Πολεμική αεροπορία

MC-27J: To υπερόπλο που αγόρασε χτες το ΚΥΣΕΑ

Με καθυστέρηση 23 ημερών τελικά εκδόθηκε χτες η πρωταπριλιάτικη ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ. Η απόφαση ενεργοποίησης των -φοβερών και τρομερών- οπλικών συστημάτων του C-27J φέρνει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κοντά στην παραλλαγή του MC-27J, απόγονο του AC-47 και AC-119.

Προφανώς, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, και δεν υφίστανται σοβαρές ανάγκες πλέον, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να προσθέσει «οπλικά συστήματα» στα C-27J, μετατρέποντας το αξιόπιστο μεταγωγικό σε ένα «εξωτικό» όπλο.

Και είναι απόλυτα λογικό, καθώς χρειάζεται υποστήριξη από αέρος η αποστολή των 8 ελληνικών μεραρχιών στη ζούγκλα της Νότιας Αμερικής, που έχουν σταλεί να πολεμήσουν τα ορκ που καταστρέφουν την οικονομία της Βενεζουέλας.

Πέρα από την πλάκα (που δεν την ξεκινήσαμε εμείς), το πρόγραμμα των C-27J (αν μπορεί να ονομαστεί «πρόγραμμα» μια συμφωνία αγοράς ανταλλακτικών και υποστήριξης για ένα παρατημένο όπλο), είναι ίσως το μόνο «πρόγραμμα» που θα μπορούσε να περάσει σαν «αντιμιλιταριστικό», καθώς τα «φτωχά» C-27J κατά κύριο λόγο εκτελούν «κοινωνικές» αποστολές, μεταφοράς ασθενών από νησία του Αιγαίου, δεν είναι «όπλο θανάτου».

https://www.youtube.com/watch?v=Dtd1HHL9OF4

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...