Βαλκάνια

Η Βουλή του Κοσόβου ψήφισε «κατάργηση» συνόρων με Αλβανία: Αλβανοί επιτέθηκαν σε Σέρβους Ορθόδοξους - Ρωσική προειδοποίηση

Αλβανοί εθνικιστές επιτέθηκαν σε Σέρβους ορθόδοξους προσκυνητές οι οποίοι κάθε χρόνιο μεταβαίνουν  στο Κοσσυφοπέδιο για να προσκυνήσουν σε ορθόδοξο ναό την εορτή του Αγίου Πνεύματος,  ο οποίος  χτίστηκ  εκεί μετά  το 1300 μ.χ.  

Κάθε χρόνο έχουμε επεισόδια εις βάρος των Σέρβων ορθοδόξων πολιτών ενώ η αλβανική αστυνομία γνωρίζει  τον σκοπό του ταξιδιού των Σέρβων και ποιεί την νησσαν.

Και φέτος λοιπόν οι  Αλβανοί εμπόδισαν Σέρβους  να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα απόδειξη των προθέσεων τους.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι ένας Σέρβος πολίτης τραυματίσθηκε στο χωριό Ποτέκ του δήμου Κλίνα, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Πρίστινα, όταν οι Αλβανοί των γύρω χωριών επιτέθηκαν κατά της ομάδας των Σέρβων στο χωριό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.

Η αλβανική αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τους Αλβανούς  που είχαν κλείσει την είσοδο του χωριού, καθώς περίπου 50 Σέρβοι με λεωφορείο  κατευθύνονταν στον ιερό  ναό.

Ταυτόχρονα, ψήφισμα που ζητά από τις κυβερνήσεις Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας να ανοίξουν τα μεταξύ τους σύνορα, για ελεύθερη διακίνηση πολιτών, ενέκριναν οι βουλευτές του Κοσσυφοπεδίου.

Με ψήφους 73 υπέρ, καμία κατά και χωρίς αποχή, υιοθετήθηκε η πρόταση του ψηφίσματος για την πλήρη έναρξη της ελεύθερης διέλευσης των πολιτών των δύο χωρών στα συνοριακά σημεία Vërmicë, Qafë Prush και Qafë Morinë.

Η πρόταση υποβλήθηκε από τον Νταρντάν Μολικάι, το ψήφισμα θα μεταβιβασθεί στις δύο κυβερνήσεις, αλλά θα πρέπει, επίσης, να εγκριθεί από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εντούτοις, η κίνηση αυτή δείχνει πως το όνειρο για "Μεγάλη Αλβανία" παραμένει ενεργό και όποτε οι "μεγάλοι παίκτες" το θελήσουν, τότε αυτό θα ενεργοποιηθεί.

Η ουσιαστική κατάργηση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου είναι η αρχή για την ένωση των δύο αλβανικών κρατών και της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».

Την ίδια στιγμή ο Πούτιν απέστειλε στην ηγεσία της Σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας μια άκρως ανησυχητική προειδοποίηση για την περιοχή της Βοσνίας και τα Βαλκάνια .

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε ανησυχητική προειδοποίηση μέσω αξιωματούχων των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στον ηγέτη των Σερβοβόσνιων  Μίλοραντ Ντόντικ ότι επίκεινται γεγονότα λόγω του σχεδίου «κόλαση» της δύσης για το σερβικό κομμάτι της Βοσνίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, αξιωματούχοι των  ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στο περιθώριο του Οικονομικού  Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη συναντήθηκαν με  αντιπροσωπεία της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας και συνομίλησαν για το σχέδιο της Δύσης κατά των Σέρβων ,  το οποίο  είναι εμπνευσμένο από το «ουκρανική σενάριο».

Σύμφωνα με τις ίδιες  πηγές, ο στόχος της δράσης ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ είναι αποκλειστικά ο  Ντόντικ και οι συνεργάτες του, και για αυτό έχουν οργανώσει  μια σειρά από διαμαρτυρίες και ταραχές στους δρόμους της Μπάνια Λούκα με σκοπό να  καταρρεύσει η κυβέρνηση και να εγκατασταθεί μια  «δυτικόφιλη παράταξη».

« Τα μέλη της αντιπροσωπείας από τη Μπάνια Λούκα ενημερώθηκαν ότι η ηγεσία της Σερβίας την ίδια περίοδο υποβάλλεται σε πρωτοφανή πίεση από την δύση σε συνεργασία με άτομα από την σερβική αντιπολίτευση και ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Για τον σκοπό αυτόν θα χρησιμοποιηθούν  όλα τα μέσα  πριν από τις εκλογές. Οι κύριοι στόχοι θα είναι ο Πρόεδρος Ντόντικ και ο Πρωθυπουργός Z. Κvijanovic, καθώς και ολόκληρη η σημερινή κυβέρνηση στην σερβική δημοκρατία της Βοσνίας .

Η μεγαλύτερη «αμαρτία» τους είναι ότι στέκονται σταθερά στην πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας. Πρόκειται για ένα σημαντικό εμπόδιο για το σύνολο της Β-Ε να ενταχθεί στην συμμαχία του ΝΑΤΟ, και ο Ντόντικ ειδικότερα, δεν συγχωρείται για  την άριστη σχέση του με τον Πούτιν" , μεταδίδει η πηγή.

 Ως παράδειγμα και απόδειξη των αδίστακτων δυτικών μυστικών υπηρεσιών είναι η εφαρμογή σε λίγο διάστημα ενός σχεδίου  με σκοπό την δημιουργία χάους  στη Δημοκρατία της Σερβίας, ξεκινώντας από την Μπάνια Λούκα.

Οι Σέρβοι της Βοσνίας  συμφωνούν ότι οι προειδοποιήσεις της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών είναι δραματικές και ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Anđelko Kozomore, οι Αμερικανοί έχουν από καιρό ενοχληθεί από τον Ντόντικ και θέλουν να τον βγάλουν από την μέση.

« Η πρώτη προσπάθεια θέλει τον  Ντόντικ να θέτει υποψηφιότητα για μέλος της προεδρίας της Β-Ε και στη συνέχεια με τη βοήθεια των 60.000 μουσουλμανικών ψήφων, να δει  την ήττα του και έτσι να  ταπεινωθεί .

Η δεύτερη προσπάθεια προβλέπει μια κλασική ανατροπή της εξουσίας μέσω διαδηλώσεων δρόμου που θα προκαλέσουν, θα στηρίξουν και θα χρηματοδοτήσουν δυτικές υπηρεσίες»   εξηγεί ο Kozomore.

Ο Σέρβος αναλυτής N. Andjelkovic συμφωνεί ότι οι ρωσικές προειδοποιήσεις πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσπαθήσει να ξεκινήσoυν ταραχές στους δρόμους της Μπάνια Λούκα.

« Μέχρι στιγμής, δεν είχαν μεγάλη επιτυχία, αλλά αυτή τη φορά, με  την εμπλοκή των ΜΚΟ και την υποστήριξη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σπατάλησαν  18 εκατομμύρια ευρώ. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δέχθηκαν  12 εκατομμύρια, ενώ οι ΜΚΟ δέχθηκαν  έξι εκατομμύρια», δηλώνει ο  Andjelkovic, σημειώνοντας ότι ως εκ τούτου η σερβική δημοκρατία της Βοσνίας θα πρέπει να ακολουθήσει  το παράδειγμα της Ρωσίας και της Ουγγαρίας, και να εκδιώξει όλες τις  ΜΚΟ από το σερβικό κομμάτι  της χώρας.

Η ουσία όμως είναι «φωτιά» που λέγαμε εδώ και καιρό στα Βαλκάνια  , και η ρωσική άνοιξη σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Αλβανοί και ΝΑΤΟ εκπονούν σχέδιο πολέμου από την βάση Bonsteel στο Κοσσυφοπέδιο – H CIA προειδοποιεί για «Ρωσική άνοιξη»), στο οποίο αναφέραμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες σερβικών μυστικών υπηρεσιών  και της  σερβικής ιστοσελίδας Pravda  προετοιμάζονται λίαν επικίνδυνες δραστηριότητες στη διάσημη αμερικανική βάση Bonsteel κοντά στο Ferizaj στο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες θα εμπλέξουν ολόκληρα τα Βαλκάνια από την « έκρηξη» του αλβανικού εθνικισμού.

H CIA την ίδια στιγμή,  αναφέρει επικείμενη «ρωσική άνοιξη» στην ίδια περιοχή .

Αρκετά  μέλη της KFOR, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εκπαιδεύουν κάτω από άκρα μυστικότητα το αποκαλούμενο  Στρατό του Κοσσυφοπεδίου, κάτι που αντίκειται σε όλες τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες γεγονός που θα επιφέρει την άμεση ρωσική αντίδραση λόγω της συμμετοχής της χώρας ως μόνιμο μέλος του ΟΗΕ υπεύθυνο για την τήρηση των συνθηκών στο Κοσσυφοπέδιο .

Το σχέδιο αυτό είναι  κάτω από το πέπλο των διεθνών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο με τις  προετοιμασίες για το σχηματισμό των ενόπλων δυνάμεων του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου να αποκαλύπτει ο Ρώσος  αναπληρωτής πρεσβευτής στον ΟΗΕ  Vladimir Safronkov , μιλώντας ο ίδιος στο  Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Μόσχα διαβίβασε επίσης τις πληροφορίες της στις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών του Βελιγραδίου, επιβεβαιώνοντας τις μακροχρόνιες σερβικές υποψίες  ότι η αμερικανική βάση  στο Κόσοβο υπηρετεί  υψηλού επιπέδου συμφέροντα.

Όλα αυτά μας προειδοποιούν για τα επερχόμενα στα βόρεια ελληνικά σύνορα για αυτό και βιάζονται να «κλείσουν» το σκοπιανό ζήτημα και την ατζέντα των ελληνο-αλβανικών σχέσεων …βιάζονται και αυτό είναι απόλυτα σίγουρο.

https://youtu.be/LGgVXpLnQg0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ