν την νομιμότητα

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Πριν από λίγες ημέρες γράφαμε πως σε εξέλιξη βρίσκονται χειρουργικές κινήσεις στην κόντρα Φαναρίου-Μόσχας για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα και πως οι αντίπαλοι ετοιμάζουν τους “στρατούς” τους.

Είχαμε σημειώσει μάλιστα πως εμπλέκεται το Άγιο Όρος στην όλη υπόθεση με στήριξη στην ρωσική πλευρά.

Σήμερα το Φανάρι απέδειξε πως επιχειρεί να πάρει με το μέρος του σε αυτήν την ανίερη διαμάχη την Ελλαδικη΄Εκκλησία. Την Ελλαδική Εκκλησία με την οποία είναι στα δικαστήρια για το ζήτημα του κτήματος Προμπονά... Τα “πρωτοπαλίκαρα” του Φαναρίου ήρθαν σήμερα να...ενημερώσουν την Ελλαδικη΄Εκκλησία για το ζήτημα.

Τα καλά και συμφέροντα λοιπόν...

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Τόν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμο, ἐπισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, Ἐπιτροπή ἐκ μέρους τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἀποτελουμένη ὑπό τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν Γέροντος Περγάμου κ. Ἰωάννου, Γαλλίας κ. Ἐμμανουήλ καί Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, προκειμένου νά ἐνημερώσει τήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος περί τοῦ ἐν ἐξελίξει Οὐκρανικοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ζητήματος. Παρέστησαν ἐπίσης ἐκ μέρους τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ἐκ μέρους τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Δογματικῶν καί Νομοκανονικῶν Ζητημάτων ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου κ. Δαμασκηνός καί ἐκ μέρους τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Διορθοδόξων καί Διαχριστιανικῶν Ζητημάτων ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος καί Ἁλμυροῦ κ. Ἰγνάτιος.

Στο μεταξύ και η βουλγαρική πλευρά φαίνεται να λαμβάνει θέση υπερ των Ρώσων παρά όσα συνέβησαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στη Σόφια.

Ο επίσκοπος Μπεντσένσκι Λογγίνος της κανονικής εκκλησίας της Ουκρανίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας-σημειωτέον πως ο ίδιος κατά καιρούς έχει εκφραστεί με σκληρή γλώσσα για τον οικουμενισμό και την σύνοδο της Κρήτης- συλλειτούργησε με αφορμή την εορτή των αδελφών Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στην βουλγαρικη΄επαρχία του Λόβετς μαζί με τον Μητροπολίτη Λόβετς Γαβριήλ στον καθεδρικό ναό στο κέντρο του Λόβετς, που φέρει το όνομα των αγίων αδελφών και στον οποίον ναό οι Ουκρανοί έκαναν μια εξαιρετικά γενναιόδωρη δωρεά που αποτελείτο από τρεις λαμπρούς πολυελαίους και άλλα απαραίτητα.

Το παιχνίδι συνεχίζεται και η Ορθοδοξία τρέμει....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...