Περιβάλλον

«Κόλαση» λάβας στη Χαβάη: Εικόνες αποκάλυψης από την έκρηξη του Κιλαουέα [Εικόνες-Βίντεο]

Χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εκκενώσουν τις κατοικίες τους, παρακολουθώντας τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη κάτω από την καυτή λάβα... Η γη σείεται και χάνεται στο κενό, αλλάζοντας ολοκληρωτικά το τοπίο στην περιοχή... Οι εικόνες που καταγράφονται από την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα, στη Χαβάη, του μεγαλύτερου από το τόξο των πέντε ηφαιστειακών κώνων που βρίσκονται στο νησιωτικό σύμπλεγμα, παραπέμπουν στην «Αποκάλυψη» και προκαλούν τρόμο και δέος.

Από την πρώτη έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη, το έδαφος γύρω από το Κιλαουέα έχει ανοίξει διάπλατα στην ανατολική πλευρά του ηφαιστείου, εκτοξεύοντας αμέτρητες ποσότητες λάβας και υλικά σε τεράστιες αποστάσεις, ενώ τα πάντα έχουν καλυφθεί από την ηφαιστειακή σκόνη.

Οι κάτοικοι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, τόσο εξαιτίας της λάβας, το ποτάμι της οποίας έχει εισβάλει σε κατοικημένες περιοχές, όσο και εξαιτίας των αερίων που εκλύονται, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο του ανθρώπου.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 26 κατοικίες και εννιά κτίρια υποδομών έχουν παραδοθεί στην καυτή λάβα, ενώ το ηφαίστειο εκτοξεύει καυτό μάγμα σε ύψος ακόμη και 120 μέτρων.

Οι γεωλόγοι περιμένουν τις επόμενες ημέρες ακόμη μεγαλύτερες εκρήξεις, καθώς οι μετρήσεις τους δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Η πρόβλεψή τους κάνει λόγο για έκρηξη που θα εκτοξεύσει μάγμα σε ύψος ακόμη και 350 μέτρων, τριπλάσιο απ' ότι μέχρι σήμερα.

Φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή του ηφαιστείου, αλλά και την πορεία του ποταμιού λάβας που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, αναδεικνύουν τη δύναμη της φύσης, αλλά και την άγρια ομορφιά της, μπροστά στην οποία ο άνθρωπος είναι ανήμπορος να αντιδράσει.

kila1

kila3

kila5

kilaf3

https://www.youtube.com/watch?v=vYXLfSfY4SI

https://www.youtube.com/watch?v=nDLkurM5LjA

https://www.youtube.com/watch?v=T_h_3gDZJJM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...