Περιβάλλον

Ουρακοτάγκος ενοχλεί όλη την ώρα άλλον ουρακοτάγκο με ένα καλάμι για να του τραβήξει την προσοχή (βίντεο)


Με ένα καλάμι αυτός ο ουρακοτάγκος ενοχλούσε όλη την ώρα συγγενή του για να του τραβήξει το ενδιαφέρον. Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο της ημέρας.

Μόλις δείτε το παρακάτω βίντεο, θα καταλάβετε γιατί χαρίζει άφθονο γέλιο σε όποιον το παρακολουθεί… Κάμερα καταγράφει τη στιγμή που ένας 5χρονος ουρακοτάγκος έχει πολύ ανάγκη για προσοχή και κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει.

Ο ουρακοτάγκος με ένα καλάμι δε σταματά να ενοχλεί συγγενή του που έχει κουκουλωθεί με ένα ύφασμα για να τον αποφύγει. Εκείνος έχει όρεξη για παιχνίδι, ο άλλος όμως θηλυκός ουρακοτάγκος έχει ανάγκη για απομόνωση αφού έχει μόλις γεννήσει και θέλει αποκλειστικότητα με το νεογέννητο μωράκι της.

Τίποτα από αυτά βέβαια δεν νοιάζει τον νεαρό ουρακοτάγκο που έχει βάλει σκοπό να της σπάσει τα νεύρα. Επιμένει με το καλάμι και θέλει να περάσει το δικό του!

Δείτε το βίντεο:

Η λέξη «ουρακοτάγκος» προέρχεται από τις μαλαισιανές λέξεις «οράνγκ» (άνθρωπος) και «χουτάν» (δέντρο, δάσος) δηλαδή, «άνθρωπος των δασών». Τα ζώα του παραπάνω βίντεο ανήκουν στο γένος του Ουρακοτάγκου της Σουμάτρα (Pongo abelii), ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη απειλή.

Το ύψος του ουρακοτάγκου κυμαίνεται κοντά στο 1,5 μέτρο. Κατά μέσον όρο, ένας ουρακοτάγκος ζυγίζει μεταξύ 33 και 82 κιλών. Ο μέγιστος χρόνος ζωής τους είναι γύρω στα 50 χρόνια. Είναι οι πιο μοναχικοί πίθηκοι: τα αρσενικά και τα θηλυκά έρχονται σε επαφή μόνο για να ζευγαρώσουν.

Πηγή βίντεο: Inside Edition

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...