Εκκλησία της Ελλάδος

Πολιτικές αιχμές και πάλι από τους Μητροπολίτες κατά των εξουσιαστών

Για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο ουκ ολίγοι Ιεράρχες βρήκαν την ευκαιρία να αφήσουν αιχμές για την κυβερνητική πολιτική από άμβωνος. Με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων ή του εορτασμού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έστειλαν ποικίλα μηνύματα.

Με αφορμή τα νέα σενάρια για την ονομασία των Σκοπίων ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς Ιουστίνος

διαμαρτυρήθηκε εντονότατα για την πρόταση να ονομαστεί το κρατίδιο των Σκοπίων ως "Μακεδονία του Ίλιντεν", τονίζοντας ότι μια τέτοια λύση στο Σκοπιανό πρόβλημα θα αποτελέσει εθνική προδοσία.

Ο συνήθης ύποπτος Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος μιλώντας για τον Άγιο Κωνσταντίνο σημείωσε ότι αν συγκρίνουμε την εποχή της ακμής της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την σημερινή, η πραγματικότητα φαντάζει ζοφερή.

Παρατηρώντας πρόσωπα και γεγονότα, διαπιστώνει κανείς ότι ο διάβολος ενεργοποιεί διάφορα κέντρα του εξωτερικού, με σκοπό να χτυπηθεί η Ορθόδοξη Πίστη των Ελλήνων.

Οι κρατούντες συν τω χρόνω γκρεμίζουν οτιδήποτε συνέχει το λαό μας, ψηφίζοντας νόμους εκτρώματα, όπου τα Σόδομα και τα Γόμορρα ωχριούν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να συντελείται μια ακαταστασία στην πατρίδα μας.Ακόμη και η προσέλευση των κρατούντων στους ναούς δεν γίνεται με σκοπό να συμμετάσχουν στο Εκκλησιαστικό γεγονός, αλλά για αυτοπροβολή και προς άγραν ψήφων.Αντιθέτως, η Εκκλησία δεν είναι τόπος αυτοπροβολής, αλλά τόπος λατρείας του Τριαδικού Θεού. Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να μιμηθούν τους Αγίους της Πίστεώς μας, ορθώνοντας φρόνημα αντίστασης σε όλα αυτά τα αρνησίχριστα κελεύσματα, της παγκοσμιοποιήσεως.

Την προήγουμενη είχε στηρίξει και τον Στρατό ευχόμενος πως ο Χριστός να ενδυναμώνει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας, “που αποτελούν τους άγρυπνους φρουρούς της Ελλάδος και στέλνουν καθημερινά ισχυρό μήνυμα κυριαρχίας και αποτροπής, σε όποιον επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας” όπως είπε.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος με αφορμή επίσης τον Άγιο Κωνσταντίνο ανέφερε: “ἐὰν ἕνας ἄρχοντας θέλει νὰ προσφέρῃ ὑπηρεσία πραγματικὰ στὸν Λαό, δὲν ἔχει παρὰ νὰ παραδειγματισθῇ ἀπὸ τὸν Μέγα Κωνσταντῖνο ὥστε νὰ διοικῇ μὲ φόβο Θεοῦ, μὲ σεβασμὸ στὴν ἀνθρώπινη προσωπικότητα, μὲ δικαιοσύνη, ἰσονομία καὶ θυσιαστικὴ ἀγάπη συνειδητοποιώντας ὅτι τὸ ἔργο του εἶναι ἔργο διακονίας καὶ θυσιαστικὴς προσφορᾶς”

Επίσης στην ομιλία του τόσο κατά την διάρκεια του Εσπερινού όσο και της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στις μορφές των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, υπογραμμίζοντας ότι το αγαθό παράδειγμα τους και προτρέποντας στο τέλος του Άρχοντες του τόπου να ακολουθούν το παράδειγμα των Αγίων έχοντας τους ως πρότυπο για τις αποφάσεις που παίρνουν για το κοινό καλό, ενώ ευχήθηκε ιδιαιτέρως για άλλη μία φορά τους μαθητές που αυτή την περίοδο ετοιμάζονται για να αγωνιστούν στον στίβο των προαγωγικών και πανελληνίων εξετάσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...