Πολιτική

Στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια συμφώνησε ο Ουρσουζίδης - «Κοντράρει» ο Μπόλαρης

Υποστολή των αντιρρήσεων του στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου που παρέχει την δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια αργά το βράδυ της Τρίτης από ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης.

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας ότι ικανοποιείται από τις αλλαγές που έκανε η υπουργός και πλέον δεν προκαθορίζεται η σειρά προτεραιότητας αναδοχής από το νομοσχέδιο, αλλά με βάση τις εισηγήσεις των εδικών που θα εξετάσουν το συμφέρον του παιδιού.
Ο κ. Γιώργος Ουρσουζίδης ουσιαστικά ακολούθησε την «γραμμή» αίρεσης των διαφωνιών που είχε χαράξει στην τελευταία συνεδρίαση στην Επιτροπή της Βουλής και ο Δημήτρης Βέττας που και αυτός είχε – όπως είπε- ακριβώς τις ίδιες και μόνο διαφωνίες είχε και όχι σχετικά με το δικαίωμα της αναδοχής από τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο κ. Γιώργος Ουρσουζίδης ανέφερε πως «κατά την άποψη μου δικαιολογημένα υπήρξαν αντιδράσεις» αλλά μετά τις αλλγές που έγιναν «είμαι ικανοποιημμένος με την ριζική αλλαγή του άρθρου 8, μετά από γόνιμο διάλογο, γιατί εάν παρέμενε όπως ήταν δεν θα το ψήφιζα». Μάλιστα είπε ότι θα αυτοί που θα πρέπει να δώσουνε ξηγήσεις είναι όσοι προέτρεξαν και είπαν αμέσως «ναι» και κατέκριναν αυτούς που διαφωνούσαν.

Αντίθετα, αργά το απόγευμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης, με ανάρτησή του στο facebook επανέλαβε ότι διατηρεί την διαφωνία του με την επίμαχη διάταξη του άρθρου 8 και για λόγους «στοιχειώδους συνέπειας στις σχέσεις πολιτείας – κοινωνίας, πολιτικών και πολιτών ζητήσαμε να αποσυρθεί η διάταξη αυτή», η οποία «αιφνιδιάζει την κοινωνία και υπαγορεύεται από επικοινωνιακά κριτήρια».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μάρκος Μπόλαρης στην αυριανή ονομαστική ψηφοφορία που έχει καταθέσει η ΧΑ φέρεται αποφασισμένος να απέχει της ψηφοφορίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ