Ελληνοτουρκικά

Πλέει προς το λιμάνι της Μυτιλήνης η κανονιοφόρος «Αρματωλός» για αποτίμηση των ζημιών

Πλέει προς το λιμάνι της Μυτιλήνης η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Αρματωλός» μετά την σύγκρουση με το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Karmate» προκειμένου να γίνει μία αποτίμηση των ζημιών που έχει υποστεί.

Ο “Αρματωλός” έχει υποστεί ζημιές στο μεσόστεγο από τη σύγκρουση με το τουρκικό πλοίο. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Όταν δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης θα φανεί και το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κανονιοφόρος “Αρματωλός” είναι ένα σκάφος τύπου «OSPREY-55» με εκτόπισμα 516 τόνων, μήκος 54,75 μέτρα και πλάτος 10,50 μέτρα.

Το τουρκικό πλοίο που έπεσε πάνω του έχει μήκος 73 μέτρα και πλάτος 11 μέτρα.

Το περιστατικό ανοιχτά της Λέσβου χαρακτηρίζεται τουλάχιστον περίεργο καθώς ο Τούρκος καπετάνιος συνέχισε την πορεία του κατά παράβαση των κανόνων της θάλασσας και προκάλεσε τη σύγκρουση παρά τα σήματα που του έκανε το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, σπεύδοντας στη συνέχεια να αναπτύξει ταχύτητα για να μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...