Ελληνοτουρκικά

Ρεζίλι τα τουρκικά δίκτυα προπαγάνδας με βίντεο τουρκικών ηρωισμών κατά ελληνικών α/φ!

Δεν βάζει μυαλό η τουρκική μηχανή προπαγάνδας και επιμένει να αυτοεξευτελίζεται, αναδημοσιεύοντας αποσπάσματα από βιντεοπαιχνίδι, ως αληθινή αερομαχία τουρκικών F-16 με ελληνικά Mirage 2000, πάνω από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr που ερεύνησαν τη γνησιότητα του βίντεο, προέρχεται από βιντεοπαιχνίδι (FALCON BMS 4.33) που το έντυσαν με πραγματικό ηχητικό από αερομαχία. Το πραγματικό βίντεο του ηχητικού είναι το παρακάτω.

Το πλαστό βίντεο δημοσιεύθηκε στις 22 Φεβ. 2018 στο liveleak.com αλλά η αρχική πηγή του στο youtube ξεκαθαρίζει πως δεν είναι πραγματικό.

 

Αν και η ύπαρξη του πλαστού βίντεο είναι γνωστή ήδη από το περασμένο Φεβρουάριο, η τουρκική μηχανή προπαγάνδας (μέσω της Sabah και της Yeni Safak αυτή τη φορά), αναδημοσίευσε τον ισχυρισμό πριν λίγες ημέρες. Προφανώς το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να συσπειρώσει τους πατριώτες της Τουρκίας, «ταϊζοντάς» τους φανταστικές ιστορίες ηρωισμού πάνω από το Αιγαίο.

πηγή: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...