Πολιτική

Εκδηλώσεις στο Ηράκλειο Κρήτης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (Εικόνες)

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (20/5) στο Ηράκλειο. Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης οργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στο μνημείο Μικρασιατικού-Ποντιακού Ελληνισμού.

Προηγήθηκε επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ενώ την ιστορική αναφορά έκανε η γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ν. Ηρακλείου Αντωνία Τσαγκαράκη.

Στο μνημείο Μικρασιατικού-Ποντιακού Ελληνισμού ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και κατάθεση στεφάνων από βουλευτές Ηρακλείου, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τους εκπροσώπους στρατιωτικών Αρχών-Σωμάτων Ασφαλείας, τις ενώσεις αποστράτων αξιωματικών, των ποντιακών σωματείων-συλλόγων του Ηρακλείου, των Μικρασιατών και των αντιστασιακών οργανώσεων.

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...